Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gienia555

Czy można się zarazić przez pocałunek

Polecane posty

Gość gienia555

od osoby, która miała stwierdzonego w gardle gronkowca i paciorkowca kiedyś i ma częste infekcje gardła,ale wtedy gdy aktualnie ta osoba nie ma infekcji?

Gość siostrzenica lekarza
Tak, poprzez kontakt bezpośredni owszem.

Gość gość
a to nie jest tak,ze gdy bakteria jest najbardziej aktywna(nie uspiona) czyli gdy jest infekcja aktualnie to zaraza najbardziej? to w takim razie jesli jest tak jak piszecie,to dlaczego wirusem opryszczki zaraza czlowiek tylko wtedy gdy pojawia sie ona na ustach,a gdy jest uspiona to nie?

Gość gość
ktoś się wypowie jeszcze

Gość gość
Czy ktos potrafi sie odniesc do tego co napisalam wczesniej?

Gość gość
Tak ja się potrafię odnieść :O niestety ale podejrzewam, że zaraziłam się gronkowcem poprzez pocałunek. Umówiłam się kiedyś z pewnym facetem, całowałam się z nim. Nic z tego nie wyszło, to było jednorazowe spotkanie. Jednak od tamtej pory mam problemy z migdałami. Ciągle pojawia mi się na nich biała wydzielina, w dodatku mam również zapalenie mieszka włosowego, który też jest skutkiem gronkowca. Nie robiłam sobie jeszcze badań, w każdym razie nigdy nie miałam takich problemów dopóki nie całowałam się z tamtym facetem, a w internecie wyczytałam że to objawy zarażenia gronkowcem złocistym :O

Gość gość
Opryszczka można się zarazić podczas wykwitu, bo poza tym pozostaje uspiona w zwojach nerwowych. A gronkowiec****aciorkowiec bytuje na tkankach, blonach sluzowych itd dlatego można się zarazic przez np pocalunek.