Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SamosiaXYQ

Praca z nerwicą? Jaka?

Polecane posty

Gość SamosiaXYQ

Witam, od kilku lat pracuję zdalnie, ale na umowach smieciowych, nie daje mi to kompletnie satysfakcji. Skończyłam studia, coś tam potrafię, ale nerwica nie odpuszcza (chyba już nigdy nie odpuści). Chciałabym poznać opinie osób, które mają podobny problem gdzie pracują, jak sobie radzą:)

Gość gość
nie wmawiaj sobie nerwicy:-) i nie denerwuj się tyle:-) a pracuj gdzie zechcesz

Gość SamosiaXYQ
Gdyby to było możliwe to tak bym zrobiła.... trzęsę się jak osika na rozmowach, a jak już jakiś cudem dostałam pracę, to kilka mcy i nie wytrzymywałam napięcia;( Kilka lat temu stwierdzono nerwicę, z resztą czuję, widzę jakie to ograniczenie.

Gość gość
Też mam nerwice ale raczej z braku pracy i braku zajęcia. Proponuję Zawody przy których się wciszasz .... ale wiadomo to nie takie proste zmienić lub znaleźć inną pracę . Moja propozycja to technik relaksacyjne które znajdzie na Internecie do tego magnez i inne multiwitaminy... przede wszystkim praca nad sobą boję się stresuje ale.... dam radę powtarzaj sobie to przed snem i po obudzeniu

Gość gość
W dziale reklamacji.

Podstawowe pytanie brzmi - dlaczego uważasz, że posiadanie diagnozy nerwicy w jakiś sposób Cię ogranicza? Oczywiście, że jest to zaburzenie, które potrafi mocno zdezorganizować życie. Niemniej nie ma przeciwskazań odgórnych do jakichkolwiek aktywności. Może sama je sobie narzuciłaś? Jeśli zdecydujesz się wykonywać pracę, która do Ciebie nie pasuje, tylko ze względu na nerwicę, obawiam się, że niestety może to odnieść skutek przeciwny do zamierzonego, być może warto pomyśleć w ten sposób? Pamiętaj, aby nie "dać się zjeść" nerwicy, bo to ona żywi się Tobą, a nie przeciwnie! Pozdrawiam

Każdą pracę z nerwicą można wykonywać to zależy od Ciebie. Ważne jest właściwe dobranie leków i przede wszystkim terapia bo ona jest podstawą w leczeniu i przepracowaniu zaburzenia. Spróbuj gdzieś iść na terapię. Ja akurat chodzę do tej poradni http://psycholog-ms.pl/poradnia/ to śmiało możesz się do niej wybrać i zapytać jak jesteś z okolic.

Gość gość
ja chorowałam na depresję i nerwice lękową ,poszłam na odział dzienny psychiatrii na 3 mc od pn do pt na 7 h dziennie. Tam mnie niemal wyleczono. Stwierdziłam że chciałabym pomagac takim ludziom jak niegdyś ja i poszłam do szkoły policealnej na terapeute zajeciowego,zaczynałam od wolentariatu a w końcu znalazłam prace na podobnym odziale gdzie sama sie leczyłam. spróbuj:)

Gość gość
napisz też jakie masz objawy wegatywne tej nerwicy,bo niektórzy mają bardzo przykre np musza non stop do kibelka ,inni sie pocą i brakuje im tchu,inni sa po prostu wybuchowi i agresywni,są rózne symptomy ,powiedz co ci najbardziej dokucz to może coś zaradzimy,napisz tez co cie interesuje i jakie masz wykształcenie:)