Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bezrobotny rodzic dostanie 1000 zl

Polecane posty

Gość gość
no intelektualnie to wy jesteście rozwinięte wszystkie generalizujemy do jednego wora:-) niestety poziom forum aczkolwiek się wypowiem tak każdy żyje tak jak chce i ja w sumie mam neutralny pogląd na tę sytuację ,ale cieszy mnie że nie jednemu gul skacze :-p

Gość gość
Pewnie, że niech każdy żyje jak chce, ale za SWOJE ! Jakie składki odprowadziła studentka żeby przez rok ciągnąć kasę? Rolnicy to niech najpierw zaczną płacić ZUS i podatek dochodowy, a potem wyciągają łapy. Żal, dno i melina co za kretynów mamy teraz u władz. A będzie jeszcze gorzej :O

Gość gość
ale mnie wk/u/r/w/i/a/j/ą takie osoby które podkreślają to swoje JA i w koło BO JA BYM TAK I SRAK no co to ma być a ja mam 8 i ch/u/j wam do tego :-p

Gość gość
Ja mam 4 dzieci i planujemy kolejne,to jestem patologia? Mamy ku temu warunki,a 1.000 zl.będzie mi sie należał bo to są moje składki które państwo mi zabiera! Więc niech odda mi to tym sposobem. X Sory ale jakie skladki? Skoro nie pracujesz to zadnych skladek nie odprowadzasz.

Gość gość
A ja jako osoba pracująca na umowę zlecenie przez cały rok na cały etat, byłam tylko tydzień na BAZPŁATNYM urlopie pytam się Dlaczego ja mam dostawać 1000 zł jak siedząca i wypoczęta bezrobotna lub ucząca się studentka? Ok, niech mają ale dla umów cywilno-prawnych powinno się to chyba liczyć inaczej zwłaszcza ze ja np odprowadzam wszystkie składki.

Gość gość
Ktos tam pisal jak udowodnic ze sie nie pracuje i nie jest sie zarejestrowanum wystarczy moim zdaniem pit rozliczany z mezem i widac odrazu dochody zerowe u zony

Gość gość
to sie zacznie dziki rozplod teraz..

Gość gość
"gość wczoraj Gadasz głupoty ze jak mąż ma umowę to się nie należy a co tu mąż ma do rzeczy ona jest bezrobotna " ALe maz moze korzystać z urlopu rodzicielskiego .Jesli małżonek ma umowę o prace to zonie nie przysługuje ten tysiac . Poczytajcie jedna z druga na czym bedzie to polegać. To nie jest tak ze kazdy to dostanie span.Trzeba spełnić odpowiednie warunki .

Gość gość
PROWO i ŚCIEMA!!!!!!!!! - żadnych znaków diakrytycznych w tekście skopiowanym - "wziąść" - błędna interpunkcja (kropki i przecinki stawiamy za wyrazem, z nie przed) - brak podania źródła czy autora Nieuk bez szkoły napisał jakieś głupoty, gdzie każdy inteligentny człowiek zobaczy prymitywny styl pisania i błędy, a reszta nieuków podłapała. brawo debilki z kafeterii, może czas na maturę w końcu??? :)

Gość gość
o i jeszcze brak odstępu miedzy wyrazami, a przecinkami :o DYSKUTUJECIE O NICZYM IDIOTKI!!!

Gość gość
Pani z przedszkola nie chodziło o to, że każda rodzina wielodzietna jest patologiczna. Chodzi o te rodziny, które płodzą dzieci żeby otrzymywać pieniądze na ich wychowanie a wcale na to wychowanie nie wydają tylko na swoje uzależnienia i zachcianki a dzieci chodzą głodne i rudne. a przy tym 1000 będzie takich przypadków jeszcze więcej. Coś o tym wiem bo pracuje w świadczeniach i takich przypadków nie jest mało.

Gość gość
Ta ustawa wejdzie od stycznia,przecież w tv o tym mówili.Tysiac złotych przez rok dla każdej kobiety która urodzi dziecko.

Gość gość
Na pewno nie dla każdej. Wystarczy że maż będzie miał umowę o pracę i już tysiaka nie dostaniesz.

Gość gość
oj to bedzie ropladzanie dzikie

Gość gość
Moim zdaniem jeśli już chcą dawać to niech faktycznie dadzą np tym kobietom które pracują na umowę zlecenie albo o dzieło. W końcu to też praca a ze umowa śmieciowa to przecież często nie ich wybór a że w tym pop***m kraju jest jak jest to często trzeba się godzić na taką formę zatrudnienia.. Ale studentki, bezrobotne i rolnicy? Jak dla mnie to studentka powinna się uczyć, bezrobotna jak nie ma pieniędzy to nie powinna myśleć o dziecku a rolnik to już w ogóle przegięcie.

Gość gość
Nie ma nic do rzeczy że mąż pracuje. To jest jakby za urodzenie dziecka ten tysiąc przez rok.

Gość gość
Tylko ze jak mąż pracuje a żona nie to mężowi się nie należy macierzyński

Gość gość
Douczcie się poczytajcie komu się należy macierzyński ciemnoty bo żeby mąż go dostał to musi mieć prawo do niego i żona

Gość gość
Wpiszcie w google "tysiac przez rok za urodzenie dziecka"i poczytajcie że dla każdej kobiety.DLA WSZYSTKICH NIEETATOWYCH!

Gość gość
To nie macierzyński,tylko za urodzenie dziecka.

Gość gość
Nosz kórfa,rzeczywiście!

Gość gość
Ludzie,opamiętajcie sie! Tysiac zł.TYLKO przez rok! A co potem? ZĘBY W ŚCIANE?!

Gość gośćkokolino
Ja to was k****a nie rozumie. Jak tak to prawie robicie kupe na polski rzad i Polske ,bo taka bieda i ,ze zero pomocy.Malo sie nie poplaczecie i uciekacie z Polski albo siedzicie w niej i lamentujecie.Jak rzad cos daje obywatelom to k****icie bo nie macie zamiaru na to lozyc.No ja pierwdole!!! Pamietajcie ludzie ,ze dzis pracujecie a jutro nie. Czy wtedy tez bedziecie patologia ? Dlaczego w was tylezazdrosci i zawisci siedzi ?

Gość gość
Do goscia z 12.46 Sam jestes nieukiem bez szkoly jesli niewiesz nawet o czym rozmawiamy

Gość gość
I znów kicha z tą ustawą bo przykładowo będzie pani której mąż zarabia miesięcznie z 10tyś i ona nawet nie myślała o tym zeby podjąc pracę to ona teraz dostanie 1000 a bywa że dwoje ludzi wyciągnie niespełna 4000 i oni pomocy nie otrzymają.Powinni to bardziej doprecyzować.

Gość gośćAK
czyli jak ja jestem zatrudniona na umowę zlecenie, a mąż ma własną firmę to dostanę 1000 zł przez 12 miesięcy? Termin mam na styczeń