Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

laktator, mleko jednorazowe itp

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie do mam. otóż będąc gówniarą zafundowałam sobie piercing w sutkach co teraz mimow yjęcia kolczyków dalej ma swoje konsekwencje. dlatego, aby nie męczyć ani siebie ani mojego Maleństwa które się urodzi podjęłam decyzję o karmieniu mlekiem odciąganym jeśli tylko będę mogła. jak na takie coś reagują położne w szpitalu? czy jeśli jednak mój problem z piersiami nie pozwoli mi odciągać mleka przyda się mleko modyfikowane w jednorazowych buteleczkach? myślałam kupić takie dwa/trzy i wziąść z torbą do porodu. zawsze mąż może dokupić, chchoć mam nadzieję karmić. jeszcze jedno pytanie: jaki laktator ręczny polecacie z własnego doświadczenia

Gość gość
jak ktoś nie może karmić to położne dają mleka jednorazowe. a w praktyce jak idziesz po mleczko to połowa z nich daje ci je łaskawie z fochem, albo w pół zdania ryknie na ciebie, że masz próbować i dowidzenia :D tak było u mnie

Gość gość
a laktator jest na oddziale, można korzystać. tylko, że np jest jeden na caly oddział i jest kolejka

chcialabym wlasnie uniknac walki z poloznymi o mleko. a laktator wole kupic bo wiem ze i tak będę musiała. rozmawiałam z lekarzem prowadzacym i kilkoma poloznymi i.laktator to bedzie jedyne wyjscie bo kp juz odpada :(

Gość gość
Wszystko zależy od konkretnego szpitala. Nacisk na karmienie piersią jest, ale u mnie w szpitalu jest tak, że jak położne widzą, że nie masz jeszcze pokarmu, albo się starasz, a dziecko ryczy z głodu to dają bez żadnego problemu. Laktatora u mnie w szpitalu nie było, trzeba było mieć swój.

Gość gość
Po pierwsze jeśli chcesz karmić dziecko mlekiem odciaganym to jednak lepiej zainwestuj w laktator elektryczny, bo ręcznym się namachasz strasznie. Po drugie nie w każdym szpitalu jest laktator jak ktoś wyżej pisał. Po trzecie u nas w szpitalu mleko mają i nie trzeba przywozić swojego, ale jak wolisz to możesz kupić to w buteleczkach. Na warunki szpitalne jest wygodniejsze.

Gość gość
Mleczka te z jednorazowym smoczkiem radzę zabrać tak 20 szt. (ja zużyłam ok.18)Maluszek je co ok.3-4 godziny a po porodzie jest się min.3 dni.najlepiej zamów przez Internet wcześniej większą ilość bo w aptekach rzadko jest.Powodzenia i łatwego porodu:)

Gość gość
Lepiej mieć swoje mleczko w buteleczkach z jednorazowymi smoczkami duży komfort psychiczny:) no i nie trzeba się prosić co 3godz. Bo z łaską "wydają" mi zazdrościły te co nie karmiły piersią ,nawet 2 dałam koleżance z pokoju bo tak ją pielęgniarki męczyły z kp a ona jeszcze mleka nie miała...

Gość gość
nie wiem czy elektryczny od razu kupowac bo moze byc i tak ze nie bede mogla sciagac mleka choc bardzo bym chciala. dziekuje za wypowiedzi mamusie