Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wierzycie w boga?

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego?

Gość gość
Bo jeśli On jest a się nie wierzy to ma się przerąbane na wieczność po śmierci. Lepiej nie ryzykować :o

Gość prawictwo pospolite 193
Bardziej sklaniam sie ku temu ze stworzył nas szalony naukowiec z obcej cywilizacji .. Jestesmy zatem dzielem jego eksperymentu i prawdopodobnie który wymknal sie spod kontroli .. Nie wiadomo zatem czy nas stwórca o nas pamięta.. Byc moze zostawił na samych sobie. Ale w Bibile nie wierze bo wszystko co jest tam napisane nie ma zadnego sensu .. Na przyklad jak mozna kazac sie do siebie modlić ? to grzech pychy jesli adam z Ewą mieli 2 synów to ci synowie z kim mieli potmostwo ? Z Ewą. Kazirodztwo ? Sama bibila to stek bzdur .. Czytałem bibile jak byłem katolikiem . 15 lat temu .. Ale to co tam jest wypisane nie ma zadnego sensu .. bo jest sprzeczne z rzeczywistoscią .. A to oznacza ze i sam katolicyzm nie ma sensu ..

za dużo bajek jest w tej bibili dla dzieci W bibili jest napisane ze dawniej ludzie zyli 1000 lat .. czyli oznacza to ze zyli dłuzej niz my mimo ze nie mieli szczepionek a to oznacza ze nie było chorób ? kolejne bzdury

Gość gość
Obejrzyj na yt matematycy o biblii... Udowodnili, że każda przepowienia ze ST się spełniła, każda posana tam cyfra ma swoje znaczenie. To przekracza możliwości ludzkie.

ja slyszlem ze w bibile wierzą ludzie slabi , którzy nie mają wlasnego zdania ..

Gość gość
Moze musieli tyle żyć żeby zasiedlic w całości ziemie.

Gość gość
13:46 To głupio słyszałeś

sam opis potopu niesięwiele problemów. Na naszej planecie nie ma dostatecznych zasobów wody (nawet po stopieniu lodu arktycznego), nadto w arce o opisanych rozmiarach nie zmieściłyby się wszystkie gatunki zwierząt (prawdopodobnie problem byłby z samymi owadami !), nie mówiąc już o paszy.

Tak wierzę w bezczasowy absolut i wierze w wewnętrzny nieskończony świat mojego siebie w byciu jestem zarówno tobą jak sobą, jestem przekonany o możliwości doświadczenia absolutu przez każdego z osobna po warunkiem pozbycia się leku przed nieznanym a to to juz najtrudniejszym sie staje :P

Gość gość
martyna k***o przestan wklejac ciągle to samo i wmawiac ludziom istnienie jakiegos s****wa jak bóg. To że jestes p*****lnięta to nie znaczy że każdy taki jest.. Trzeba byc p***********m umysłowo by wierzyc w jakiegos boga.