Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zatrudniłybyście emerytkę do pracy?

Polecane posty

Gość gość

Ja mam taki problem, jestem na emeryturze i zastanawiam się czy jeszcze mam szanse na pracę

Gość gość
masz już dochod stara krowo wiec czemu cchesz zabierac pieniadze ludizom ktorzy nie mają zadnego dochodu?

Gość gość
dlaczego obrażasz kobietę? ale z ciebie chamidło...

Gość gość
Nie, ponieważ młode osoby nie mają pracy. A emeryci po części nam ją zabierają :(

Gość gość
kurczę, ale dlaczego jest tyle ofert pracy np jako pomoc kuchenna , do sprzatania i jeszcze inne tym podobne. Pójdziecie za takie pieniądze i na umowę zlecenie? Juz was widzę jak zapieprzacie do takiej roboty. Na pewno w małych miejscowościach jest trudno, ale w Trójmieście gdzie mieszkam potrzeba dużo ludzi do podrzędnych prac. Dlaczego ma nie spróbować, skoro jest tyle ofert ?

Gość gość
Nie wiem gdzie ci emeryci wam pracę odbierają. Co innego w budżetówce, ale w prywatnym przedsiębiorstwie to zależy tylko od zatrudniającego kogo zatrudni. W czym emeryt może być dla was konkurencją? W najgorszych pracach typu sprzątanie, ulotki, praca w sklepie, gastronomii pracują najczęściej osoby "ze statusem" studenta, bo się opłaca zatrudniać ich na umowę od których nie potrzeba już odprowadzać składek zdrowotnych. W pracach specjalizowanych np inżynierskich doświadczenie emeryta jest bezcenne, młody pracownik, czy nawet pracownik o średnim stażu nigdy nie dogoni człowieka w wieku emerytalnym z ogromnym doświadczeniem. Po prostu będą to dwaj różni pracownicy, a osoba tuż po studiach nie będzie wiedzieć w porównaniu z emerytem nic i na nic się nie przyda pracodawcy, trzeba ją będzie lata szkolić. Poza tym pracy wam nikt nie zabiera, bo jej po prostu nie ma. A nie ma przez decyzje wyborcze wasze, waszych rodziców, dziadków. Chcecie dopłat, zapomóg, osłon socjalnych i głosujecie na tych którzy wam to obiecują np hasło 500 z l o t y c h na dzieci. Uważacie, że kontrola państwa to najlepsze co jest. To wszystko powoduje wzrost podatków, a to hamuje wszelki rozwój i nie łudźcie się, że tak zwane "inwestycje unijne" są remedium. Wszystkie samorządy są ogromnie zadłużone, a pieniądze w pośredniej formie w dużej części wróciły do unii. Popieracie socjalizm, a ten doprowadza do zubożenia pracujących ponieważ są oni systematycznie okradaną grupą. Jednak w pewnym momencie nie ma już kogo okraść, wtedy zaczyna się upadek i regres, rozwiązania drastycznie. Więc nie piszcie, że emeryci zabierają wam pracę, pracę zabraliście sobie sami i teraz pozostaje tylko zostać wyrobnikiem u Niemca.

Gość gość
Gość z 13:16 takich bzdur dawno nie czytałam. Śledzisz ogłoszenia o pracę, że tak się mądrzysz? Otóż ostatnio widziałam ogłoszenie, gdzie było napisane, że firma przyjmie do pracy biurowej emerytkę ze znajomością 2 języków i komputera oraz z doświadczeniem. Otóż na tym stanowisku spokojnie mogłaby pracować młoda osoba.

Gość gość
ten wpis o pracy dla emerytki ze znajomościa dwóch języków to troche nie na temat. chodzi raczej o te prace nisko płatne , gdzie emerytka może sobie dorobić do emerytury. Zajrzyjcie na ogłoszenia , ile tam szukają ludzi, a młodzi wola rzeczywiście wyjechac na angielski zmywak niz zapieprzać za 8 zł za godz. w niepełnym wymiarze.

Gość gość
Jako nianię bardzo chętnie :)

Gość gość
może ten z biura wolał emerytkę bo bardziej kumata niż młodzież???

Gość gość
kurczę, ale dlaczego jest tyle ofert pracy np jako pomoc kuchenna , do sprzatania i jeszcze inne tym podobne. Pójdziecie za takie pieniądze i na umowę zlecenie? xxx tak stara ruro, niejedna bezrobotna by POSZLA do takiej pracy. Śmieszy mnie takie debilne pie\przenie. Tak samo jak z Ukraińcami, jakiś debil twierdzi, że oni NIE zabierają Polakom pracy, bo Polacy i tak by do takiej pracy jak oni wykonują nie poszli... Co za durne pie\/\rr\/\/dolenie. Oczywiście że Polak by POSZEDL do KAZDEJ pracy, nawet malo platnej, skoro jest takie bezrobocie. Więc stara ruro autorko tego tematu NIE PI\IIE\/\/RDOL

Gość gość
emerytów nikt po prostu nie zatrudni, głupcy . Każdy pracodawca woli młodszą kobiete do pracy. A te które szukają niani i chcą młodsze niż emerytki to w końcu same muszą bawic swoj****chory. I dobrze im tak.

Gość gość
gość 2015.08.26 na razie jesteś durną krową a dla młodszych starą durną krową a co do pytania pracuję w zakładzie małym gdzie 99 procent to emerytki

Gość gość
nie. emeryci, najczesciej u mnie widziani taksowkarze, lub ochroniarze: zanizajace stawki mlodym nudzace sie w domu gnidy :O takie mam zdanie. ja jestem ze slaska, tu emerytury pewnie, ze nie dla kazdego ale wiekszosci, np gornikow to 3000 zl, nudzi sie taki dziad w domu, bo cale zycie pracowal, w domu gledzenia i dzieci malo co sluchal, to teraz ma dosc i idzie sobie na takse, albo do ochrony i za 2.50zl na godzine bo mu to jedno, przeciez on za 3000 i tak sie utrzyma, a taka dodatkowa kasa to moze na prezent dzieicom sie przyda albo wycieczke do grecji, ale nie jest konieczna wysoka stawka bo najwazniejsze, ze w domu nie siedzi i gledzenia zony nie slucha :O

Gość gość
jutro umówiona jestem z panią , która od 2 lat jest na emeryturze i którą zatrudnię o ile dojdziemy do konsensusu w innych kwestiach . I w nosie mam ,że mam oferty od młodszych kobiet - biorę a, k która mi pasuje a nie tą , którą każe polityczna poprawność

Gość gość
gość 2015.08.26 może ten z biura wolał emerytkę bo bardziej kumata niż młodzież??? x Przepraszam bardzo, ale zapomniałaś o jednym. O przedziale wiekowym 26-60 lat. 40latka nie jest młodzieżą, jest jeszcze młodą osobą mająca na utrzymaniu dzieci i doświadczoną. To dlaczego nie można zatrudnić osoby mniej więcej w tym wieku?

Gość gość
gość 2015.08.26 kurczę, ale dlaczego jest tyle ofert pracy np jako pomoc kuchenna , do sprzatania i jeszcze inne tym podobne. Pójdziecie za takie pieniądze i na umowę zlecenie? Juz was widzę jak zapieprzacie do takiej roboty. x Pracuję na jednej ze stref ekonomicznych w Polsce. Na produkcji w mojej fabryce i fabrykach sąsiednich połowa pracowników, to pracownicy z tymczasowych agencji pracy na umowie zlecenie. Zapraszam! Nie dostaniesz się do tej pracy inaczej jak na zlecone. Po przepracowaniu pół roku, dostajesz umowę pod zakład za najniższą krajową.

Gość gość
a ja wam powiem , że mam tylko 700 zł emerytury, . Chciałabym sobie dorobic , ale jest trudno. Na razie wykonuje taką chałupnicza pracę. Niewiele zarobię. no trudno. Ale dlaczego niektórzy tutaj wylewają takie pomyje na emerytki? Wybaczcie, ale okreslenie - stara krowa , to zwyczajne chamstwo. No , ale ja jestem z innego pokolenia. Chociaż przyznam że niektórzy tutaj są życzliwi. tych pozdrawiam.

Gość gość
gość 2015.08.26 kurczę, ale dlaczego jest tyle ofert pracy np jako pomoc kuchenna , do sprzatania i jeszcze inne tym podobne. Pójdziecie za takie pieniądze i na umowę zlecenie? xxx tak stara ruro, niejedna bezrobotna by POSZLA do takiej pracy. Śmieszy mnie takie debilne pieprzenie. Tak samo jak z Ukraińcami, jakiś debil twierdzi, że oni NIE zabierają Polakom pracy, bo Polacy i tak by do takiej pracy jak oni wykonują nie poszli... Co za durne pie/rr//dolenie. Oczywiście że Polak by POSZEDL do KAZDEJ pracy, nawet malo platnej, skoro jest takie bezrobocie. Więc stara ruro autorko tego tematu NIE PIIIE//RDOL x Do tego się też odniosę. Oczywiście, że zabierają. Większość naszych rodaków pracuje za najniższą krajową. Jakoś w to nie wierzę, aby Ukrainiec pracowałby za mniejszą stawkę, ponieważ nam jest bardzo ciężko wyżyć z takiej wypłaty, a co dopiero Ukrainiec, który utrzymuje jeszcze kilka osób u siebie. Tutaj chodzi tylko i wyłącznie o pracę na czarno, czy 1/8 etatu, na którą Ukrainiec się zgodzi, a Polak niekoniecznie.

Gość gość
gość dziś Wybaczcie, ale okreslenie - stara krowa , to zwyczajne chamstwo. No , ale ja jestem z innego pokolenia. xxxxx Jeśli jesteś na emeryturze od niedawna, tzn, że masz 60-63 lata i wybacz, ale pomimo, że masz rację co do starej krowy, że to chamstwo, sama jesteś z najbardziej chamskiego i roszczeniowego pokolenia. Szanse na pracę masz, tylko musisz się dobrze rozejrzeć. Jak to napisała jedna z użytkowniczek, ona zatrudni sobie kogo chce, czyli kogoś, kto będzie ją najmniej kosztować. Więc najlepiej emerytkę.

Gość gość
u mnie w moim mieście w jednej knajpie szukaja już długo pomocy kuchennej . Poszłam kiedys pytać. Ale szukają młodszych osób. Nie mogą znależć. Więc zastanawiam się jak to jest naprawdę. To ja, emerytka która ma 700 zl.

Gość gość
14:24 Ty chamie, twoje pokolenie to banda niedouczonych debili, leni i nierobów. Roszczeniowe nieudacznictwo, zadufane w sobie bezmózgowce nic jeszcze nie wnieśli od siebie, a już krytykują.

Gość gość
nasze pokolenie nie jest rozczeniowe, a pisać że chamskie to juz przekracza granice. Będę sie podpisywac . zeby wiadomo było kto pisze emerytka 700 zl.

Gość gość
idz do pracy jak chcesz i nie patrz na żadne opinie ,na kasie w sklepie pracują starsze rencistki i jest ok

Gość gość
Życzę pani emerytce znalezienia pracy i powodzenia w niej. Emeryci w naszym kraju to zapomniana i odstawiona przez polityków na bok generacja. W przyszłym roku ''aż'' 4 zł. podwyżki, a w ub. latach też ''nieźle'' można było ''zaszaleć''.

Gość gość
chciałam tylko zauważyć, że ci co tak szczekają na emerytów też kiedyś nimi będą!!!

Gość gość
nie kłóćcie się, przyjda emigranci i nas pogodzą. Wszystkich, he he.

Gość gość
Ja wam naprawdę współczuje jeśli jakaś babcia, dorabiająca sobie do emerytury w bylejakich, podrzędnych pracach, niewymagających jakichkolwiek umiejętnosci, jest dla was zagrożeniem na rynku pracy. Tak samo ledwo dukający po polsku ukrainscy emigranci. Kim wy ludzie jestescie, jak wy żyjecie, jak utrzymujecie swoje rodziny, że nie macie żadnego wykształcenia, doświadczenia, zawodu i szarpiecie się z emerytami i emigrantami o ochłapy?

Gość gość
słuszna wypowiedż

Gość gość
Kim są? Nikim, liczą na mamusię i tatusia, jak zejdą z tego świata, to i mieszkanie i jakieś aktywa zdobędą [ w końcu].