Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z obrączkami

Polecane posty

Gość gość

Od zawsze podobało mi się srebro/kolor srebrny, nie noszę żółtego złota. Wiedział o tym mój narzeczony i pierścionek zaręczynowy dostałam z białego złota. A teraz jest problem z obrączkami, bo on twierdzi, że nie wyobraża sobie innej obrączki niż z żółtego złota... I co zrobić?

Gość gość
a może połączenie białego z żółtym złotem? cóż w miłości trzeb iść na kompromisy, i obrączka to symbol i czy warto z tego robić problem?

Gość gość
jemu się nie podobają łączone, mnie zresztą też

Gość gość
no to innego wyjścia niema. albo ty albo on musi ustąpić albo pojechać po całości i mieć inne obrączki ale to sama przyznasz- głupota

Gość gość
Ja nie noszę żóltego złota, a obrączkę mam właśnie z tego kruszcu. Myślałam kiedyś, że łączenie złotej i srebrnej biżuterii wyglada tandetnie, ale zobaczyłam że trochę osób tak nosi i wygląda to ok. Obrączka sie wyróżnia, jest w końcu najważniejszą biżuterią, którą noszę.

Gość gość
Czemu "pojechać po całości" decydując się na inne? Nie widziałabym nic dziwnego w tym że małżeństwo ma taki sam wzór obrączek tylko w innych kolorach... Można ewentualnie jeszcze mieć taki sam grawer czy wzorek na powierzchni. Ja też nie uznawałam złota, obrączki jednak chciałam mieć złote- nie wiem czemu, może dlatego że takie oglądałam na rękach rodziców? Z białego złota wtedy prawie u nikogo nie było widać... Mąż mnie jednak przekonał i mamy białe złoto, kształt zupełnie tradycyjny. Teraz sobie nie wyobrażam innej.

Gość gość
jestem tradycjonalistką i dlatego napisałam, że pojechać po całości. raziła by mnie taka inność w tej kwestii. ale jeśli autorce i jej partnerowi takie rozwiązanie by pasowało to przecież czemu nie... indywidualna sprawa każdego