Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mycia do szpitala

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny czy to prawda, że trzeba po porodzie naturalnym podmywac się tantum rosa? Jak to jest? Nie mozna płynem do higieny intymnej?

Gość gość
Ciekawe skad w szpitalu wezmiesz.przegotowna wode i gdizie to rozpuscisz. Ja sobie kupilam plyn do hig.int. Ziaja dla kobiet w ciazy i po porodzie i zamierzam sie tym myc.

Gość gość
Taa... 200 lat temu żaden poród nie mógł się odbyć bez TantumRosa. Nie cudujcie. Dajecie się mamić firmom farmaceutycznym i kosmetycznym.

Gość gość
Ja się podmywałam białym jeleniem do higieny intymnej.

Gość gość
A ja w szpitalu normalnie się myłam płynem do kąpieli takim jak zawsze używam, a w domu też kąpiel normalna, a później jeszcze podmywałam się dodatkowo wywarem z rumianku rano i wieczorem.

Gość gość
Ja miałam lactacyd bo lubię ten płyn i generalnie go używam. Chyba nie ma większego znaczenia czym się podmyjesz.

Gość gość
U nas w szpitalu rozdawali saszetki ale do domu aby się tym raz za czas podmyć. Ja piskałam ranę octaniseptem a myłam się tam lactacydem tym co zawsze. W domu też lactacyd i provag żel do nawilżania.

Gość gość
A co wy się tak ciągle nawilżać musicie? Takie stare teraz rodzą nagminnie? Myślałam, że Sienkiewicz to wyjątek, a nie reguła.

Gość gość
Może być każdy płyn do higieny intymnej bez SLS(bo powoduje podrażnienia) tantum rosa zabierz może będzie czajnik na korytarzu u mnie na porodówce był:)

Gość gość
Przecież w każdym szpitalu jest kuchnia i czajnik napewno ci dają wodę. Tantum rosa jest dobre ale niekoniecznie musisz to mieć. Weź zwykły płyn do higieny intymnej jaki używałam w ciąży. Ja miałam lirene będę mama i tantum rosa też ale płyn był zdecydowanie lepszy.

Gość gość
Ja miałam płyn dla kobiet w ciąży i po porodzie, chyba ZIAJA, konsultowałam po porodzie w szpitalu bo miałam zszyte krocze i położna nie widziała przeciwwskazań. Ale wiem że tantum rosa jest dalej polecane, kobiety po prostu mieszają w butelce i polewają sobie krocze z butelki z dziubkiem. Akurat dostęp do przegotowanej wody w szpitalu to żaden problem.

Gość gość
Tantum jest dobre. Ja miałam cięzki poród i byłam zszywana. I nawet do głowy by mi nie przyszło żeby umyć się tak w normalny sposób. Po prostu bołało jak cholera. Przez dwa- trzy dni przemywałam. Miałam butelkę z bindonem po wodzie. W kuchni był czajnik. podgrzewałam zalewałam ciepła woda i gotowe. Warto wziać najwyżej się nie przyda

Gość gość
Po porodzie myłam się emulsją provag, która przyspiesza gojenie śluzówki, regeneruje i chroni przed rozwojem patogenów, ma wygodny dozownik co ułatwiało mi podmywanie się.