Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego nosicie dzieci w wisiadlach?

Polecane posty

Gość gość

Tyle sie o tym mowi, jak niewygodne i niezdrowe dla kregoslupa, stawow biodrowych maluchow sa wspomniane wisiadla. Cóż z tego skoro i tak wiekszosc dzieci nadal meczy sie w wisiadlach. Czesto widze rodzicow targajacych tak dziecko i nie rozumiem co nimi kieruje- niewiedza, glupota czy olewnie dziecka? Tez mam niemowlaka, na chuste sie nie zdecydowalam ale sa tez inne fajne i wygodne, zdrowe dla maluchow rozwiazania. Nie bede pisac konkretnie co mamy bo zaraz uslysze , ze ten post to reklama a ma to byc raczej apel do rodzicow, wlascicieli wisiadel.

Gość gość
bo czasami muszę z dzieckiem wyjść do sklepu i nie chce mi się targać wózka, czasami też łatwiej tak mi go zabrać na spacer z psem, nie korzystam z nosidełka często, wręcz sporadycznie, ale zapewne gdybyś mnie zobaczyła, to miałabyś w głowie swoje mądrości

Gość gość
co to są wisiadła?

Gość gość
Np. dlatego, że po ciąży i porodzie mamy problem z kręgosłupem, bo niepotrzebne jest na 30 minut spaceru, czy zakupów przekładanie dziecka do wózka, bo dziecko zasnęło w foteliku/ wiemy że zaśnie na spacerze, a jesteśmy autem i nie chcemy go budzić.

Gość gość
Bo wcale nie jest to tak szkodliwa pozycja, napewno lepsza niż na rękach rodzica, a od zawsze dzieci się nosi

Gość gość
mam 2 ergonomiczne nosidla( bondolino i ergobaby),ale beltac mi sie chce na taki belkot jak autorki. Mam,kupilam,maz zarabia,ja zarabiam,stac nas. A co jesli ktos dostal na prezent? albo kupil takie,bo akurat bylo w najnizszej cenie? Tak wszystko robisz idealnie? watpie...

Gość gość
nie polecaj beznadziejnych linków, w których choćby zdjęcie jest absolutnie z czapy, bo dziecko jest zbyt duże do nosidełka, w którym siedzi, a jak cię tak bardzo obchodzą biedne pokrzywdzone dzieci, to idź pomóż jakiemuś z patologicznej rodziny, więcej będzie z tego pożytku

Gość gość
Troche odejde od tematu. Ostatnio na zakupach w Galerii widzialam ojca z dzieckiem (ok 3 miesiecznym) w takim wisiadle wlasnie... facet szedl dosc szybko, dziecko spalo i to co dzialo sie z jego nozkami i raczkami przechodzi ludzkie pojecie! Nawet moj wszystko olewajacy maz to skomentowal odpowiednio... mialam ochote podejsc do tego faceta i dac mu w pysk. Jak juz musicie nosic w tym dzieci to patrzcie czy dzieciakowi w tym wygodnie i czy nic sie nie dzieje. Tamtemu maluszkowi doslownie raczki i nozki lataly na wszystkie strony swiata... masakra

Gość gość
co to jest WISADŁO ?????

Gość gość
Jestes nienormalna, wózki na całym świecie to juz relikt, wszędzie nosi sie dzieci przy sobie i w Afryce i Azji i w Ameryce !!zawsze tak było od milionów lat. W USA śmieją sie z wózków gondoli. Kiedys ktoś wymyślił wózek i mysli ze to takie mądre ..hahah

Gość gość
Dziecku w chuście zadna krzywda sie nie dzieje .

Gość gość
tu autorka czy tak ciezko doczytac ze wisiadlo to nie to samo co dobre nosidlo?? Jestem jak najbardziej za noszeniem dziecka przy sobie ale nie w wisiadle! do tego goscia od belkotow- a jak ktos ci sprezentuje jezdzik to tez wsadzisz w to dziecko?

Gość gość
ale co to jest to wisiadlo ? jak to wygląda?

Gość gość
O rany, widzę, że wy kompletnie nie zrozumieliście Autorki :) Są dobre i złe nosidełka. Dobre są ergonomiczne, zapewniające dziecku pozycje żabki, np. nosidełka firmy Tula (i inne zapewniające tę pozycję). Złe są te, które mają wąski pas między nóżkami -dziecko wisi w nich na swoim kroczu, czy genitaliach. Te wisiadełka bardzo szkodzą i są dla dziecka niewygodne, natomiast ergonomiczne nosidełka z pozycją żabki są super i zdrowe dla stawów biodrowych. O to chodzi w tym poście.

Gość gość
Na zdjęciu z lewej jest wisiadło, czyli złe nosidełko, w którym dziecko wisi. Po prawej stronie jest wygodne nosidełko ergonomiczne. https://www.google.pl/search?q=wisiade%C5%82ko+noside%C5%82ko&rlz=1C1AVNC_enPL590PL590&espv=2&biw=1280&bih=737&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAmoVChMIrO6PpN-_xwIV5p5yCh2hPQb-#imgrc=NV097TZYhQy65M%3A

Gość gość
Podejrzewam jednak, że wiele z was nazywa ergonomicznymi zwykłe wisiadełka :) Ergonomiczne to TYLKO te zapewniające pozycję żabki i długo można ich używać. Nasza córeczka ma 2,5 roku i spokojnie ją w tym nosimy. Na Waszym miejscu bym się nie oburzała, tylko zapoznała z tematem, przecież to chodzi o Wasze dzieci. Też kiedyś miałam drogie wisiadełko i myślałam, że dziecko ma super. W ogóle nie byłam obeznana w temacie. Ale natrafiłam na informacje, że to jest złe, doczytałam, zapoznałam się z tematem i kupiliśmy ergonomiczne nosidełko firmy Tula (są też inne). I różnica jest OGROMNA.

Gość gość
Co to jest wisiadło ?????!!!!!!!!!!!! Fakt, że różne nosidełka są dla dziecka szkodliwe, ale dobrze zawiązana chusta jest polecana przez pediatrów. Czyli o co ci łazi matolico ?

Ja mam nosidełko Easie i uważam, że pozycja dziecka w nosidełku jest bardziej ergonomiczna niż noszenie na rękach, gdzie kręgosłup i część lędźwiowa dostają na prawdę w kość. Kto nosi ten wie. Ponadto nosidełko zmniejsza realną, odczuwalną wagę dziecka, ponieważ rozkłada jego ciężar na biodrach rodzica. Jest też wiele innych zalet, chociażby ta, że mamy zawsze wolne ręce i o wiele łatwiej jest wyjść z domu z dzieckiem w nosidełku niż w wózku.