Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alincja

Astrologia, czy to działa

Polecane posty

Gość alincja

Cześć ostatnio zetknęłam się z facetem na portalu dla singli. Fajnie się pisało ale w pewnym momencie zapytał mnie o datę urodzenia co do godziny... zdziwiłam się ,ale pomyślałam, że co mi szkodzi. I po chwili zaczął pisać do mnie takie rzeczy o mojej przeszłości, o których nie mógł wiedzieć... w sumie o części nikt nie wiedział... Okazało się, ze jest astrologiem... prowadzi nawet bloga astro analizy. Nie wiedziałam jak się do tego w ogóle ustosunkować, bo jestem raczej racjonalistką. Facet fajny, ale szczerze mówiąc trochę się przestraszyłam, że obca osoba tyle o mnie wie... nawet o rzeczach intymnych... Miałyście tego typu doświadczenia? Co sądzicie o astrologi. Czy to naprawdę się sprawdza?

Gość gość
na mnie tez dziala astrologia,on musial cos jeszcze wiecej zrobic,moze polozyl tarota.

Gość gość
Magia nie istnieje, to tylko tak wygląda ale tak na prawdę on posługuje się analizą i dedukcją. Każdy lekarz to potrafi...

Gość gość
Ciacho jakieś? Trzeba było skorzystać z okazji, skoro fajny... na pewno mogło by z nim być ciekawie :P Moja znajoma robiła sobie taki profesjonalny horoskop i mówiła mi,ze w życiu by nie uwierzyła, że można tyle wyczytać z daty urodzenia.

Gość gość
jeśli tao tylko analiza i dedukcja, to spróbuj wydedukować coś z czyjejś daty urodzenia... powodzenia życzę

Gość gość
astrologia działa i tonie jakaś magia, tylko dziedzina wiedzy

Gość alincja
Tak nawet niezłe ciacho :P Teraz żałuję, bo kontakt się nam urwał. Przestraszyłam się trochę, że tyle o mnie wie...

Gość gość
astrologia to oszustwo raczej skontaktował sie przy pomocy tarota z demonami a oni wiedza wszystko oprucz przyszłosci a pozatym uciekaj od niego bedziesz miała kłopoty jezeli nie jestes w łasce uswiencajacej Św. Augustyn widzi grzechy astrologów bardzo ostro. Mieszają oni niektóre elementy nauk ścisłych z domysłami, wykazują ewidentnie złą wolę, za którą stoją wpływy demonów. Demony kryją się za szacownymi ludźmi, sprawiającymi wrażenie naukowców. Współczesne pomieszanie okultyzmu z elementami nauki nie jest więc czymś nowym. Św. Augustyn poświęca całą rozprawę tematowi wróżbiarstwa kierowanego przez demony: "Siedzą i liczą gwiazdy, przestrzenie, bieg, obroty, badają ruchy, opisują, wyciągają wnioski. Wydają się wielkimi uczonymi. Ta cała wielkość i uczoność, to obrona grzechu. Będziesz cudzołożnikiem, bo taka jest twoja Wenus; będziesz zabójcą, bo taki jest twój Mars. Zatem zabójcą jest twój Mars, a nie ty. Wenus jest cudzołożna, a nie ty. Bacz, żebyś ty nie został potępiony zamiast Marsa czy Wenus" (Św. Augustyn, Enarrationes in Psalmos, 140,9).

Gość gość
powino sie wypuscic wszystkich wiezniuów bo to z winy planety zamordowali lub kradli czy gwałcili W myśl astrologii, by horoskop był dokładny astrolog musi wziąć pod uwagę położenie wszystkich planet w dniu mego urodzenia. Dzieje się tak ponieważ - jak twierdzi sama astrologia - każda planeta za coś w życiu odpowiada. Gdyby astrolog jakąś planetę pominął, automatycznie horoskop byłby niedokładnyCo więcej prawdziwa nauka i logika stawia astrologii wiele pytań, na które nie umie odpowiedzieć, np.: 1. Dlaczego bliźnięta urodzone w tym samym czasie i na tej samej szerokości geograficznej mają tak odmienne losy?

Gość gość
Dlaczego druga planeta ma odpowiadać za powodzenie, miłość czy urodę, podczas gdy jej nazwa jest ustalona z mitologii i z naukowego punktu widzenia Wenus ma taki wpływ na miłość i urodę, jak fazy księżyca na rozwój kolarstwa np. w Mongolii?Skoro wyliczenia astrologów są tak dokładne i pewne, to dlaczego w historii ludzkości miliony horoskopów okazały się zwykłymi niewypałami i kompromitacją?Co zrobią astrologowie gdy się okaże, iż odkryto dziesiątą planetę Układu Słonecznego, której do tej pory nie uwzględniają podobno bardzo dokładne horoskopy?

Gość gość
Św. Augustyn przecież sam był astrologiem... gwiazdy, a właściwie układ planet pokazuje tendencje w życiu człowieka... człowiek nie jest marionetką, może zmieniać swój los jeśli ktoś ma tendencje do zabijania, może równie dobrze zostać żołnierzem i służyć ojczyźnie, jak i zbirem. Dlatego chyba warto znać swoje możliwości i to jak je wykorzystać dla swojego dobra... a astrologia to pokazuje

Gość lambdada
Ja korzystam z usług astrologa i jak dotąd się nie zawiodłam

Gość gość
Ja byłam u tego faceta na tarocie i horoskopie. Tego od bloga astroanalizy. Ma na imię Piotr. Fajny jest...

Gość gość
czyli jednak stawia tarota...

Gość gość
Gdzie go znalazłaś? z jakiego jest miasta?

Gość yrittta
Mnie ten facet powiedział,rok temu, że mój związek będzie przechodził kryzys i może się rozpaść. Powiedziałam mu, że to niemożliwe, bo mamy się pobrać i rozglądaliśmy się za mieszkaniem. Ten Piotr powiedział, coś takiego, że wchodzi mi koniunkcja saturna do wenus i że pojawią się konsekwencje jakichś zaniedbań w związku... no i się pojawiły... dokładnie w tym czasie co Piotr mi powiedział wyszło, że mój facet spotykał się z jakaś babą za moimi plecami... i jeszcze mnie zaczął o tą zdradę obwiniać

Gość gość
yrittta Twój facet obwinia Cie o to, że cie zdradził?! PARANOJA

Gość yrittta
Powiedział, że go krytykowałam i szukał kogoś,kto go zaakceptuje i dlatego poszedł do innej... ale to oczywiście nie przeszkodziło mu w kilkomiesięcznym oszukiwaniu mnie, okłamywaniu i zwodzeniu wspólną przyszłością. Później mi mówił, że jego romans był próba ratowania naszego związku, bo myślał, ze jak się dowiem, to zmobilizuje mnie do tego by go bardziej cenić i zawalczyć o niego

Gość gość
hahahahah uwielbiam takich frajerów... on na odwalał, a ty masz się teraz jeszcze o niego starać

Gość gość
jeśli astrologia to szarlataneria, to jak wyjaśnić, że astrolog przewidział wypadek mojego chłopaka?

Uciekałabym od niego, tak daleko, jak tylko się da. Wyobraź sobie tylko poranną kawę: tylko nie wsiadaj do pierwszego autobusu jaki przyjedzie, bo w tym autobusie będzie chłopak, na którego wpadniesz gdy kierowca ostro zahamuje przed czerwonym, będzie ci głupio i zaproponujesz kolesiowi herbatę, czas spędzony przy herbacie będzie niesamowity, więc spotkacie się kolejny i kolejny raz...za trzy miesiące będziecie parą a za dwa lata ślub. Wsiądź do drugiego autobusu, nic się nie stanie i nadal będziemy szczęśliwi razem... Do przyszłego miesiąca, bo wtedy poznam super laskę w necie ;p