Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie eko sreko tylko świadoma

czy wiecie, że wasze dzieci zasrają około 1,5 tony pampersow?

Polecane posty

1,5 tony pieluch, które będą rozkładac się nawet do tysiąca lat! przez wasze lenistwo będziemy zyc na zasranej planecie już pomijam fakt, ze w sklad pampersow wchoddzą - poliakrylan sodu (tzw. superabsorbent czyli niezwykle chłonny polimer), który w 1985r. został wycofany ze składu tamponów ze względu na powiązanie z syndromem szoku toksycznego (TSS) -rakotwórczy benzol -toluen, etylobenzen i ksylen itp., a producenci maja prawo zaslonic się tajemnicą handlową i nie podac skladu

Gość gość
masz rację, też o tym czytałam że taka pielucha rozkłada się setki lat... dziecko które w nią s\rało już dawno umarło, a pielucha się jeszcze rozklada. Jednak te prane byly lepsze

Gość gość
Czyli ty, kiedy urodzisz, będziesz używać pieluch tetrowych. Prac je codziennie i tak w kółko. Dziekujemy.

Gość gość
Ja nie chcę mieć dzieci. Planeta jest już dość przeludniona. A moja matka prała pieluchy, jestem rocznik 84. Dziękuję :P

dokładnie tak będę robic, dodam ze prac będzie pralka :) a teraz nie używa się tetry tylko np. bambusa czy jakiejś delikatne bawelny

Gość gość
Jesteś eko sreko. Po pierwsze g****a tych dzieci rozkładają się tak samo szybko jak te z tetry, jeśli wyobrażasz sobie zasranego pampersa za kilkaset lat to nie masz racji: zostaną tylko i wyłącznie odpadki tworzywa sztucznego, które zawiera ten pampek i one akurat nie różnią się niczym od odpadów po ceracie, którą używasz do tetry albo od nakrętek po płynie do prania. A chemia, która trafia do ścieków po każdym praniu, ogrzewanie dużej ilości wody do gotowania tetry są o wiele bardziej szkodliwe. Lepiej żeby to g****o trafiło do przyrody z kawałkiem celulozy niż z detergentami.

przeciez to nie jest wątek o roznicy gowna z tetry i z pampersa :D ja będę mieć około dwudziestu pieluch z wymiennymi wkładami do prania, a Ty około 5tys pieluch wyrzuconych na smietnik ponadto moje pieluchy będzie uzywalo następne dziecko

Gość gość
Ja używam w dzień tetry a na noc i na wyjazdy pampersy . A po za tym polecam jak najszybciej nocniczek ! Mój 8 miesięczny bobo już wali kupę tylko do nocnika