Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Rolling Stonesi istnieją od 53 lat i nadal grają

Polecane posty

Gość gość
Kaska jestes zajbisra :-) mam prawie 60 wialym cie na kazda stune to ja stary hipis:-) . Chcialbym cie spotac i zaaakompanianianiwa ci :-) na fali jestem tadam :-P

Gość gość
Kaśka przestań się oszukiwać, ta twoja "muzyka" już tylko jest, bo jest i żadnych nowości.

Gość gość
Akomapiankowac zaokampia . Niejakam sie za akopaniowac zeszs posisc wylewylerway rewol werowiec:-) szypko no cio :-)

Akurat w metalu jest dużo nowości, ale zeby o tym wiedzieć, trzeba się znać na tej muzyce. Nie wiem czemu piszesz o "mojej muzyce"(czyli metalu) w temacie o The Rolling Stones - przecież nie słucham ich, jestem po prostu pełna podziwu dla ich długowieczności :)

Gość gość
.lkasia giara ma 7 stun łapa piec pajcow niedadozysz Kasko mam prawie pelce jeszszcze szybko prawie jak ten mlody z mam talent. Tak sie chwalisz:-) Kaska lubie. Cie:-) szans z aaaaa Kaska:-)

Gość gość
Pisze w tym temacie, bo zanikający już metal jak widać nie ma tematów, lub się wyczerpały. Jednym słowem nie ma o czym pisać, a wiedząc czego słuchasz, gdzieś to tobie trzeba napisać, bo jesteś ślepo zapatrzona w coś, co upada i nie przytaczaj czasem tych "nowości" bo to marne próby odtworzenia czegoś, czego praktycznie już nie ma.

Gość gość
Taki mlody ja ty :-) z mam talent wiesz jak wymiata?:-) kuba wpad szok ja tesz'. On byl wieszy od tego perkusistt co lepidj od tay daje:-) :-P

Nie wiedziałam że metal "zanika". Ale co ja wiem, ja się tylko interesuje tą muzyką, nie to co ty. Otóż informuje cię, że aktualnie można zaobserwować największy rozwój muzyki metalowej w historii - mamy jednocześnie kapele grające tradycyjne gatunki (heavy, thrash, death), zarówno stare kapele, jak i naprawde mnóstwo młodych kapel w tych klimatach, a także mamy gatunki całkiem świeże jak folk metal, atmospheric black, black,n,roll w rodzaju Kvelertaka itp. Naprawde młodych i starych kapel metalowych jest mnóstwo, mnóstwo jest też koncertów i festiwali na które chodzi mnóstwo ludzi. w samych Niemczech odbywa się co roku około 40 open airowych festiwalów metalowych w których uczestniczy łacznie ponad 300 tysięcy widzów, a największy Wacken to 80 tysięcy fanów co roku, mimo iż bilety sa kosmicznie drogie - kosztują kilkaset euro. Codziennie widze na ulicy osoby w koszulkach metalowych zespołów. Gdzie widzisz to "zanikanie metalu"?

Nawet thrash metal, który w latach 90 uznano za umarły, przez ostatnie 10 lat przeżywa renesans i mamy mnóstwo młodych kapel nowej fali thrashu. w kraju mamy rozwijającą się scene nowoczesnego blacku - Furia, Mgła, Odraza, Thaw, Mord`a`Stigmata, Voidhanger, Morowe itp. Ale ty nic nie wiedząc na temat aktualnej kondycji tej muzyki i sceny musisz wygłaszać swoje "mądrości".

Gość gość
Niemcy to takie zbiorowisko jeszcze tego co zostało. Tych ludzi tam zjeżdżających, którzy tym żyli i tak im zostało mimo wieku, dlatego, to robi statystykę, którą można sobie tłumaczyć, że jest wszystko dobrze, bo tylu i tylu. Ty widzisz, ale ze względu na zainteresowanie, to masz swój krąg, chociaż to też wątpliwe, ale niech będzie to prawdą, jednak nie być w tym kręgu, to już tego tak nie widać, oprócz tych ostatnich wspomnianych zbiorowiskach tych ludzi.

Gość gość
Te młode kapele to jednostrzałowce. Są, a zaraz ich nie ma, albo tylko są, ale nieczynni, lub coś tam pobrzęczą, a fanatycy metalu czyt Kaśia zaraz wpada w zachwyt, że oto jest coś nowego i wpisuje to niejako w większy rozwój tej "muzyki"

Mam wrażenie, że jesteś trollem. W Polsce jest około 20-40 koncertów metalowych tygodniowo. W kazdym dużym polskim mieście są jakieś kluby i puby metalowe. W innych krajach niż Niemcy też są wielotysięczne metalowe festiwale - w Anglii jest to przede wszystkim Bloodstock, Sonisphere i Download(na Download kilka lat temu było więcej ludzi niż na Wacken, ponad 80 tysięcy), Hellfest we Francji, Brutal Assault w Czechach i masa innych. W praktycznie całej Europie, oraz Ameryce Łacińskiej metal jest bardzo popularny. Nie tylko w Niemczech. "Te młode kapele to jednostrzałowce. Są, a zaraz ich nie ma, albo tylko są, ale nieczynni, lub coś tam pobrzęczą, " To podaj przykład młodej kapeli która zdobyła w ostatnich latach sławe w środowisku metalowym, a potem znikneła, bo wszystkie które znam konsekwentnie istnieją i nagrywają.

Podany przez ciebie artykuł jest humorystyczny, jeśli uwazasz, wbrew faktom, że "metal umarł", to podaj argumenty, odnosząc się do tego, co napisałam wcześniej, bo nie ma podstaw by tak mówić. :)

Gość gość
Pisałaś o młodych kapelach, a nie o ich sławach, a potem mam podać przykłady tych młodych sławnych, które upadły tak? Napisałaś wcześniej o tych młodych, żeby tylko SOBIE statystyke poprawić. Bo jak coś młode i sławne, to nie upada, ja nie przecze sam sobie, tak jak to niektórzy robią. A skąd ty te statystyki w tych miastach bierzesz? Ponadto kiedyś czytałem, że ty niby gdzieś na koncert jedziesz, ale coś tam z ekipą, czy nie masz z kim. No to fajnie, a tyle przecież tego jest. Tylko się nie denerwuj, ja tylko Troll nie?

Gość gość
I jeszcze pewno te statystyki ty nabijasz na tych koncertach? Jakieś wyblakłe fotki biletów wstawiałaś, ale to tak na sztukę. No i oczywiście wszyscy mieli w to uwierzyć, bo kto nie, to Troll

To chyba oczywiste, że mowa o kapelach znanych a nie garażowych :) Większość znanych młodych kapel cały czas nagrywa i ma się dobrze. Ciężko mi znaleźć taką powstałą po 2000 roku, która by się rozpadła. W zasadzie przyszedł mi do głowy tylko brazylijski Violator, czołowy zespół tamtejszej nowej fali thrashu, rozpadli się w 2014 , ale z tego co czytam znowu są razem, tak więc to rozpadnięcie się jest już nieakatualne. Swoją drogą z polskich młodych zespołów polecam Obscure Sphinx grają sludge metal/post metal :) "A skąd ty te statystyki w tych miastach bierzesz? " W internecie są rozpiski koncertów metalowych w Polsce, na przykład na rockmetal.pl :)

Gość gość
A twój metal jest taki, że to co przeczytasz, to wiesz, a uczestnictwo zerowe, lub śladowe. Jakiś jeden koncercik. Zresztą, to, że śladowe, to mnie nie dziwi, bo metalu już nie ma, a ty dalej sobie wmawiaj, że jest, bo coś gdzieś tam ktoś brzęknął.

"Bo jak coś młode i sławne, to nie upada, ja nie przecze sam sobie, tak jak to niektórzy robią" Nie, przecież napisałeś o wszystkich młodych kapelach, że "Te młode kapele to jednostrzałowce. Są, a zaraz ich nie ma, albo tylko są, ale nieczynni, lub coś tam pobrzęczą," :D Oj, trollu, postaraj się bardziej, bo już plączesz się w zeznaniach :D

"A twój metal jest taki, że to co przeczytasz, to wiesz, a uczestnictwo zerowe, lub śladowe. Jakiś jeden koncercik" No np. na Iron Maiden w Poznaniu w zeszłym roku było 25 tysięcy osób, a nawet bardziej znane polskie kapele jak Vader czy Kat & Roman Kostrzewski wypełniają kluby po brzegi :) Nie wierzysz, zaraz dostaniesz zdjęcia z koncertów tych zespołów :) Apropos, dlaczego nie odniosłeś się do zdjęć z metalfestu z 2:59? :D

Gość gość
Ja się plącze? Ha ha i kto to pisze. Osoba, która tak naprawdę poza tym co przeczyta nic realnie nie widzi, bo w niczym nie uczestniczy. Jeżeli ci wszyscy są tacy jak ty, to na koncertach nie ma nikogo. Ha ha ha. Zabawna jesteś, ale czytaj dalej, to metal ożyje.

Uczestnicze w koncertach, chociaż szczyt mojej aktywności w tym zakresie przypadł na lata 2011-2012. A ty byłeś kiedyś na jakimś, trollu? :) Ja właśnie realnie widzę popularność metalu, w przeciwieństwie, do twoich urojeń o jego "upadku" :D

Gość gość
Tak się nie grało w latach 70-tych i 80-tych, ani nawet 90-tych (choć do tych ostatnich, już bardziej zbliżone) https://www.youtube.com/watch?v=DippdllaxnI "Rock nigdy nie umrze" Klasyczny Rock i Hard Rock umarł w latach 80-tych, a zabił go Glam "Metal" i dopiero od ubiegłego dziesięciolecia się odradza. Klasyczny Prog Rock, zaczął się odradzać za sprawą na początku lat 90-tych, za sprawą szwedzkiego Änglagård i dodam, że nie jest to żadna imitacja zespołów z lat 70-tych,a nurt zapoczątkowany przez w/w zespół, nazywa się Retro-Prog. No chyba że dla Ciebie Rock, to jakieś 20 Seconds To Mars, Fall Out Boy, czy inne Comy i Happysady (bo dzisiaj małolaty niestety to uważają za Rock :o ), to faktycznie nigdy nie umarł. Swoją drogą, Post-Metal (za którym szczerze mówiąc, nie przepadam) jest stosunkowo nowym podgatunkiem, bo istnieje zaledwie od ubiegłego dziesięciolecia.