Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

grube łydki

Polecane posty

Gość gość

Ktoś też tak ma? Od twarzy do kolan wszystko szczupłe i otłuszczone w niewielkim stopniu, a tu nagle wielkie, tłuste, niepasujące do tego łydki, z prawie wcale niewidocznym zwężeniem w okolicach kostki. Większość otyłych osób, które widzę na ulicach nie mają takich łydek. Genetyka to suka :(

Gość gość
nikt nie ma

Gość jimzimniokaichuj
Nic nq to nie poradzisz poprostu jestes mutantem i tyle w tym tenacie

Gość gość
Szczerze to Ci współczuję może za dużo chodziłas w szpilach i od tego ci tak łydka urosła-z tym raczej nic nie zrobisz-mam taka znajoma ma problem kozaki kupić-no ale są gorsze zmartwienia tak że wiesz zaakceptuj to

z tym że ja mam też ramiona grube, więc w ogólnym rozrachunku nie ma tragedii, ale nienawidzę tych moich łydek strasznie... wszystkiego próbowałam, dopiero kiedy ważę 50kg wygladają ok w tej chwili ważę 55 no cóż moja koleżanka waży 90 i łydki ma szczuplejsze :(

Gość gość
Rozciąganie, rowerek stacjonarny i pilates działają. Ja jestem gruszką, mam drobniutkie ramiona, mały biust i wystające żebra, szczupłą talię, duży tyłek, grubsze uda i łydki. Tyłek i talia ok. nad nogami pracuję, dużo się rozciągam, jeżdżę na małym obciążeniu długo i widzę efekty.

Gość gość
Diety nie stosuję, bo zejdzie mi biustu, wolę dużo ćwiczyć, yoga też jest dobra, na łydki downward facing dog.

Gość gość
Kiedyś dawno przez 3 miesiące nie jadłam słodyczy, słonych paluszków i ćwiczyłam codziennie rower, przysiady, wykroki, odwodzenie nóg i mostek, rozciąganie do szpagatu i po tym czasie miałam szczupłe nogi, niestety biust też zniknął i góra była zbyt chuda, teraz trochę przytyłam, tak jest nieco lepiej, góra się prezentuje lepiej, choć nadal drobna ale nie anorektycznie ale nogi grube, dlatego tylko rozciągam nogi i jeżdżę na rowerze i ćwiczę pilates na nogi i jogę ale jem wszystko.

Gość gość
Jest jeszcze jedno ćwiczenie na wyszczuplenie kostek, kładziesz się, trzymasz nogi wyprostowane w górze i na przemian kierujesz palce do góry i na dół naciągając stopę (tak zwany point i flex) ok 50 razy aż poczujesz ból, można też robić krążenia stopami.

Gość gość
Jest jeszcze jedno ćwiczenie na wyszczuplenie kostek, kładziesz się, trzymasz nogi wyprostowane w górze i na przemian kierujesz palce do góry i na dół naciągając stopę (tak zwany point i flex) ok 50 razy aż poczujesz ból, można też robić krążenia stopami. x Z tego, co mi wiadomo nie ma za bardzo czegoś takiego jak ćwiczenia na wyszczuplenie... tzn. są jakieś modelujące, ale one bardziej zmieniają wygląd mięśnia, a u mnie problemem jest po prostu TŁUSZCZ, który jak głupi kumuluje się w jednym miejscu na ciele. A spalić miejscowo tłuszczu się nie da. Ćwiczę (rower i bieganie) i jest lepiej, ale wciąż jest źle :) haha, no cóż, trzeba cieszyć się tym, czym się da. his infernal majesty - ważę ok. 50 kg, mam 162 cm, a w łydzie mam 38 cm z rana, przed jakimś tam napuchnięciem, spowodowanym zwyczajnym ruchem, więc pod koniec dnia pewnie jest jeszcze więcej :) wydaje mi się, że Ty wcale nie masz problemu grubych łydek - 35 cm to całkiem normalna noga, a 30 cm, ktore chcesz mieć to megamało, małe dziewczynki tyle mają. Chyba źle siebie postrzegasz.

Gość gość
Aha, kiedyś w pogoni za normalnym wyglądem dolnych partii swoich nóg schudłam do... nie wiem sama, bo nie ważyłam się wtedy, ale podejrzewam, że mogłam ważyć 42-44 cm. I moje łydki wyglądały powiedzmy, przeciętnie - nie szczupło nawet, podczas gdy cała reszta była wychudzona. Koścista klata, patykowate rączki, brzuch z zaczątkiem głodowej opuchlizny - bo oczywiście, żeby utrzymać tak niską wagę, nie jadłam prawie nic. No, ale włosy zaczęły się robić słabsze, cera szara i ziemista, ja chorowita, rozkojarzona i rozdrażniona, a okres zanikł na ok. 2 lata... Wyluzowałam i wróciłam do normalnej wagi. Jednak ważniejsze zdrowie, mimo, że te łydki dalej takie niedorzeczne ;)

Gość gość
*42-44 kg

Gość gość
Dlatego dieta nie ma sensu jak jest się gruszką szczupłą u góry, ale w przypadku tłuszczu na łydkach polecałabym jazde na rowerze dlugo i bez obciążenia, ja nam stacjonarny, patrzcie na kolarzy, wszyscy maja smukłe łydki.plus ćwiczenia rozciągające yoga i pilates można znalezc darmowe ms youtube.Kilka dziewczyn pisalo ze udalo im sie przez rozciąganie wysmuklić wygląd nóg bez diety.Nogi nie są takie nabite a to ćwiczenie na kostki działa naprawde plus krążenie stopami.