Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A wy jakbyscie zrobily?

Polecane posty

Gość gość

Mini przyjęcie na 3 lata córki - z dziećmi które ledwo zna (mieszkamy tu krótko), czy rodzinny wypad nad morze - zoo, loopys plus tort w gronie najbliższych?

Gość gość
Trzy lata to raczej za wcześnie na urodziny z innymi dziećmi. Impreza rodzinna to wg mnie lepszy pomysł.

Gość gość
z kontekstu twojej wypowiedzi wynika, ze ty zrobilabys to drugie

Gość gość
Wypad nad morze.

Gość gość
Wyjazd nad morze.

Gość gość
Ja zaprosiłabym kilkoro dzieci. Tym bardziej, że mieszkacie tam krótko. Fajny krok do integracji. Poza tym jest to bardziej uroczyste i urodzinowe niż wycieczka. Nie przesadzalabym z ilością gości, zaprosilabym 3 dzieci, też, przekąski, balony itp.

Gość gość
Zamiast też miało być tort

Gość bol dópy
Nie obchodzi mnie to.

Gość gość
Dla rodziców oczywiście wygodniej gdzieś wyjechać. Ale czy nie można wycieczki zrobić w innym terminie? Zaprosisz teraz parę dzieci, poznają się bliżej. Twoje dziecko będzie później proszone na urodziny koleżanek. Będzie się czuło wyjątkowo.

Gość gość
A może zapytaj dziecka co by wolało?

Gość gość
Jeśli zapyta go w ten sam sposób Jak tutaj to oczywiście dziecko powie ze woli wycieczkę.

Gość gość
To musi inaczej zapytać. Ja swoje 3 latki już o takie rzeczy pytałam (gdzie woli spędzić urodziny)

Gość wifigdańsk
lepiej to drugie. ja robilam i roczek i 2 latka a dziecko nic z tego nie pamieta,tylko posiadówa przy stole. lepiej jak przezyje jakas przygode cos fajnego.

Gość gość
Właśnie ja zrobilabym to pierwsze, a maz drugie. :)

Gość gość
Wybaczcie, ale co innego roczek a co innego 3 urodziny. Dzieci w tym wieku chodzą już do przedszkola, mają swoje koleżanki itd. To jest wiek kiedy dziecko zaczyna samodzielnie w społeczeństwie, nie tylko w rodzinie. Poza tym twoje dziecko nie ma bliskich koleżanek, czy nie warto byłoby mu w tym pomoc? Dla mnie zrobienie sobie wycieczki w ramach urodzin dziecka brzmi nieco egoistycznie. Podkreślam, co innego roczek,

Gość gość
Rodzinny wypad

Gość Ppppppppa
Smiem twierdzic ze 75% 3 latkow dopiero idzie do przedszkola wiec jakichs wielkich przyjazni nie maja. Zrobilabym wypad rodzinny.

Gość gość
Nieważne czy chodzi już do przedszkola czy jeszcze nie. (Jest już na to przedszkole gotowe emocjonalnie). Ważne że to jest wiek kiedy człowiek rozwija się socjalnie. Jest już na to gotowe i tego potrzebuje. Czysty egoizm zrobić sobie wycieczkę niby w ramach urodzin dziecka.

To zależy jaka jest córka :) jedne dzieci same z siebie świetnie się zakolegowują w nowym towarzystwie, a inne wymagają pomocy. Ogólnie ja wolałabym zaprosić te dzieci, żeby "wkręcić" własne dziecko w towarzystwo i żeby inni zapraszali je na swoje urodziny, inaczej z czasem może zauważyć, że jest pomijane i będzie przykro.

Gość gość
Zaprosilabym dzieci i zrobiła normalne urodziny. Na ewentualna wycieczkę wybralibysmy się kiedy indziej.

Gość gość
"lepiej to drugie. ja robilam i roczek i 2 latka a dziecko nic z tego nie pamieta,tylko posiadówa przy stole. lepiej jak przezyje jakas przygode cos fajnego" Przygody też nie będzie pamiętać. Dopiero od ok. 4-5 roku życia zaczyna się zapamiętywać pewne wydarzenia na całe życie i to bardzo wybiórczo.

Gość gość
Autorko nie wiem po co to pytanie, bo i tak chcesz jechac na wycieczkę... W wieku 3 lat to faktycznie nie ma jeszcze potrzeby robic przyjec dla dzieci, ale skoro krótko mieszkacie to może warto jednak zaprosić kilka dzieciaków do sali zabaw, tort i tyle,nie jest to kosmiczny koszt a dziecko sie ma szanse integrować... Choc nie wiadomo nic o Twoim dziecku, czy chodzi do przedszkola, jak długo mieszkacie w nowym miejscu itp... Moj w tym roku miał 3 urodziny i sytuacja spowodowała ze przyjęcia nie bylo, ale w przyszłym roku pewnie właśnie w sali zabaw zrobimy :)