Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudia936

Jestem strasznie samotna i przygnebiona.

Polecane posty

Gość Klaudia936

Ide teraz do 3 gimnazjum.Jestem kompletnie samotna.W szkole nikt mnie nie lubi,wysmiewaja sie ze mnie albo ignoruja.W 1 klasie przychodzilam do domu i plakalam,tak ,bylo az tak strasznie.Na przerwach chodze sama i ogladam tablice z uczniami 3 klas i wywieszone dyplomy ,w mojej klasie nie ma takiego drugiego odludka,cala klasa siedzi na lawkach na holu i gadaja,smieja sie,dobrze sie bawia,a ja chodze i patrze w 1 punkt.Mieszkam w malej wiosce,z mojej klasy jest tu 5 osob,oni sie dogaduja,ze mna nikt z nich nie gada.Teraz na wakacjach jeszcze gorzej CALE WAKACJE przesiedzialam w domu,z domu wychodzilam raz na 2 tygodnie jak mama kazala mi isc do sklepu.Czuje tez smutek jak patrze na fb,a tam ludzie z mojej klasy dodaja zdjecia ze soba,z roznych imprez,ognisk,popijawek.A ja?Moze to tez moja wina,bo jestem niesmiala i w 1 klasie do nikogo sama nie podchodzilam tylko czekalam na cud ze ktos podejdzie i nikt nie podszedl.Dziwne ze nie zwariowalam,dzisiaj z NIKIM nie rozmawialam,bo rodzice w pracy.

Gość gość
I co się dziwisz.Sama nie chciałaś gadać z innymi to teraz masz.Teraz wątpie,że ktoś cie polubi bo 1 wrażenie zawsze jest najważniejsze.Przykro mi,ale taka prawda.Módl się,by ten rok szybko zleciał.

Gość gość
To przykre ale najważniejsze żeby się nad sobą nie użalac tylko wziąć w garść! I wiem że początki są trudne. Skoro to ostatni rok to jest szansa ze idąc do szkoły średniej w przyszłym roku możesz wszystko zmienić. Też kiedyś byłam szara myszka, byłam nieśmiała, nie potrafiłam rozmawiać na luzie z ludzmi, ale się przelamalam zaczęłam rozmawiać i dziś mam wielu znajomych dużo łatwiej nawiązuje kontakty I nowi ludzie bardziej do mnie brną. dlaczego? otworzyłam się, zaczęłam rozmawiać i nie jest to takie trudne jak kiedyś. Twoja nieśmiałości to pewnie przejaw niskiej samooceny, poczucia że nikt nie będzie chciał z Tobą rozmawiać itd. Uśmiechnij się do innych, może znajdź jakieś zainteresowania I wtedy znajdzie się również temat do rozmowy. Jeszcze w tym roku szkolnym możesz wszystko zmienić. Pomyśl, że jesteś wartościowym człowiekiem i głowa do góry :). powodzenia