Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skąd czerpiecie wiedzę nt zajmowania się niemowlakiem?

Polecane posty

Gość gość

Pytam konkretnie, bo znajduję artykuły typu "10 ciekawostek z życia niemowlaka" i dobra wiem że głód go boli i że słabo widzi tylko co z tego? skąd jakaś instrukcja obsługi? tak krok po kroku?

Gość gość
- od rodziny, znajomych - portale internetowe o ciąży i dziecku, np. babyonline.pl

Gość gość
Książki portale o dzieciach z pedagogicznego wyksztalcenia od innych matek od lekarza od fizykoterapeuty z własnego doswiadczenia

Gość gość
Portale dla rodziców, grupy na fb - polecam Rodzicielstwo Bliskości

Gość gość
Jeszcze forum edziecko na gazeta.pl jest ok

Gość Mina P
Hej ja bardzo lubie portal parenting . Poza tym super ksiazka autorki Kaz Cooke. Mozna sie przy niej posmiac i naprawde zdystansowac do niektorych problemow. Forum jest fajne ale duzo p*****l ludzie pisza taki wyscig wscieklych matek czasem tu jest :) wec trzeba do porad na forum podchodzic bardzo ostroznie. Bardzo wazna jest Twoja niezachwiana intuicja i nie daj sobie tej intuicji zadnymi radami poradami zniszczyc !!! Powodzenia

Gość gość
"Pierwszy rok zycia dziecka" mega księga, masa przydatnych informacji plus Tracy Hogg - język niemowląt - żeby rozumiec co i kiedy dziecko syganllizuje, jaks ię z nim komunikować...

Gość gość
Tylko z kafe! :classic_cool:

Gość gość
Byleby nie z forow :)

Gość gość
Trochę z tego co mądra położna doradzi i poradniki, a trochę z własnej intuicji i z własnych obserwacji

Gość gość
Internet, rodzina, koleżanki. Bardzo dużo od lekarzy i pielęgniarek (troche mielismy problemów ze zdrowiem więc dość często miałam okazję rozmawiać). Ale głównie to intuicja i zdrowy rozsądek. Najtrudniej na początku, bo trzeba główkę trzymać (ja miałam okropnego stracha, że dziecko uszkodzę, podobnie mąż...), potem już z górki ;)

Gość gość
Doświadczenie życiowe i wiedza praktyczna, siostra która miała dużą wiedzę na temat opieki nad dziećmi i pielęgnacji, obie mamy, położna, pediatra. Rzadko- internet. No i przede wszystkim intuicja, trochę wyluzować a nie siedzieć z zegarkiem w ręce czy dziecko zjadło już 15 min z jednej piersi i czy śpi 2,5 godz. a nie 3 i 20 min.

Gość gość
Jeśli zastanawiacie się nad tym, czy położna może coś mądrego doradzić w opiece okołoporodowej i zajmowania się noworodkiem, to zerknijcie proszę na http://www.znana-polozna.pl/

Gość gość
Chyba nie ta wariatka Tracy Hogg :/

Gość gość
Jeśli chodzi o rodzinę czy znajomych to nikt mi nie pomoże bo mam ich bardzo daleko. Intuicja mówicie... problem w tym że raczej jej nie posiadam w stosunku do dzieci, kiedyś karmiłam dziecko koleżanki butelką to się dowiedziałam że źle trzymam butelkę i mała będzie miała kolkę, ja do tej pory nie wiem co miała na myśli. Położna może być rozsądną kobietą a może mieć nierówno i nie mam porównania czy mówi mądrze czy nie, nie mam paranoi, raczej obawy że mnie to przerośnie. Zostaje mi właśnie internet ale czasem też się głupot naczytam i jak tu oddzielić ziarno od plew. Przejrzę te portale które zaproponowałyście, może będą tam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania i na mnóstwo innych o których nawet nie mam pojęcia że powinnam wiedzieć.