Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czerwone plamki na glowce niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam 7 miesiecznego bobasa. Od urodzenia ma z tylu nad czyja czerwone plamki. Czasem jest to widoczne bardziej, czasem mniej. Maly sie czasami tam drapie. Niewiem czy go swedzi, czy ma taki nawyk. Robi tak, gdy sie denerwuje, podczas karmienia piersia albo przed spaniem przewaznie. czytalam juz w internecie roznie fora i artykuly. Dziewczyny pisza ze to znamie i poprostu znika samo tylko, ze nasz synek ma dosc duzo wlosow, a tam gdzie te czerwone plamy nie ma nic. Jakby wogule nie rosly. Czy ktoras z was miala podobny problem? Dodam ze nie uzywam zadnych szamponow. Kapie dziecko w oilatum i mydlem dla dzieci. To wszystko.

Gość gość
mam ten Sam problem, synek ma 6 miesiecy I ma je od urodzenia, czasem mniej czasem wiecej, zniknely po masci z delikatnym sterydem hydrocortisone, przepisanej przez lekarza ale po kilku dniach od odstawienia masci plamki wrocily, wiec juz nic z nimi nie robie, syn drapie sie w tyl glowki podczas karmienia ale nie zawsze oraz kiedy jest bardzo zmeczony i marudny.

Gość gość
nikt nie miał takiego problemu?

Gość gość
a czy twój synek ma tam włoski? bo mój nie :(

Gość gość
ma ale o wiele mniej niz na pozostalej czesci glowy

Gość gość
czy wy czasem nie macie pluskiew w domu, bo tak wygladaja ugryzienia pluskiew a glowa jest dobrze ukrwiona i atrakcyjna dla pluskiew na dodatek cienka skora.

Gość gość
nie wiem. a myślisz że one pogryzły by maluszki tylko w główke? ja juz sama nie wiem chyba wybiore sie do dermatologa. maly juz sie z tym urodził tylko ma to raz mniej, prawie wcale, a raz calkiem czerwone. teraz znow wydaje mi sie, że jest tego jeszcze więcej. tzn na większym obszarze główki :(

Gość gość
najlepiej pojsc z tym do dermatologa.

Gość gość
właśnie tak zrobię.

Gość gość
pluskiew nie mam, mam jeszcze jedno dziecko i ono ma czysciutka glowke, moj synek tez sie z tym urodzil

Gość gość
Mam 5 miesięcznego synka, od urodzenia na czubku Glowy ma parę czerwonych plamek, to znamię tak mowila pediatra