Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niejestempewna

mylny Wiek ciąży wg USG???!!!

Polecane posty

Gość niejestempewna

Witam. Mam do was takie pytanie. Byłam dzisiaj na badaniu USG . Na podstawie pomiarów dziecka lekarz stwierdził wiek ciąży : 16tydzień 6 dzień... nie znam daty ostatniej miesiączki , dlatego wiek ciąży mam wyliczany na podstawie USG. Jednak do zapłodnienia mogło dojść jedynie w połowie kwietnia, bądź na początku maja. Co oznacza, że powinnam być albo w 18 albo w 15 tyg. ciazy .. stad moje pytanie ..Czy lekarz może się mylić?

Gość gość
A nie wiesz kiedy miałas dni plodne ? Jak długie cykle ? nawet jak nie znasz daty ostatniej miesiaczki mozna sobie obliczyc przypuszczalna date nastepnej, na podstawie jeszcze wczesniejszej miesiaczki. Zapisujesz je gdzies ? Te twoje 2 tygodnie róznicy to własnie polowa cyklu i ewentualne jajeczkowanie.. Jestes w 17 tygodniu ciazy..wedlug stopnia rozwiniecia dziecka, to lekarz nie ma sie jak pomylic.. Skoro ty nie wiesz nic o swoim cyklu, nie wiesz kiedy mialas okres, kiedy jajeczkowanie to on ma byc wrózbitą ? Dziecko wyglada z pomiarów na 17 tydzien, nic więcej ci lekarz nie wywrozy..

Gość gość
A wcześniej nie miałaś usg?