Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety karmiące mm nie zasługują na miano matki

Polecane posty

Gość gość
11:07 bo kp jest za darmo, a tutaj duzo patoli ledwo wiazacych koniec z koncem siedzi... Mamusie Dzessik i Brajankow... Poza tym przeciez kp to nie pokarm, to cudowna, mistyczna ciecz, dzialajaca cuda :D jak dziecka 2 lata nie bedziesz nia karmic, to bedzie mialo raka, otylosc, cukrzyce i w ogole bedzie cud, jak dwudziestki dozyje :D a piersi po kp sa super ekstra, na co komu jedrnosc, estetyka? :D teraz moda na zwisy po pępek:D mąż sobie nimi może penisa owinąć :D

Gość gość
A baba N plecy zarzucić. Dobre na zimę przynajmniej ciepło jak na kurtkę nie stać. Przykre.

Gość gość
Po co sobie wszystkiego odmawiać karmic piersią? bycie dobra matka to nie tylko cycek!

Gość gość
A żeby ci autorko cycki pekly od tego mleka

Gość gość  MM
kto wam dal prawo oceniana innych?NIKT wiec ze swoimi ocenami do wc;)))

Gość gość
Każdy ma prawo robić i mówić co chce wolność słowa kretynko

Gość kamikaze11
A ja będę karmić tylko do pierwszego okresu i mam zamiar brać tabletki anty!!Mam pcos i nie będę się specjalnie męczyć i czekać na torbiele.Małego od początku mam zamiar przyzwyczajać do butelki i mm.W weekendy jeżdżę na uczelnię więc nie widzę w tym problemu a poza tym piwa też czasem nie odmówię.Nie każda matka nie ma nic innego do roboty jak siedzieć z dzieckiem przy cycku. Ja mam to szczęście że mam z kim dziecko zostawić i odetchnąć i wcale nie uważam że wyjście np raz na tydzień bez dziecka jest złe. Robią dzieci nie mają z kim zostawić od czasu do czasu a później się dziwią że mają depresję i związki im się rozpadają...

Gość gość
Zazdroszczę Wam problemów, serio....

Gość gość
Zazdrość przez was przemawia ze my dajemy dzieciom to co najlepsze a wy tego nie macie :)

Gość gość
12:16 każda głupia gdyby chciała, to by miała. Większość ma pokarm, ale każda rozsądna leci po brom, bo wie, że szkoda biustu, a dzisiejsze mm pozwala zdrowemu dziecku prawidłowo się rozwijać, bez żadnych ubytków w minerałach, witaminach itp. :P kp to zwykły pokarm, a nie napój Bogów, dzięki któremu będziesz miała supermoce :D

Gość gość
To już jest żenujące przecież mm jest dużo lepsze i wygodniejsze a Wy cyckodajki wracać do średniowiecza.

Gość gość
Po cholere tak formulowac tytuł? Wiadomo,ze wywola agresję - bez sensu. O tym,ze kp jest zdrowsze mozna przeczytac w fachowej literaturze, i karmiace mm tez o tym wiedzą. Ale taki post na kafe i tak niczego nie zmieni, tylko wkurzy.

Gość gość
Mleko krowie jest dobre dla cieląt a nie dla ludzi. Chyba , że twoje dziecko jest cielakiem.

Gość gość
ale bym sie smiala jakby autorka sie dowiedziala ze byla karmiona mm hehehehe

Gość gość
Mnie matka kochała i karmiła kp

Gość gość
mnie tez kochała ale straciła pokarm bo ponad msc byłam w szpitalu w inkubatorze z racji wczesniactwa-8 msc i 1,4 kg wagi urodzeniowej...co za pitolenie ze mm jest wygodniejsze-do momentu jak jestes np. na wyjezdzie i kombinujesz np ciepla wode, mycie i wyparzanie butelek lub kupno mleka którego np nigdzie akurat nie ma... kp jest zawsze gotowe i lepsze dla dziecka niz mm ale zadna kobieta która nie ma problemów z laktacją i jakichs przeszkód zyciowych z niego nie rezygnuje... czemu lepsze? moja mała leciała na mm + mleko sciągane z piersi (miałam b. malo przystawianie nie wchodzilo w gre bo sie darła i nie ssała tylko gryzła - powiedziała mi to babka z poradni laktacyjnej zreszta, sciagałam jednorazowo 30ml podczas gdy ona wciagała 120...) dopóki piła te zlewki raz dziennie nie miała zadnych zatwardzen ani bólów brzuszka, teraz sie zdazają....

Gość gość
Dupa a nie korzyści. Na obu lekach dzieci rosną i maja się dobrze nie macie już co robić. Odp*****la wam?

Gość gość
Masz swój rozum to rób co chcesz. Karm tym swoim cycem miej te twarde zasady. Myślisz że twoje dziecko będzie lepsze?

Gość gość
Trolololo

Gość gość
Plum purumpum

Gość gość
Z reguły nie piszę w takich durnych tematach. ale dziś napiszę. Tak, uważam że moje dziecko będzie lepsze, mądrzejsze, zdrowsze ale nie od waszych dzieci na sztucznym mleku ale od samego siebie i wasze też mogłoby ale wybrałyście coś gorszego dla dziecka od pokarmu matki, waszego pokarmu, nie mojego, obrażacie siebie same a nie mnie, uważając że krowa lepiej wyżywi wasze dziecko niż wy.

Gość gość
18:27 wpisz w cv swojego bachora, że było karmione piersią i na pewno zasługuje na lepszą robotę z tego tytułu :D

Gość gość
18.46 hahaha :D

Gość gość
Widać po inteligencji matki, że jej dziecko nie mogło odziedziczyć dobrych genów i nawet mleko matki nie podwyższyłoby IQ

Gość gość
Lenie śmierdzące nie poświęcają się dla dzieci

Gość gość
Tiaaaa dziecko karmione piersia lepsze... W dobie konserwantu :D Twoje mleko byloby lepsze od mm, gdybys mieszkala w jakiejs puszczy, prala w bystrym strumieniu, jadla to co sama zasadzisz oczywiscie zero nawozu, zero lekow, a dzis? Na byle goraczke zrecie paracetamol. Oddychacie zatrutym powietrzem. Wasze smieszne warzywa od "zaprzyjaznionego rolnika" to czysta chemia... I to dajecie wlasnym dzieciom, debilki. Dzisiejsze kp to pic na wode, wcale nie lepsze od mm... Oczywiscie mozecie wierzyc w bzdety WHO karm do 2 r.ż. albo dłużej... Kij, ze dzieciakowi zgryz popsujesz, bo takie dziecko powinno pic ze zwyklego kubka... Nie wierze, ze zadna przez ten czas nie miala w ustach soku z kartonu, albo coli... A to chemia.

Gość gość
czy to prawda ze tak dlugo jak sie karmi piersia, @ nie wraca?niektorzy mowia ze jest normalny okres w czasie karmienia, inni ze karmienie wstrzymuje.toz to bylby komfort!

Gość gość
Lepsze mleczko od krowy z antybiotykami i ropą, bo pasie się na niebiańskich łąkach, nie je metali ciężkich, bo nie stoi przy drogach szybkiego ruchu ;) nie je mączki kostnej tylko pierwszej jakości naturalne pokarmy, nie ma stresu, bo mleko samo wypływa z wymion.