Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nietrzymanie moczu

Polecane posty

Gość gość

witam, zauwazylam ze w sytuacji stresogennej popuszczam mocz, mam 28 lat, cytologia okej, czy mam sie tym martwic? jakie badania powinnam zrobic?

Gość gość
Nietrzymanie moczu to przykra ale dość częsta kobieca przypadłość. Zazwyczaj pojawia się w wyniku osłabienia mięśni pochwy po porodzie, ale tez może występować z innych powodów. Warto skonsultować się z odpowiednim specjalistą. Można tez wykonać zabieg laserowy, który zapewnia obkurczenie pochwy, odbudowę błony śluzowej oraz redukcję problemu nietrzymania moczu bez interwencji chirurgicznej. Polecam Klinikę SKJ w Wilanowie. Tam przeprowadzają ten zabieg naprawdę fachowo.

Gość gość
Ta klinika SKJ jest faktycznie warta polecenia. tez miałam problem z nietrzymaniem moczu, dość długo się z tym męczyłam. Po konsultacji okazało się, że jest na to rada, zabieg laserowy i można wyeliminować ten problem. Niepotrzebnie tyle zwlekałam, ale sprawa dość wstydliwa i człowiek się krępuje.

Gość gość
A jak się nazywa ten zabieg laserowy na nietrzymanie moczu? Też rozważam wizytę w tym Centrum Medycznym SKJ. Tylko chciałabym wiedzieć jak to się nazywa.

Gość gość
To jest zabieg MonLisa Touch - czy jakoś tak. W SKJ wszystko Ci wytłumaczą. U mnie po 2 zabiegach - jak ręka odjął...

Przede wszystkim to trzeba pójść do lekarza i on ustali Ci przyczynę (na podstawie badań) oraz dobierze leczenie. Nie można sobie ot tak wybierać i przebierać w mwtodach leczenia, bo inne leczenie będzie jeśli to jest wysiłkowe nietrzymanie moczu, a inne jeśli przytrafiła Ci się infekcja. Musisz też zadbać koniecznie o wysoki poziom higieny, bo może się przypałętać jakaś dodatkowa infekcja i będzie większy problem. Kup sobie wkładki TENA Lady, do tego mokre chusteczki do higieny intymnej, mały żel antybakteryjny do rąk i używaj regularnie. I koniecznie idź do lekarza. Najlepiej uroginekologa. On Ci wszystko powie.

W tym przypadku użytkownik Lenywiec30 ma całkowitą racje. Zdecydowanie warto współpracować z lekarzem i wspólnie wypracować kompromis dotyczący leczenia. Warto również zadbać o poczucie bezpieczeństwa. Wszystkim, którzy mają problemy z nietrzymaniem moczu mogę polecić używanie wkładek TENA Lady. Pozwalają one zachować odpowiedni poziom higieny i zapobiegają powstawaniu nieprzyjemnego zapachu. Są także bardzo chłonne, a przy tym niesamowicie wygodne. Nie odznaczają się pod ubraniem. Znaleźć je można w aptekach, wybranych drogeriach i sklepach internetowych. Na stronie producenta można także zamówić bezpłatne próbki, które zostaną wysłane w nieoznakowanej paczce. W razie pytań - zapraszam do kontaktu. Ekspert TENA Lady