Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy blizna po nacięciu krocza boli przy kolejnym porodzie?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Zakładając, że mnie po raz drugi nie natną, to czy sama blizna będzie boleć podczas rozciągania w drugiej fazie porodu? Niech się wypowie jakaś kobieta, która drugi poród miała bez nacięcia i pęknięcia, a pierwszy z nacieciem.

Gość gość
najcześciej nacinają po tej bliznie jeszcze raz żeby sama "nie poszła"... dlatego ja mam drugi poród cc własnie boje się cięcia bo to wspominam najgorzej (szycie, gojenie itp)

Gość gość
ja pamiętam jak mówli, że nacięcie krocza nie boli... a to był gorszy ból dla mnie od porodu. Tak bardzo bolało. koncówka szycia równiez. Ponadto do tej pory czuję ból. - nacięli, a po chwili dalej się rozerwało i docinali wiecej. Czasami jak zrobie wiekszy krok to boli ;/ a pół roku po porodzie. Różnie słyszałam, zależy jak sie zagoiło- niektórym peka przy nastepnym dziecku, innym jest ok. a niektórym już nie nacinaja (np po 4 dziecku).

Gość gość
Ja byłam nacinana przy pierwszym porodzie- przy drugim nie. Jakiegoś szczególnego bólu w miejscu blizny nie czułam. Nie pękłam przy drugim porodzie.

Gość gość
Piszesz, że szczególnego bólu w miejscu blizny nie czułaś. A bolało Cię w ogóle jak Ci się tkanki rozciągały? Bo mnie kompletnie nic podczas drugiej fazy nie bolało do momentu cięcia - nożyczki pamiętam doskonale :( dwa miesiące po porodzie blizna wciąż bardzo boli, nie jestem w stanie współżyć, kilkanaście razy w ciągu dnia boli samo z siebie. Nie wiem czy to wszystko da się bezboleśnie rozciągnąć przy drugim porodzie :( dlaczego mi to zrobili? ;(