Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość autorka ania

Chcę posłać córkę do żłobka i mam kilka pytać,doradzi jakaś mama?

Polecane posty

Gość gość autorka ania

Mam 13 miesięczną córkę,jesteśmy na etapie nauki korzystania z nocnika(idzie mozolnie,żeby nie powiedzieć nijako)i oduczania od piersi(też ciężko).Chciałabym posłać córkę od września do żłobka i tu się zastanawiam:czy panie tam pracujące będą ją sadzały na nocnik?nie chcę już karmić,a córka nie toleruje butelki,więc jak z jedzeniem?Dawać jej tam np.słoiczki,danonki itp?

Gość gość
Moja córka poszła do żłobka jak miała 15 miesięcy. Pila MM ale ponieważ juz tylko rano i wieczorem to w żłobku juz nie pila. Dostawała kaszki i " normalne " jedzenie i to wszystko zjadala mimo tego ze w domu jeszcze byla raczej na sloikach i papkowatej konsystencji. Chodzila w pieluchach, Panie nauczyly ja korzystać z nocnika. Żłobek prywatny . Bylam b.zadowolona. Na wiosnę pójdzie tam druga nasza coreczka.

Gość gość
U nas w żłobku (ja pracuje w przedszkolu - inne pietro) panie wysadzaja dzieci na nośniki, uczą korzystania, odpiekuchowuja, pomagają jeść / karmić. Jedzenie gotowane pod takie maluchy. Zlobek prywatny.

Gość gość
a nie za dużo naraz chcesz zrobić? odstawienie od piersi, nocnik.... to trudne dla dziecka. Pierś ok ale z tym nocnikiem za wcześnie, dziecko jest w stanie kontrolować potrzeby fizjologiczne ok 18 miesiąca.

Gość gość
Moja córka tez chodziła do żłobka i to właśnie tam nauczyła się samodzielności. Ważne jest jednak tez to żebyś znalazła dobry żłobek, jeśli jesteś ze Szczecina to polecam www.promyk.szczecin.pl do którego chodziła moja Ola.