Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje się odebrać awizo na poczcie

Polecane posty

Gość gość

Jak wrócilam do domu to brat powiedzial ze przyszlo mi awizo - przesylka nierejestrowana ktorej ksztalt lub wymiar nie pozwalaja na włożenie do skrzynki pocztowej, ale ja nic nie zamawiałam. Jakieś 2 tygodnie temu przyszedl kurier z paczką ze stanów,tam tez nic nie zamaiwalam i nie znam nikogo ze stanow wiec nie przyjelam jej bo balam sie ze bede musiala pozniej za cos placic. Teraz tez nie wiem co robic,troche sie boje tego odebrac i podpisac zebey mnie nikt nie wciągnął w jakis umowy czy placenie za cos.

Gość gość
Gdybyś miała za coś placić(cło lub VAT) przy imporcie z USA to opłata powinna być uiszczona przy odbieraniu paczki i zostałabyś powiadomiona przez kuriera że są opłaty. List polecony nierejestrowany jak sama nazwa wskazuje nie widnieje w systemie.

Gość gość
No tak,ale czasami podpisując przesyłkę można wpakowac się w jakąś umowę,do mojego brata przyszly jakies leki ktorych od nie zamawial,okazalo sie ze kiedys podal jakis dane w ankiecie i teraz jakas firma chciala mu wcisnac leki za ktore musial by placic 90 zl miesiecznie, gdyby to podpisal to jednoczesnie zgodzilby sie na placenie tych 90 zł. Co to znaczy ze nie widnieje w systemie ? Czyli odebrac ją czy lepiej nie ?

Gość gość
zapłać im 5-10zł za to że chcesz przed odbiorem sprawdzić co jest w paczce, tak samo jak przy kurierze płacisz mu 5-10zł i najpierw sprawdzasz paczke, potem jak ci wszystko pasuje to dopiero odbierasz, jak nie pasuje to nie przyjmujesz i tyle

Gość gość
No coś ty!Przy odbiorze przesyłki podpisujesz tylko odebranie przesyłki i nic więcej.Nikt nie ma prawa cię w nic wpakować.Z tymi lekami to pewnie wypełnił ankiete ,jakaś firma miała dane i wysłała na adres żeby złowić frajera. Samo odebranie jakiejkolwiek przesyłki do niczego nie zobowiązuje!Przesyłka nierejestrowana nie widnieje w systemie pocztowym,nie ma numeru nadawczego czyli tak jakby jej praktycznie nie było.

Gość gość
Do 9:32 Nie można sprawdzić sobie tak przed odbiorem.Tylko nadawca wysyłając przesyłke może nadać ze sprawdzeniem zawartości!