Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jaki sposób poznać jakąś dziewczynę będąc samotnikiem?

Polecane posty

Gość gość

Jestem ogólnie typem samotnika, ze znajomymi spotykam się rzadko, a w te wakacje to prawie wcale. Dopiero jak w październiku wrócę na studia będę się widywał z rówieśnikami. Mój charakter to gwóźdź do trumny, bo nie potrafię sam wyjść do ludzi, ale mam taką samą potrzebę bycia w zwiazku jak inni. Chciałbym mieć kogoś przy sobie kogo mógłbym pokochać, tylko nie wiem czy jakiejś dziewczynie nie przeszkadzalby mój sposób bycia. Do rzeczy, w jaki sposób ktoś taki jak ja mógłby poznać jakąś dziewczynę? Wiem, że pewnie mi doradzicie internet, ale mam obawy co do kontaktów przez sieć, bo tak naprawdę nie ma się pewności kto jest po drugiej stronie ekranu. Poza tym ile jest par, które poznały się przez internet i są ze sobą na stałe? Kurs tańca? Nie wiem. Nie jestem jakąś duszą towarzystwa, ale w zaufanym gronie czuję się pewnie i nie mam problemów z wyjściem np. na miasto. Co moglibyście doradzić mi w takiej sytuacji?

Gość gość
Jestem na kafeterii od jekiegoś prawie roku i niejednokrotnie pisała tu dziewczyna samotna która również szuka faceta. Uważam że cześciej "wchodź" na kafeterię a pewnie niejedną dziewczyne poznasz.

Gość gość
A może wybierz się na speed dating organizowany w okolicy. Porozmawiasz z 15-toma wolnymi dziewczynami w twoich ramach wiekowych po 5 minut i zdecydujesz, z którą chcesz się dalej spotykać. Oczywiście pod warunkiem, że ona ciebie też zaznaczy.

Gość gość
Pytanie tylko: - skąd ona jest? - w jakim jest wieku? Chciałbym znaleźć kogoś w mniej więcej moim wieku czyli 18-21 lat. Jak mówiłem studiuję.

Gość gość
@gość Nic nie wiem o speed dating w moim mieście, ale poszukam informacji.

Gość gość
Wchodź na czaty czy fora pogadać - przydałyby się tematyczne gdybyś miał jakieś hobby - i gdy jesteś już stałym bywalcem to wyłapujesz zloty użytkowników. Warto się wysilić i wybrać nawet wbrew sobie i swoim samotniczym i wygodnickim przyzwyczajeniom, nawet po to żeby poćwiczyć relacje z innymi, zrobić coś innego niż zwykle. Może nie poznasz kogoś od razu ale będzie ci łatwiej wyskoczyć kolejny raz. Np zwykle każde miasto ma jakieś forum w internecie. Moje miasto też i stali bywalcy organizują ogniska dla wszystkich którzy pojawiają się na forum. To świetne miejsce żeby kogoś poznać. Radzę ci to jako zasiedziała w domu samotniczka, niegdyś na studiach wieczorowych czyli masakra bo zjazdy rzadkie i ludzi nie mieszkających blisko. A znajomych poznawałam na forach i czatach, w związku ze wspólnymi zainteresowaniami czy miejscem zamieszkania, czy wiekiem, potem spotykaliśmy się gdzieś w tzw. realu. Zresztą tak poznałam męża i mogę sobie już dalej być samotniczką. :D

Gość gość
Tylko, że moim zainteresowaniem jest motoryzacja, więc to raczej odpada, bo blachary lecące na "szportową furę" mnie nie interesują. A na kursie tańca można poznać jakieś fajne, młode dziewczyny? :)

Gość gość
Nie masz bardziej męskich lub uniwersalnych zainteresowań?? Jakoś mnie odrzuca za każdym razem gdy wracasz do tematu kursu tańca. Chyba że chłopaka szukasz... Widziałeś jak to wygląda? Kobieta tańczy a facet podryguje wypinając tyłek. Ohyda! Skoro interesuje cię motoryzacja i masz samochód, to pojawiaj się na zlotach. Na pewno jakąś ciekawą kobietę poznasz. I jeszcze jedno. Jeśli uważasz że kobieta interesująca się motoryzacją to kobieta która tak naprawdę szuka faceta z wypasioną furą, to nic o kobietach nie wiesz i brakuje ci tego co kobiety przyciąga a i szacunku do nich. Poznaj więcej ludzi, choćby w necie, dowiedz się o innych więcej, i wtedy wracaj do planów poznania kogoś.

Dwie podstawowe rady: 1. wychodzić z domu - nie ważne gdzie, może być też na typowo "męski" zlot miłośników motoryzacji (osobiście jestem zdania, że obecnie nie ma branży, która by się gwałtownie nie feminizowała; może nadal stosunkowo mało kobiet interesuje się technologiami, ale jest ich coraz więcej z roku na rok), poznawać jak najwięcej nowych ludzi i ćwiczyć interakcje 2. można jak najbardziej szukać nowych znajomości przez Internet, ale z założeniem, by takie znajomości jak najprędzej przenosić w real - czyli nie pakować się w żadne "związki na odległość" z osobami mieszkającymi dalej niż 100 km od miejsca zamieszkania, jak najszybciej i jak najczęściej umawiać się na spotkania face to face zamiast rozmów na czacie itp.

Jak kiedyś ci się jakaś spodoba to spróbuj zagadać. Polecam obejrzeć jakieś filmiki youtube Pawła Grzywocza. Polecam wszystkie ;)