Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chleb trzymany w zamrażarce czyli OBSESJA mojej matki!

Polecane posty

Gość gość

szlag mnie trafia, więc to opiszę - mam do biedronki 4 minuty piechotą i mogę w każdej chwili iść po świeże bułki, ale moja mamusia uważa,że lepiej mieć bułki w domu, nakupuje ich 10 a potem leżą w zamrażarce, a gdy mam ochotę na kanapkę, to czekam 2 godziny aż bułka się ogrzeje! o świeżej bułce mogę pomarzyć :/ czy u was w domach też jest głupi zwyczaj mrożenia pieczywa, mięsa i wszystkiego, mimo iż mieszkacie w mieście i w sklepach niczego nie brakuje?

Gość gość
tak, u mnie jest tak samo :D

Gość gość
Czasem warto zamrozic chleb czy mieso, ale codzien np bulki to przesada

Gość gość
mięsa nie mroże nigdy,zawsze kupuję mało i na bieżąco aby zjeść, jeśli chodzi o chleb, to mrożę tylko w soboty ,żeby wyjąć w niedziele świeży ,w tygodniu po pieczywo chodzę codziennie

Gość gość
Lidl to też dyskont frajerze, zresztą tam są te same produkty tylko u jednych pisze "wyprodukowano dla biedronka" a w drugich ze dla Lidla, producent jest ten sam

Gość gość
Yhy też mrozimy, a jak na szybko trzeba rozmrozić to pol minuty w mikrofali. Tylko u nas ja jem inny chleb, a mąż inny. Bochenek mam na tydzień

Gość gość
ja kupuje 2 chleby co 2-3dni wtedy jeden wrzucam do zamrażarki a drugi mam normalnie w lodówce, jak ten się kończy to wyciągam cały z zamrażarki i potem tego się je

Gość gość
Pieczywa nigdy ale warzywa i mieso owszem

Gość gość
pamiętam z dzieciństwa, zamrażarka była przeładowana, otwierało się i wylatywał koperek, jakieś paskudne mrożone mięso, truskawki, ale to były lata 90, może trudniej było coś kupić, ale dziś??? ja też wolę iść do sklepu co drugi dzień i mieć 2 świeże bułki niż 10 zamrożonych :/ nie cierpię kupowania " na zapas" potem wszystko mocno zmrożone i nieświeże

Gość gość
u mnie było to samo, stoczyłam nie jedną walkę o to. taki rozmrażany chleb kruszył się, smak miał inny i moim zdaniem szybciej tracił "świeżość" (chociaż nie wiem czy można mówić o świeżym rozmrożonym chlebie) najlepsze jest to, że moja mama i tak codziennie bywa w jakimś markecie po małe zakupy ale chleb kupi zawsze zamrozi :O na szczęście już mieszkam sama i codziennie jem świeży, najwyżej dwudniowy chlebek bo co to za problem wyskoczyć do pobliskiego sklepu po świeży?

Gość gość
Masz do biedronki 4 minuty, ale to zła mamusia kupuje chleb i mrozi. Szlag cię trafia, więc albo ustal z mamą, że codziennie ty kupujesz świeży chleb, albo czas na samodzielne życie poza mieszkaniem mamusi. Innej rady nie ma.

Gość Princessinthesky
U mnie jest zawsze świeży chleb, maksymalnie 2 dni, starszy się daje ptakom i kupuje nowy.

Gość gość
ptaki nie karmi się chlebem, bo od tego chorują 🖐️