Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witam! Wydaje mi się że moja mama jest w ciąży. Nie ma już miesiączki 6 tygodni, tylko 5 sierpnia miała jasnoróżowy śluz, który trwał dzień lub dwa. Ma rożne objawy: nudności, bóle głowy, bóle podbrzusza, jest senna, ma lekkie duszności, wrażliwe piersi i jest ogólnie zmęczona, mówiła ze mogłaby spać na stojąco. Nie wiem czy coś podejrzewa, czy mogłaby być w ciąży, nic nie mówiła, nie chce iść do ginekologa. Boje się zapytać czy jest w ciąży, bo moja mama ma humorki i wiem że mogłaby krzyczeć. Moja mama ma 43 lata. Nie wiem co o tym myśleć a wy co myślicie? Zawsze chciałam mieć rodzeństwo. :(

Gość gość
Wszstkie objawy jak na ciąże, ja tak miałam. Dlaczego Twoja mama nie chce iść do lekarza, to dojrzała kobieta, a taka nieodpowiedzialna.

Gość gość
Właśnie nie wiem, dużo razy jej mówiłam żeby poszła ale nie chce. Może się boi prawdy?

Gość gość
Skoro to nie jest jej pierwsza ciąza to doskonale sobie zdaje sprawe z tego,ze w niej jest. Po drugie ciąża w tym wieku wiąże sie z ryzykiem więc tym bardziej powinna sie zgłosić do lekarza. Po trzecie już ma po becikowym skoro sie nie zgłasza do lekarza. Sory za pytanie, ale czy Twoja mama nie jest jakaś patologiczna kobieta, bo z tego co opisujesz, dużo na to wskazuje.

Gość gość
ja mam inne pytanie, skad wiesz jaki Twoja mama ma sluz i kiedy????

Gość gość
Dodam jeszcze że bolą ją plecy. Jak wyliczyłam byłby to 6 tydzień. Czytałam na internecie o objawach w tym tygodniu to moja mama ma takie same. Ja na jej miejscu poszłabym do ginekologa gdyby mi się okres spóźniał ale to tylko moje zdanie. Nie wiem co teraz zrobić. :(

Gość gość
Bo ze mną rozmawiała o tym. Wiem trochę głupio to zabrzmiało. Przepraszam :)

Gość gość
A może to manopauza co myślicie?

Gość gość
Rozmawia też o tym kiedy się kochała? Po prostu zrób test, najwyżej będzie młodą babcią :-P

Gość gość
Menopauza. Skory za błąd :)

Gość gość
Nie no bez przesady to naprawdę nie chodzi o mnie tylko o mamę i proszę bez takich!!!

Gość gość
Czemu z nią nie porozmawiasz po prostu?

Gość gośćr
Dziwne jakieś. Tak sobie roawiacie o sluzach, stosunkach itp?

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego dziwne. Ja rowniez rozmawiam z mama na doslownie wszystkie tematy. Jest moja najlepsza przyjaciolka. A co do twojej mamy to przekonaj ja jakos do wizyty i ginekologa. Moze sie boi Ci powiedziec o ciazy bo martwi sie ze nie da sobie juz rady. Przekonaj ja ze zawsze jej pomozesz w kazdej sytuacji. Powodzenia.:)

Gość gość
Twoja mama mówi Ci o tym jaki ma śluz i w jakim dniu, ale krzyczy na Ciebie jak powiesz jej zeby szla do gienkologa, nie osmieszaj sie dziewczynko.

Gość gość
Miesiaczka spoznia jej sie 6 tygodni czy od ostatniej miesiaczki jaka miała minelo 6 tygodni? Bo to zasadnicza roznica.

Gość gość
A mowisz jej ze piszesz o niej na necie zamiast porozmawiać? Oczywiście jesli chodzi o matkę. Tu już byly koleżanki, siostry ktore to się martwią czy aby ich psiapsióła w ciąży nie była, to może być i matka. Kup test i niech ta osoba po prostu na to nasika