Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

polozenie dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam, od samego początku dzidzia ułożona jest poprzecznie. Jestem w 28 tc czy uda sie jeszcze jej obrócić przed porodem aby u uknac cesarki? Co jest przyczyną takiego ulozennia i czy mogę coś zrobić aby ustawili sie poprawnie?

Gość gość
mi dziecko skakało do 37 tc, do 32 był cały czas ułożony poprzecznie, a potem na każdym usg inaczej, ostatecznie zawisł głową w dół w 38 tc

Gość gośćah
Mój lekarz powiedział że jak nie obróci się do 35 tyg to marne szanse ale moja dzidzia juz w 34 się obrocila wiec głowa do góry

Gość gość
Mój też całą ciąże poprzecznie. Obrócił się główką w dół między 33 a 36tc (bo wtedy miałam usg)

Gość gość
Moj byl miednicowo i sie nie obrócil, ale ja akurat z tego sie cieszylam, bo chcialam cc. Kolezance syn przekrecil sie dzien przed planowanym cc

Gość gość
Jezeli Twoje dziecko zostanie w tej pozycji, oznacza to, ze masz doslownie za szeroka miednice. Jezeli sie obroci to ok, wymiary masz w normie. Duzy plod zeby lezec sobie w tej pozycji, w jakiej lezy teraz Twoj dzidzius potrzebuj***ardzo duzo miejsca, wiekszosc kobiet nie ma takich wymiarow i dziecko zmuszone jest sie ulozyc glowkowo badz miednicowo (mniej wiecej, bo bywa, ze glowa uklada sie na boki).

Gość gość
Mój lekarz powiedział, że nawet do 37-38 tygodnia dziecko może się obrócić.

Gość gość
Moja corcia sie nie obrocila, ale czytalam w internecie o wielu przypadkach gdzie dzidziuś obracal sie w ostatnich dniach. Ja slyszalam, ze czasem winna pepowina: jest zbyt krotka lub owinela si wokol dziecka przez co uniemozliwia mu ruch. Autorko, jestes zdecydowana na obracanie?