wredna małpa93 0 Napisano Sierpień 18, 2015 Hej! Mam nadzieje że wreszcie tu mi ktoś pomoże. Sprawa wygląda następująco. Biorę pigułki dopiero pół roku. Poprzedniego miesiąca w 3. tygodniu zapomniałam zażyć pigułkę o czasie i minęły 24 godziny. Na ulotce było napisane że w tej sytuacji powinnam jak najszybciej zażyć zapomnianą i następną o zwykłej porze oraz nie robić 7 dniowej przerwy. Tak zrobiłam i przy kolejnym opakowaniu znowu w trzecim tygodniu pominęłam tabletkę. Niestety znów minęły 24 godziny. Wzięłam zapomnianą drugiego dnia i kolejną i tak dokończyłam opakowanie. Robię teraz 7 dniową przerwę. Czy dobrze postąpiłam? Kiedy będę w stu procentach zabezpieczona? Nie chciałam brać tabletek 3 miesiąc pod rząd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 18, 2015 tak, dobrze postąpiłaś. nie wiem, kiedy będziesz zabezpieczona - dowiedz się z ulotki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wredna małpa93 0 Napisano Sierpień 18, 2015 Przepraszam jeśli zabrzmię opryskliwie ale gdyby taka informacja znajdowała się na ulotce to prawdopodobnie nie zapytałabym o to. Ale dziękuję za wypowiedź, przynajmniej jedną wątpliwość mam z głowy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 18, 2015 Po bzykaniu jak nie zaskoczysz będzie OK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 18, 2015 pigułki sa dla odpowiedzialnych dziewczyn. Przy takich nieodpowiedzialnych "zapomnieniach" ani zabezpieczona nie będziesz i na dokładkę hormony sobie zapaprzesz :( Lepiej zainwestuj w gumki, trudniej "zapomnieć" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wredna małpa93 0 Napisano Sierpień 19, 2015 Nie ukrywam że jest mi przykro że oceniasz mnie w ogóle mnie nie znając. Sądzę że na nieodpowiedzialność składa się więcej czynników niż tylko zapomnienie o tabletce. I z tego co wiem nie jestem jedyna na tym świecie. Dzięki za podsunięcie pomysłu o prezerwatywach ale nie przepadam. "Pani nieodpowiedzialna" zostanie przy tabletkach. Chciałam tylko porady czy dobrze zrobiłam robiąc przerwę czy powinnam kolejny raz pominąć przerwę. No cóż mimo wszystko dziękuje za wypowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 19, 2015 gosc 22,26 ma racje jestes nieodpowiedzialna , tabletki nalezy brac systematycznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wredna małpa93 0 Napisano Sierpień 19, 2015 Skoro na ulotce zawarta jest informacja co robić gdy zapomnisz to raczej się to zdarza. Nie biorę ich długo więc nie weszło mi o jeszcze w nawyk a kiedy dziecko śpi to wolę jednak wyciszyć telefon i zapomnieć niżeli obudzić malucha. W sumie to nie czuje się w obowiązku udowadniania mojej odpowiedzialności. Liczyłam na pomoc zostałam zbrukana. Miłe forum, chyba zabawie na dłużej;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 19, 2015 zbrukana ? smieszna jestes Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wredna małpa93 0 Napisano Sierpień 19, 2015 śmieszna bo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wredna małpa93 0 Napisano Sierpień 19, 2015 zmieszana z błotem, nieodpowiednio oceniona zabrzmi lepiej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 19, 2015 Myśle ze nic sie nie stało, wkoncu tabletki to hormony a nie witaminy. Tym bardziej ze kolejne brałaś. Powinno nie być z tego ciazy :-P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 20, 2015 mam problem .. zażywam tabletki diane 35, nie zrobiłam 7 dniowej przerwy i zaczęłam brać kolejne opakowanie,w 6 dniu kolejnego opakowania doszło do stosunku przerywanego. Biorę tabletki od 2 miesięcy w miarę regularnie odstępstwa czasu to godzina +/- .. Po tygodniu dostałam strasznej suchosci w pochwie A dwa dni po tym silny ból jajników który trwał 3 dni a zaraz po tych 3 dniach siły ból pleców w okolicy krzyżowej który trwa do teraz A jestem w trakcie 7 dniowej przerwy podczas 2 dnia , żadnych innych objawów nie mam, nawet mnie piersi nie bolą dzisiaj mija 16 dzień od stosunku .... czy jest ryzyko ze zaszłam w ciąże? Bardzo sie boje :-/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach