Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lepsze 1 czy 2 imiona?

Polecane posty

Gość gość

plusy i minusy? jw

Gość gość
2 imiona mogą się w kratkach na blankiecie nie zmieścić:D

Gość gość
Dokładnie- my daliśmy jedno bo mamy długie nazwisko. Z dwoma zawsze jest zamieszanie. Nie wiem w ogóle po co te dwa. Zresztą jak rodzi się pierwsze dziecko i damy mu dwa najładniejsze (według nas) imiona to dla ewentualnego drugiego dziecka tej samej płci zostaną już same "gorsze" imiona :P.

Gość gość
ja wolę 2 imiona - tak mi się bardziej podoba :) poza tym jak się ma popularne nazwisko i imię, to chociaż to drugie imię może nas odróżnić od innej osoby o tym samym nazwisku i imieniu a jako dzieci zawsze się zgadywaliśmy jakie mamy drugie imiona - tak z ciekawości - i jak ktoś miał jedno to mu było smutno...

Gość gość
No jak jest komuś smutno, że nie ma drugiego imienia to coś nie tak jest z wychowaniem i poczuciem wartości. Jedno imię wystarczy, jest łatwiej w dokumentach- naprawdę ważna rzecz w przyszłości. Mój mąż z tego powodu, że szkoła nie wypisała drugiego imienia miał nieważne świadectwo dojrzałości, mieliśmy też błąd przez to w Urzędzie Stanu Cywilnego i w ogóle raz to jedno imię się pojawia raz nie. Tak więc BEZ SENSU. Tak samo jak dwa nazwiska. I tak jedni do pani Kowalskiej-Nowak mówią: pani Kowalska, a inni pani Nowak.

Gość zysiolinka
U mnie mąż chciał dwa imiona dla syna i pierwszy ma Wojciech Szymon... za miesiac rodze drugiego synka i bedzie Szymon Michał. ...

Gość gość
A trzeci Michał Szymon?

Gość gość
A po ci wam drugie imie?????? Uzywa ktos potem tego? Tylko w urzedach i papierach.

Gość gość
W mojej rodzinie jako drugie nadajemy imiona przodkach Wojciech, juliusz, Anna, Judyta to imiona nadawane od pokolen w rodzinie i fajnie ze mamy taka tradycje

My mamy po 1 i dobrze nam z tym. Córki również dostały po jednym imieniu.

Gość gość
Zdecydowanie jedno imię!!

Gość gość
Jedno imię, dwa to już niemodne i niewygodne.

Gość gość
jasne ze jedno:/ po cholere dwa? to tylko utrudnia sprawe w domkumentach przeciez na codzien i tak uzywa sie jednego