Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dawna miłość daje o sobie znać.

Polecane posty

Gość gość

Ok. Będzie mi łatwiej używać nazw (imion) więc mój narzeczony niech go nazwę: Sernik, mój przyjaciel: Trawa. Z Sernikiem mamy wziąć ślub w październiku (od 3 lat zaręczeni). Poznaliśmy się na studiach i to on definitywnie zamknął w moim życiu rozdział o nazwie Trawa. Trawę poznałam mając 18 lat. Chciałam z nim być, ale usłyszałam wtedy żebyśmy zostali przyjaciółmi. Zostaliśmy nimi, choć przez kolejne 3 lata miałam nadzieję, że coś z tego będzie. Przewijały się różne "randki" jak to wtedy nazywałam. Czyli faceci z którymi się umawiałam, ale nie dane nam było bycie w związku. Aż na drugim roku zaczęłam rozmawiać z Sernikiem- chłopak z innej grupy. Tak zaczęlismy się spotykać, potem para przez 2 lata, zaręczyny no i teraz niedługo ślub. Oczywiście przyjaźń z Trawą nadal trwała, był drugą osobą spoza rodziny, którą poinformowałam o zaręczynach. Ogólnie zawsze przewijał się w ważniejszych momentach ostatnich 7-8 lat. Ale... Ostatnio miałam okazję go widzieć bez narzeczonego i zaskoczyło mnie to, że nagle usłyszałam "nie wychodź za niego za mąż". I argumentacja ze sie dobrze rozumiemy, ze kiedys go kochalam i wie ze to uczucie jest jeszcze gdzies we mnie, ze on mnie kocha itp. Zaproszenie dostał około miesiąc temu, a od rozmowy minęło kilka dni. Po 1. Mówić o tym Sernikowi? Po 2. Powinnam powiedzieć Trawie, żeby nie przychodził na ślub i wesele? Boję się, że może mu odwalić (nie jest konfliktowy, bardzo spokojny chłopak) i zniszczy ślub.

Gość gość
Pragnę dodać, że jestem pewna uczuć do Sernika i wyjdę za niego. Nie wiem tylko, co zrobić po tym, co usłyszałam

Gość gość
Sernikowi bym powiedziała. Z zaproszeniem dla Trawy sama nie wiem, co bym zrobiła. Niby nie wypada go "odwoływać" ani "odbierać" skoro już je dostał, ale... sytuacja będzie mocno niezręczna :(

Gość gość
dlatego przyjaznie sa do bani ,właśnie dlatego

Gość gość
Sernik i trawa blehrhehe masz leb do nickow :D

Gość gość
Widzę że u Ciebie ciastofilia wzięła górę nad trawofilią.

Gość gość
narzeczonemu nie mów żeby się nie skończyło rozróbą na ślubie

Gość gość
Powiedz trawie przed ślubem że nic między Tobą a nim nie będzie, żeby sobie dał spokój i dwa wyjścia przychodzi i się zachowuje neutralnie albo nie przychodzi wcale. Ale najlepiej by było gdyby nie przychodził bo jemu też będzie trudno to oglądać jak cos do Ciebie czuje.

Gość gość
Jesteś z warszawy?

Gość gość
Jestem z okolic Wrocławia. Sernik- moje ulubione ciasto. Trawa- Trawa ma zielone oczy więc dlatego :) Oczywiście wyjaśniłam mu, że nie ma na co liczyć z mojej strony. Niby jestem w 80% pewna że nic nie zrobi złego na weselu, no ale alkohol różne rzeczy wyrabia z człowiekiem. Rozum podpowiada mi, żeby w ogóle zakończyć tą znajomość. Z biegiem lat rozumie się to, że przyjaźń damsko-męska nie istnieje. Podstawą naszej przyjaźni było tylko to, że ja się w nim kochałam, a teraz na odwrót. Przewalone...