Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze dzieci mają konta bankowe?

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się, czy nie założyć dziecku- nastolatkowi konta bankowego. Ma swoje oszczędności i chciałbym, żeby odkładała pieniądze na konto, bo jak ma w domu, to zawsze znajdzie pretekst żeby rozmienić i rozlatują się. Przy koncie dziecka, rodzic musi zatwierdzić transakcje, więc dziecko nie rozporządza zupełnie samodzielnie pieniędzmi. Chciałbym żeby uzbierała sobie na wakacyjny wyjazd, czy na coś fajnego w niedalekiej przyszłości a jak zechce to i na przyszłość.

Gość gość
ja miałam konto od 13rż, dostawałam kieszonkowe, mysle ze dość spore na tle moich owczesnych rówiesnikow, część wplacalam sama we wpłatomacie na konto i tam oszczedzalam by mnie nie kusiło, a reszta mialam przy sobie, rodzice mieli do mnie zaufanie bo na wódke czy głupoty nigdy nie wydawałam i nie musieli mnie kontrolowac ''kontem''

Gość gość
Chodzi właśnie o wydawanie na głupoty, trzeba zadać sobie trud żeby wybrać pieniądze z konta.

Gość gość
Moja córka ma 16lat. Konto ma od 3. Dziadkowie przelewają kasę i ja też. Nie dużo. Ok 100 zł miesięcznie. Ma kartę i wypłaca ile chce.

Gość gość
moj syn ma rok i juz sie zastanawiam nad ałozeniem konta oszczednosciowego na niego ale minus taki ze pieniadze bedzie mogł wypłacic po skonczonych 16 czy 18 latach

Gość Marinta
Jeśli chodzi o wybór kont bankowych, to uważam, że warto zajrzeć sobie na http://bankowe-konta.info/konto/milenium/ , gdzie znajdziemy różnego rodzaju porady dotyczące wyboru kont bankowych, rankingi oraz porównania, czy też opinie innych użytkowników. Naprawdę warto sprawdzić sobie to miejsce.

Gość gość
tak , moja corka ma konto od 14 roku zycia

Gość gość
swiat oszalał! Hahaha

Gość gość
moje dzieci maja od miesiąca narodzin. W dzisiejszych czasach normalna sprawa. Ale wiadomo , na cafeee część trzyma jeszcze w skarpetach.,.. :)

Gość gość
Mój ma 9 lat i ma konto od urodzenia. Przelewam tam co miesiąc 100zl, zwrot z podatku i kasę z prezentów. Jest już pokazna sumka. Na 18 dostanie na mieszkanie i auto.

Gość gość
Tzn że jak dostaje kasę w prezencie to zabierasz mu i mówisz, że będzie mógł wydać po osiemnastych urodzinach. Albo jeszcze lepiej. Mówisz kilkulatkowi, że zabierasz kasę, bo kupisz mu za to mieszkanie. Hahaha ale jaja.

Gość gość
Nie nie mówię po prostu pieniądze go nie interesują. Nie czeka na kasę i jej nie liczy bo wszystko czego potrzebuje i co chce ma od nas rodziców. A jak pyta co dostał po za zabawkami itp mówię mu np. 1000zl to mówi dobrze to schowaj może coś kupię. Moje dziecko nie jest pazerne.

Gość gość
Twoje dziecko nie wie co to dostać pieniądze tak naprawdę i zadecydować. Zabierasz mu je i tyle. W dodatku już zaplanowalas na co ma je wydać.Hahaha

Gość gość
Mojemu tacie dziadkowie odkladali wtedy na ksiazeczke pieniadze. Mial nazbierane na sensowne mieszkanie i samochod. Ale przyszla piękna inflacja i z mieszkania i samochodu zostalo poeniedzy na stary samochód. Pieniadze lokuje sie w zlocie:)

Gość gość
Co innego odkładać dla dziecka ze swoich i np dać mu na start w dorosłe życie, a co innego zabierać dziecku prezenty od innych żeby potem dać mu w prezencie na osiemnastkę.

Gość gość
moja córka ma konto bankowe, które założyłam zaraz po komunii św. W tej chwili ma 13 lat.

Gość gość
Wiecie jak tracic kase,10 lat temu za 100zl kupilabys dziecku 2 pary porzadnych spodni a dzis kupisz 2 kg porzadnej kielbasy.

Gość gość
a za kolejne 5 lat kupisz kilo pasztetowej.ehh

Gość gość
kup dziecku bitcoina. Jak skończy 18 lat to ci podziękuje