Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę się zatruć?

Polecane posty

Gość gość

Przez pomyłkę zjadłam winogrona, które kupiłam w piątek lub sobotę(nie pamiętam dokładnie). Były jednak kwaśne, więc zostawiłam je. Dzisiaj kupiłam świeże, ale pomyliłam się i zjadłam te sprzed kilku dni. Nie wyglądały na zepsute, były takie, jak w dzień, w który kupiłam, ale nie przechowywałam ich w lodówce. Boję się, że mogłam się zatruć, a mam emetofobię, czyli boję się wymiotować. Proszę odpiszcie, tylko błagam, nie piszcie dla żartów, że mogę się zatruć. Chyba, że będzie to prawda :(

Gość melunia93
Nie zatrujesz się , spokojnie. Jednak chce ci coś poradzić. Miałam kiedyś ten sam przypadek, a zaczęło się od właśnie zatrucia. Strasznie wymiotowałam. Byłam wtedy u babci. Od tamtego momentu przez 6 lat bałam się do niej jeździc, bo sie bałam ze mnie to spotka. Wszystko kontrolowałam co jadłam, data waznosci , itd. Jak mnie kręciło w brzuchu to wpadałam w panikę. Przed kazdym wyjazdem bałam sie ze zachoruje. Az w koncu z innego powo du wylądowałam w szplitalu. Dostałam tabletki, po ktrych wymiotowałam. Od tego momentu przestałam sie bac. Samo po rostu przeszlo. Uswiadom sobie ze to jest normalna rzecz jak np. kał tylko z drugiej strony ( sorka za porownanie xD ) . Musisz sie przełamac. Przeciez kiedys mozesz byc w ciazy, miec kaca i cie czekaja wymioty. Nie martw sie przeciez to kilka sekund trwa :)

Gość gość
Dziękuję Wam za odpowiedzi. Trochę mnie uspokoiły :) melunia93 - Oprócz emetofobii mam jeszcze nerwicę. Miałam już tego dość, więc poszłam do psychiatry. Dostałam lek antydepresyjny(który ma również działanie antylękowe) i jest trochę lepiej, ale gdy dzisiaj zorientowałam się, że zjadłam starsze winogrona, to wpadłam w histerię. Kaca raczej nie powinnam mieć, bo nie piję alkoholu, poza tym biorę leki. A co do ciąży - właśnie tego się obawiam, ze albo nigdy nie odważę się zajść w ciążę, albo zajdę i będę mieć straszne nudności i wymioty :(

Gość melunia93
Naprawde nie chces miec maleństwa ze wzgledu na jakąs fobie ? Uwierz mi, ze najgorsze cierpienie jest warte tego skarbu. Po prostu uswiadom sobie, ze to nic strasznego. :)

Gość gość
Nie zatrułaś się. Jutro po prostu walniesz megaszybką kakę (przygotuj wc-pickera czy inny szajs do czyszczenia kibli) a pojutrze, do pracy, będziesz jak nowonarodzona ! :)