Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmonia

Most akrylowy tymczasowy

Polecane posty

Gość gośćmonia

Witam.bede miec zakladany most akrylowy tymczasowy na włóknie szklanym 8 punktowy, który będę musiala nosic przez 3 miesiące, ponieważ wyjeżdżam i dentysta nie zdąży wykonać mostu cyrkonowego 1500 zł za punkt. Tutaj pojawia się pytanie, bo myślałam, że tymczasówki są w cenie korony, a wczoraj dentysta stwierdził, ze musze zapłacic 1600 zł za most tymczasowy, powiem szczerze, że nie spodziewałam się takiej kwoty tymbardziej, że most będzię plastikowy i dentysta mówił wcześniej że tylko na 10 dni, więc po co płacic tak duże pieniądze, prosze mi doradzić czy dentysta nie chce mnie naciągnać, bo cały czas mowił o moście tymczas, a o cenie nic nie wspomniał.

Gość gość
to jakis absurd. to juz wole chodzic przez ten czas bez zeba. wpakowac w bloto 1600 zlotych tylko dlatego, ze 10 dni nie mozna wytrzymac bez zeba?? :o

Gość gość
prace tymczasowe są w cenie mostu docelowego,skoro będzie z włóknem to będzie to most kompozytowy ,i niestety jego cena mniej więcej tak się kształtuje po cenach w laboratorium protetycznym most akrylowy w moim mieście jeśli lekarza bierze za to kasę to woła z 100zł/ząb lepiej zostań,załatw to jakoś i niech robi ten cerkon,ale też przepłacasz bo cena jest 999zł/ząb

Gość gośćmonia
Pytalam sie kilka razy mówił że akrylowy tymczasowy, a raz powiedział że z plastiku będzie i że nie mam gryść twardych rzeczy,a tydzień temu powiedział, że nie zdąrzy zrobić cyrkonu, że musiałabym zostać 2-3 tyg dluzej i mam jechać z tymczasówkami, a na samym początku zrobił mi kosztorys i wyliczyl nawet plombe za 150 zl i rozne inne koszta,a o 1600 zl nie wspomniał, sama już nie wiem. Może za ta włókno szklane sobie liczy

Gość gość
po prostu CHCE ZAROBIC. gosc wyczail, ze szykuje sie latwa kasa... takiego cwaniaczka kopnelabym w doope i niech szuka naiwnych. mieszkam poza polska i tu zab tymczasowy jest za darmo.

Gość gość
Tez mieszkam za granica. Oczywiscie ze tymczasowe zęby wliczone w uslugw, bo to po prostu etap procesu. Idz do innego lekarza!

Gość gość
Też wydaje mi się, że powinno to być w cenie usługi i powinnaś poszukać nowego dentysty. W przychodni Dental (http://przychodniadental.pl/) możesz sobie sprawdzić cennik, i wydaje mi sie, zę nie kosztuje to aż tyle.

Gość gość
Za takie pieniadze mogłabyś zrobić sobie pewnie implant. Ewentulanie dokłądajac niewiele więcej. Ja robiłam swój w Medi Dens (http://www.medidens.pl/) i jestem zadowolona z tego, ze sie na niego zdecydowałam.

Gość gość
Jeżeli chodzi o takie rzeczy jak mosty, korony itd to wybierz się do gabinetu Adama Popko (http://www.popkoadam.pl/). Tam naprawdę zrobią ci to wszytsko za nieduze pieniadze, ale masz pewność, ze jakość najwyższa.

Gość aena
Odp. do gość : ty chyba się z choinki urwałaś skoro piszesz takie głupoty