Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość  pietruszka

co to znaczy że film daje do myślenia?

Polecane posty

Gość  pietruszka

kilka razy się spotkałam z takim terminem ale nie bardzo wiem o co chodzi i nigdy nie oglądałam takiego filmu może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi i polecić jakiś film abym sama zobaczyła?

Gość gość
żeby jakikolwiek film dał komukolwiek do myślenia potrzeba najpierw aby ten człowiek go oglądający był podatny na refleksje. bo prawda jest taka, że jeden zobaczy i się zastanowi, a drugi nie będzie dociekał

Gość gość
aż mi się wierzyć nie chce, że nie wiesz o co chodzi. Ogladasz jakiś film a potem koniec, nic o nim nie myślisz? Nie ma jakiejś sytuacji, która cię zaciekawiła, nie pomyslałaś co by było, gdybyś była na miejscu któregoś z bohaterów? Albo jak byś zachowała się w podobnej sytuacji? Pewnie do tej pory tylko jakieś telenowele brazylijskie oglądałaś :(

Gość  pietruszka
to o to chodzi?:O ja mam tak przy każdym filmie jakiś miesiąc temu byłam w kinie na parku jurajskim i dwa dnie potem jeszcze myślałam przed zaśnięciem co by było gdybym była w takiej sytuacji albo sobie wyobrażałam jakby to była gdyby takie dinozaury zaatakowały moją okolicę nawet jak oglądam "m jak miłość' to często sobie wyobrażam siebie w sytuacjach bohaterów serialu nie wiedziałam że to o to chodzi wiec już nie musicie polecać mi jakiś filmów dzięki za odpowiedzi

Gość gość
ale też mogło chodzić o jakiś film bardziej ambitny, z jakimś podtekstem psychologicznym i godnym przemyślenia :)