Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zęby

Polecane posty

Gość gość

Dbacie o zęby? Lubicie się uśmiechać?

Gość gość
Ja się dużo śmieję. Mam białe zęby o ładnym kształcie. Długo były krzywe, potem jakiś czas proste, a teraz znowu się wykrzywiły :D Nosiłam aparat stały, ale potem zaniedbałam retencję i teraz znowu je prostuję ruchomym.

Gość gość
najważniejsza jest samoakceptacja :)

Gość gość
tez dbam chociaz 3 juz nie mam, od czasu do czasu myje

Gość gość
Wlasnie sie wzielam za zeby... kilka lat nie bylam u dentysty. No i mam za swoje, kanalowka, jeden zab do wyrwania i jeszcze dwa do normalnego leczenia. A wystarczylo regularnie kontrolowac... Zawsze mialam mocne zeby, wydawalo mi sie ze wystarczy myc 3 razy dziennie, plukac plynem antybakteryjnym i wszystko bedzie ok. A jak zaczely sie psuc to potrwalo to moze 3 miesiace... i jeden zepsul sie tak ze tylko wyrwac, na szczescie 7... w wieku 28lat do2iedzialam sie czym jest ból zęba. Koszmar nie do zniesienia

Kurcze, właśnie też się muszę wziąć za zęby, bo trochę mi wstyd za zaniedbania. Myślę jednak że po usunięciu koślawych ósemek teraz jest dobry moment, żeby zatroszczyć się o całą resztę. Dawno nie byłam u dentysty, bo niestety, ale się go boję, najzwyczajniej w świecie.

Gość gość
efrainna - nie ma czego :) Teraz są znieczulenia na co tylko chcesz, nie będzie bólu ;)

Od kiedy mam aparat i trochę zęby mi się poprawiły to uwielbiam się uśmiechać :D Ale teraz czekam na zdjęcie i będę pracował nad wybielaniem - na początek dentystka polecała mi pastę Blanx bo jest delikatna dla szkliwa. A później zobaczymy. Znalazłem ciekawe info na temat dbania o zębach tutaj https://www.facebook.com/pages/Like-My-Smile/1544568615809814?ref=hl