Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po co chodzicie do kościoła? co wam to daje?

Polecane posty

Gość gość
"ale skoro moje poglądy bardzo różnią si e od poglądów kościoła to gdybym tam poszła, to robiłabym coś wbrew sobie, więc jaki to ma sens? to tak jakby nie lubić towarzystwa np jakiejś osoby ale mimo to spędzać z nią czas, albo nienawidzić chodzić w spodnicach a je zakładać, po co robić coś na siłe" Też nie zgadzam się ze wszystkim z naukami kościoła. To nie kwestia robienia czegoś wbrew sobie. Chodziło mi bardziej o to że czasami mimo wszystko warto się przejść i posłuchać ; )

Gość gość
jestem chrześcijanką jezeli nie zgadzacie sie z naukami koscioło to nie zgadzacie sie z pismem sw do koscioła chodzi sie by dziekowac jezusowi o bogu by miec zycie wieczne a modlic sie to mozna w domu czy lesie Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym. Ciało moje jest prawdziwym pokarmem, a Krew moja jest prawdziwym napojem. Kto spożywa moje Ciało i Krew moją pije, trwa we Mnie, a Ja w nim (J 6,53-56). Ten, kto we Mnie nie trwa, zostanie wyrzucony jak winna latorośl i uschnie. czyli kto nie spozywa ciała jezusa ten pujdzie do piekla

Gość gość
aha, czyli jesteś deistką, wierzysz w istnienie Boga, ale nie lubisz Jego obecnośc xxxx xxx xxx Deizm to nie wiara w jego obecność, a nie, ze nie lubi jego obecności.

Gość gość
albo jestes inteligentny albo wierzący. Jedno drugie wyklucza!!!!

Gość gość
koscioł katolicki to największa zaraza tego swiata. Wp*****la się wszędzie gdzie tylko może. A j****e czarnuchy już nie wiedzą jakimi samochodami mają jeździć żeby im się brzuchy miesciły pedofile

Gość gość
20 27 ty kościelna osóbko a co sądzisz o takim poglądzie kościoła,że małżeństwo musi trwać aż do śmierci, mimo że np. mąż staje się katem rodziny, albo gwałci swoje dzieci, to wg kościoła nie można odejść, rozwieść się a jeśli to zrobisz to już będziesz wykluczona z możliwości przyjęcia komuni, zgadzasz się z tym?

Gość gość

Gość gość
Kościół wybrał sobie 4 ewangelie, specjalnie aby panować nad ludźmi i kosić ich z kasy. Wiesz ile było ewangelii ? Z 60. Wierzyć w 4 ewangelie, gdzie było ich z 60 jest idiotyzmem i zwykłą indoktrynacją przez kościół. A wiara jest kompletnie nie logiczna i mało rozumna.

Gość ciemnota religijna
ludzie chodzą z przyzwyczajenia, rutyny, no bo co by rodzina i znajomi powiedzieli, itp. wielu stoi na zewnątrz kościoła w czasie mszy, a 90% to nawet nie słucha nic tylko powtarza wyuczone wierszyki, to jest siła religii nad ciemnotą

Gość gość
gość dziś albo jestes inteligentny albo wierzący. Jedno drugie wyklucza!!!! >>>>Dokładnie tak jest.

Gość gość

Gość gość
20:47 i będę to powtarzał tyle razy aż zrozumieją :-) chociaż nie wiem czy to możliwe

Gość gość
Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium.

Gość gość
Zalegalizować marihu.anę, to roś.lina którą sa.dził dla nas Chrystus Jestem głupia bo nie wierze w bajki, potrafie samodzielnie mysleć? bo mam inne poglądy niż wy . Jak nie ma Boga nie ma też szatana, nie? religię się krzewi poprzez indoktynację ludzi a najbardziej podatne na indoktrynację są dz.ieci. Klasyczna, patrial.chalna rodzina zawsze była główną ostoją indoktrynacji katolickiej i dltego kler tak broni ten model ro.dziny. Wie, że z jej zmianą na rodzinę patchworkową upadnie jego wła.dza nad dzi.ećmi wykon.ywana rękoma zindo.ktrynowanych ro.dziców.

Gość rozmowa niekontrolowana
Czemu chodzę do kościoła? Bo tam jest sprawowana Msza Święta! Największy cud wszechświata! Żywy Bóg na ołtarzu, w dodatku mogę przyjąć Go do serca! Korzystam z tego codziennie! Jakim trzeba być głupcem, żeby z tego nie korzystać. Poza tym, jakie to cudowne być oczyszczoną w Spowiedzi Świętej i mieć w sercu Boga, który przychodzi w Komunii Świętej. Zanieść Go w sercu w codzienność i trwać w Tej obecności...Coś cudownego.