Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bukiet w prezencie ślubnym

Polecane posty

Gość gość

Jaki bukiet i za ile na ślub dla Państwa młodych? I co dać w prezencie? Podziękowaliśmy za wesele - idziemy tylko do kościoła. Jesteśmy dość dalekimi znajomymi z panem młodym, panny młodej nie znamy.

Gość gość
jeśli bukiet, to 50zl max, chociaż wolałabym dać wino. I obowiązkowo kartka z życzeniami

Gość gość
W Empiku sa sliczne bukiety z cukierkow, zelkow :) 20 zl + karteczka z zyczeniami.

Gość gość
za 50zł to raczej nikt mi porządnego bukietu nie zrobi ;/ liczę się z kosztem rzędu 80-100zł tylko jakie kwiaty? Kolorowe się daje czy tylko białie i kremowe???- Co z prezentem? Oklepana pościel czy 100zł do kartki? Biednie tak te 100zł chyba? Lepiej coś rzeczowego? w granicach 100-150zł? Tylko co? Pa młody jest zawodowym kucharzem i do kuchni ciężko coś kupić.

Gość gość
może kosz taki piknikowy dla dwojga ??

Gość gość
na ceny bukietów patrzyłam w na kwiaciarniach online - jestem z 3miasta. I tam najtańsze są za 60zł i bardzo skromne , nie bardzo na wesele się nadające... typowo ślubne 100-150zł z białych róż lub kremowych, gożdzików czy lilii.

Gość gość
to zmień kwiaciarnię, bo u mnie bez problemu zrobią taki bukiet. Ostatnio sama robiłam (co prawda na urodziny) z 24 róż (Biedronka, 9,99 za 8 szt), do tego wstążka żeby je związać. Proste najładniejsze. I tak wylądują w wiadrze z wodą ze wszystkimi innymi. I po co chcesz dawać prezent skoro nie idziesz na wesele?

Gość gość
Nie musisz takiego drogiego bukietu. I tak zwiednie. A liczy się gest. Zwłaszcza ze idziesx tylko na ślub. Komplet ręczników, albo np 2 szlafroki. Oczywiście jakieś lepsze.

Gość gość
Strasznie drogo ja na obrone w Krakowie wielki ladny bukiet 40zl

Gość gość
nie wiem, nigdy nie byłam na samym ślubie i nie bardzo wiem jak się zachować? Wydaje mi się że jakiś prezent na nowej drodze życia się należy - bez znaczenia czy idzie się na wesele czy też nie? Nie wiem?

Gość gość
Jak Cię stac to mozesz coś kupić, ale zazwyczaj po prostu kwiaty

Gość gość
To raczej na slubny bukiet wyglada. Zazwyczaj w kwiaciarni sa zrobione takie bukiety i kosztują koło 30-40 zł. Zresztą pani w kwiaciarni powinna doradzić.

Gość gość
ok - a jeszcze jakiś drobny prezent nietuzinkowy? Tak do 150zł

Gość gość
Ksiazka jakas? Ja szlam sama kupilam posciel;p oklepane ale pół miasta zeszlam i nic nie znalazłam to zrezygnowana kupilam. Bardzo ładna, atłasowa

Gość gość
Na tej stronie poczty kwiatowej jest bardzo drogo. Moim zdaniem 70 zl za 3 sloneczniki z przybraniem to kpina.

Gość gość
książka - dobry pomysł ! Jakiś poradnik ?

Gość gość
nigdy nie dawalam prezentu, kiedy szlam tylko na slub

Gość gość
dobra a co z kolorami kwiatów ??? Osobiście bardzo lubię bukiety z goździków :) tylko takie gęste.

Gość gość
Goździki sliczne. Moga byc margaretki albo sloneczniki jesli teraz wesele. Wg mnie kolor dowolny. Ksiazka to zalezy jesli maja poczucie humoru to jakas fajna kamasutre;p albo jakis album

Gość gość
ja osobiście Pana młodego widziałam 2 razy w życiu... a jego wybranki nigdy - tylko na zdjęciu... Więc nic nie wiem specjalnie - tak pomyślałam że skoro Pan młody szef kuchni to móże jakiś szampan/wino ze średniej półki + kwiaty?

Gość gość
No i więcej nie trzeba.