Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Różnice w wykształceniu, ambicji, zarobkach...

Polecane posty

Gość gość

Jak myślicie czy związek z dużą różnicą w wykształceniu, zarobkach , ambicjami pomiędzy dwojgiem ludzi na dłuższą metę ma sens? Jeśli dziewczyna skończyła studia, kilka podyplomówek, ma kierownicze stanowisko, zarabia przyzwoite pieniądze to czy z czasem nie zacznie jej przeszkadzać brak ambicji u faceta?

Gość gość
Może tak być ale nie musi. Widziałam tyle różnych par, że nie zdziwiłby mnie taki układ jaki opisujesz.

Gość gość
Jakiś czas temu założyłam konto na portalu randkowym. I tak może to mało fajne ale szukam kogoś podobnego do mnie . A dużo mężczyzn którzy do mnie piszą jest gorzej wykształconych , zajmują jakieś niższe stanowisko i no raczej specjalnie nie wdaję się w takie znajomości. I tak myślałam dzisiaj , że może to nie w porządku z mojej strony, ale z drugiej strony dobrze wiem, że zawsze mi bardzo imponowali ambitni mężczyźni.

Gość gość
Rodice chcieli mnie zenic z mgr matematyki po UJcie jestem stary kawaler bo wiedzialem ze pchala by nie na wieczorowr:-) (ladna ale zamadra) ozenola sie z mechanikiem samochodosym , on zamast kase na warsztacie zbijacc wieczorore robil :-) ech no taki swiat .0na sie pyra jej stary co umnis. Srary mowi ze jestem dalej stary kawaler niepracuje.ech te dziadki. Taty . Wieta rybiata? Ciesze sie ze nieozenilem si z taka madrala liczyla by mizadokladnie . Wtedy byly kwitki . Zycie jest piekne ale roznoca w wyksztalceniu to wstyd w tozarzystwie. Rznij go ele sie niezen. Albogon nieuka do szkoly bo zczasem w towarzystwie sie zawstydzisz.:-) lubie wyksztalcone ale z czsem im mija mo nie:-) kumasz

Gość gość
Pytam serio....Wiem, że są takie związki. Natomiast czy z czasem po chwilowej fascynacji nie pojawią się problemy? Czy kobiecie nie zacznie z czasem np. przeszkadzać , że facet zarabia 1/3 tego co ona ?

Gość gość
jednym przeszkadza,innym nie.znam dwa małżeństwa gdy żona zarabia dużo więcej,w jednym facet ma do bani a drugi calkiem fajnie.nie ma zasad,różnie bywa,najważniejsze aby nikt nie był materialistą po mojemu

Gość gość
Wszystko zależy od ludzi, to indywidualna kwestia. natomiast ogólny brak ambicji i rozwoju, właściwie zawsze zniechęca do siebie ludzi.