Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Probelem z rodzicami i siostra. co robic

Polecane posty

Gość gość

Zaczne od poczatku. Mam 18 lat, dokładnie dwa tygodnie temu mialam urodziny. Sprawa wyglada tak ze moi rodzice sie mnie wyparli . Siostra od zawsze miala lepiej np. dostala auto od nich na 18, a ja ledwo ublagalam ich na prawo jazdy. jestem ta druga. cale zycie bylam. ale to mniej istotne. bo od jakiegos mieiaca rodzice (szczegolnie matka, bo ojcienie ma za duzo do gadana ) podgauja mnie na temat wyprowadzki. A muszę jeszcze zaznaczyc ze z matka nie odzywamy siedo sb od poczatku sierpnia, nie zlozyla mi nawet zyczen na 18 urodziny. W czasie klotni matka mi wyrzucila ze mam wypierdalac z domu . Siostra dzisiaj tez ze mam sie wyprowadzac. jest mi przykro ze tak chca sie mnie pozbyc. jetem im nie potrzbna .siostra od lat siedzi rekami w tylkach rodzicow, to ona z nimi siedzi i bedzie siedziala do konca zycia. Ma 20 lat a nie pracuje i nic nie wskazuje na to by pracowala bo tatus zaplaci przeciez. Ja za to mam wypomniane kazde pieniadze. Na domiar wszystkiego mam chlopaka ktory mieszka 200 km ode mnie. I zawsze jest problem jak przyjezdza bo mieszkamy w bloku, a jak to w bloku srednio z prywatnoscia i siostra mi robi zawsze na zlosc. Nie wiem co mam robic, mam dopiero 18 lat, zaczynam za chwile klase maturalna, a nie wiem nic.. od rodzicow nie mam co oczekiwac bo i tak cale zycie sobie musze radzic. ale jesy mi przykro i smutno ze nie moge liczyc na rodzine, plakac mi sie chce gdy widze jak traktuja moja siostre.

Gość gość
*Problem

Gość gość
przeprowadź się do chłopaka i pozwij rodziców o alimenty

Gość gość
nie chce zwać ich o alimenty. to chyba zbyt drastyczne

Gość gość
mają obowiązek cię utrzymywać

Gość prawik26
jak się wcześnie wyprowadzisz to tylko ci na dobre wyjdzie a siostra zostanie kaleką niesamodzielna przez rodziców co ją chronią przed światem może opowiedz o tym dalszej rodzinie powiedz rodzicom co czujesz jakim cudem poznałaś chłopaka który mieszka tak daleko

Gość gośćgośćgośćć
W jakiej szkole się uczysz, jakie masz plany z wykształceniem i pracą? Mogę Ci powiedzieć trochę, jak się zachować, już to przechodziłam:P