Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość omnibus alfa i omega

Posiadlem wszelka wiedze i odpowiem na kazde pytanie. Slucham.

Polecane posty

Gość gość
Olbrzymy tak? Taki olbrzym ma penisa większego niż otwór ziemskiej kobiety i to o wiele. A poza tym nie urodziłaby wielkiego niemowlaka. Fałszywe zdjęcia kości gigantów nie są dowodem.

Gość gość
Czy jeszcze gdzieś dzielisz się swoją wiedzą?

Gość lisicaaaaaaaaaa
Dzień dobry! Cieszę się, że mogę zadać Ci pytania. 1) a czy miłość do bliźniego jest w stanie dać nam szczęście? 2) czy era technologii i internetu zepsuje ludzi na tyle, że nastąpi koniec świata? 3) czy dzięki podświadomości można spełniać swoje życzenia? Pozdrawiam!

Gość gość
czy słyszałeś kiedyś jakąkolwiek legendę, inormację o Ognistookim? Chłopcu, który zbawi świat? Miałam kiedyś sen, jestem przekonana, że proroczy (nie jestem żadną wariatką an ischizofreniczką) o tym, że ten chłopiec uratuje świat. Nigdy w życiu nie przeżyłam czegoś takiego, dosłownie przeżycie duchowe i mistycyzm. Dręczy mnie to od kilku lat a wciąż pamiętam tego chłopca, nie wiem czy to fikcja czy coś w tym \z r prawdy?

Gość gość
czy L. do mnie napisze? czekac czy dac sobie z nim spokoj bardzo zalezy mi na odpowiedzi

@ gość dziś Czy tylko bóg chrześcijan jest prawdziwy? x Bóg jest jeden (w trzech Osobach) niezależnie od tego jaką kto wyznaje wiarę. Na kuriozum zakrawa fakt, że ludzie są gotowi zabijać się nawzajem tocząc spory o naturę Boga, o Jego imię, itd. Wyobraźmy sobie dwóch ślepców macających słonia. Jeden maca od przodu, drugi od tyłu. I zaczynają się spierać. Ten który macał trąbę mówi - słoń to taka długa rura. Ten który macał doopę ripostuje - nieprawda, słoń to taki ogromny owal, wiem, bo sam dotykałem. Który ma rację? Paradoksalnie obaj mają rację i obaj jej nie mają. Oni poznali tylko pewne fragmenty słonia. Tak jak ludzie fragmentarycznie poznali Boga. Boga nie można objąć rozumem. Można poznać tylko Jego nikłe fragmenciki. Dlatego nie ma sensu kłócić się o Boga, a już zabijanie w Jego imię to totalny absurd i niezrozumienie istoty wiary. Nie wiem jak można nie dostrzegać takiej oczywistości. x x @ gość dziś Czy warto prosić duchy o pomoc ? x Tak, warto, ale tylko świętych. Żeby Ci nie przyszło do głowy prosić kogoś anonimowego o pomoc. A już omijaj szerokim łukiem okultyzm. Złe duchy są i chętnie podszywają się pod pomocników. Ich celem jednak bynajmniej nie jest pomoc. One chcą szkodzić. Szatan (jest ich multum) to taka sama istota jak każda inna i jak każda istota ma swoją specyficzną naturę. Nie posiada materialnego ciała ale potrafi wejść w posiadanie cudzego ciała (opętanie). Uważaj na nich. To złe istoty. Przegrane i wściekłe. x x @ gość dziś Chce Ci podziękować za odpowiedzi x Bardzo proszę :) Żałuję tylko, że są one takie ciut lakoniczne. No, ale ciężko wyczerpać temat w trzech zdaniach skoro należałoby w zasadzie każdemu poruszanemu tu zagadnieniu poświęcić kilka opasłych tomów zapisanych maczkiem.

@ gość dziś Tak,wiem ,że nie tylko z wiara słowiańskich ,ale ta mi jest najbliższą usmiech.gif to ja skorzystać jeszcze z okazji i zapytam: co czeka w przyszłości ludzką cywilizację? Czy ludzie zostaną całkowicie zniewoleni, zaslepieni, czy jednak moja wiara w to ,że ludzie się "przebudza "jest realną? x Niestety, człowiek ma taką zrypaną naturę, że musi porządnie dostać w doopę zanim się ocknie. Ludzie się ockną, to prawda, ale po III Wojnie Światowej. Szykuje się niezła jatka. Spokojnie, jeszcze nie teraz. Ludzie dają się łatwo manipulować. Masoneria po prostu gra sobie na Waszych nosach. Wszędzie promują rozwiązłość seksualną, dewiacje, wmawiają, że rodzina jest "be", a dwóch homosiów "cacy". Na ekranie przemoc, krew, zabijanie. Wy to oglądacie i wierzycie, że tak musi być. Do tego wróżbiarstwo, okultyzm, czaszki na dziecięcych zeszytach, seksualne przekazy podprogowe w dziecięcych bajkach Disneya, itd., itp. Och, jakże łatwo jest ludźmi manipulować... Spójrzcie na mnie. Założyłem wątek, gdzie w tytule napisałem, iż posiadłem wszelką wiedzę. Tylko tyle. Bezczelne stwierdzenie, że wszystko wiem. Jeden bezczelny wpisik i już mam setkę pytań o wszystko. Od przeszłości, przez teraźniejszość, po przyszłość. Kurfa, naprawdę myślicie, że ja wszystko wiem? Ja pierdziu... Inna sprawa, że naprawdę wiem. Jednak Wy nie macie tej pewności co do mnie. Nawet nie powinniście jej mieć. Mi wcale nie zależy mi na Waszej wierze w to co piszę. Raczej na skonstatowaniu, że istnieją siły, które celowo działają przeciwko ludzkości. Jest szatan. Jest jego ziemski pomocnik - masoneria. Są gwiazdy muzyki, czyli Ci wszyscy, którzy, by zostać sławnymi podpisali najprawdziwsze cyrografy z szatanem. Sława w zamian za duszę. O, jacy głupcy!!! Trwa wojna. Wojna o Was! Nic nie jest takie jak Wam wmawiają. Nie dajcie się manipulować! Przyszło mi do głowy, że chyba nie powinienem dłużej odpisywać. Po co Wam moja wiedza o jakiejś przeszłości? Jeśli wierzycie mi - facetowi o którym nic nie wiecie - to tym łatwiej uwierzycie różnym joginom, wróżbitom, bo ich widzicie. I co z tego, że widzicie? Jaką macie pewność, że też piszą PRAWDĘ? Żadnej! To po co wierzycie? Nie lepiej opierać się na namacalnych konkretach? Przepraszam, nagle jakoś smutno mi się zrobiło... Jeszcze tylko jedno na koniec. A co to są te "namacalne konkrety"? Biblia. Jeśli na przestrzeni wieków, różni prorocy, żyjący w różnych epokach, nie mogący się ze sobą kontaktować, by ustalić wspólną wersję, pisali, że narodzi się zbawiciel, podali nawet nazwę miejscowości - Betlejem, opisano jak Chrystus będzie cierpiał, że Go ukrzyżują, że będą rzucać los o Jego szaty, że napoją go octem, że nie będą mu łamali goleni, i nagle te wszystkie proroctwa spełniają się w jednej osobie, to chyba jest to jakiś KONKRET, prawda? Która inna wiara, które jakieś wedy czy inne pisma, mogą poszczycić się takim konkretem? Żadne... A więc Kochani, wierzcie KONKRETOWI, a nie pieprzeniom bez pokrycia.

Gość lisicaaaaaaaaaa
Szkoda, że kończysz. Liczyłam na Twoją odpowiedź. Jest szansa na dostanie Twojego maila? Lubię poznawać takoe osoby jak Ty.

Gość gość
ja mam pytanie. Czy w psychiatryku macie wifi czy internet po kablu?

Gość gość
14:08 100/100 :-D :-D :-D

Gość gość
Tak w Bibli są konkrety,ale dostrzegam w niej przenośnie, ukrywające konkretne prawdy natury i historii.

Gość gość
biblia to najbardziej znana książka fantazy :-)

Gość gość
Proszę odpisz jeszcze co sadzisz o Putinie ?

Gość gość
Jestem w szoku omnibusie mozesz miec racje z tym kraterem i bomba atomowa bo wszyscy mowia ze to byl meteoryt i ogladalem taki film na discavery albo national gdzie pewna grupa naukowcow chciala odnalezc ten meteoryt bo wszyscy sie zastanawiali gdzie on moze byc przeciez musial byc ogromny skoro wywalil dziure na pol kontynentu a tymczasem zadnego meteorytu nigdy nie znaleziono i tamta ekipa w tym filmie tez nie znalazla wiec moze naprawde to nie byl wcale zaden meteor tylko atomowka p*****lnela? Jestem w szoku skad Ty to wszystko wiesz jestem w szoku normalnie!!!

Gość gość
I to by chyba wyjasnialo dlaczego zmniejszyła się ilość tlenu w atmosferze ?

Gość ciekawy świata i wiedzy
mam kilka pytań: 1. Jeżeli człowiek używa tylko 8% mózgu to co go powstrzymuje od użycia więcej %? czy jest to robione czynnie przez system że ogranicza to w jakiś sposób? jak uwolnić więcej %? 2. Czy narkotyki uwalniają umysł? szczególnie halucynogeny, czy robią "zwarcie" w matrix? 3. czy system finansowy świata wkrótce padnie i będzie chaos i koniec cywilizacji i powrót do wcześniejszych epok? Jak to wyglądaw czasie? z góry dziękuje za odpowiedzi

Gość wolna wiedza
1.Jak uciec od zarabiania i wydawania pieniędzy gdy cała cywilizacja na tym się opiera i podatkują nawet ziemie i powietrze? Jak być niezależnym od tego systemu? 2. czy istnieje darmowa energia i jak ją zdobyć? 3. Czy jest możliwe państwo bez podatków i bez przestępstwa? 4. Ile jest ropy w ziemi i kiedy się skończy ?

Gość meksykanin
Jak pokonać masonerie i niewidzialne niewolnictwo???

Gość wiedzieć wszystko
Kiedy padnie USA jako mocarstwo?

Gość gość
Halo omnibusie jestes tam jeszcze???

Gość gość
Odszedł od nas, bo za dużo wiedział, kosmici Go zabrali :D

Gość gość
Omni wracaj, potrzebujemy Cie!!!!

Gość gość
Autor pisał, że go nie znamy i daliśmy mu się zmanipulować. Ale po co kogoś znać, jak pisze ciekawie i prawdziwie na wiele tematów?

Gość gość
To jest najlepszy temat na kafe, ale te dyrdymały o szatanach to aż bolą. To ludzki wymysł, by trzymać ludzi w strachu. Religie straszą piekłem, bo to ostateczna przestroga dla niemoralnych ludzi. A kler tak naprawdę boi się prawdziwej duchowości.

Gość gość
Co znaczy up? Jestem nowa na internetach I nie wiem...:(

Gość gość
panie mądralo to niech mi pan powie : co jest za czarną dziurą ( w kosmosie ). Ale proszę pisać szczegółowo i na temat inaczej jest pan nikim .... no proszę dajesz pan....

Gość gość
haha posiadłeś wikipedie i internety a nie wiedzę idioto ... a barany się nabierają

Gość gość
Wróciłes? :)