Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Długie starania...Do dziewczyn które nie mogą zajśc w ciąże....

Polecane posty

Gość gość

Kochane jak sobie radzicie z kolejnymi miesiącami rozczarowań...? Nie mówię tu o 3 miesiącach prób... ja staram się już ponad 2 lata...w tym straciłam już dzieciątko...Nie daje sobie rady z kolejnymi rozczarowaniami - błagam poradźcie coś...Tylko proszę nie piszcie -trzeba odpuścić....bo to nic nie daje

Gość gość
a ja sie wlasnie modle zebym w ciazy nie byla... zycie jest takie niesprawiedliwe :(

Gość gość
niestety życie jest bardzo niesprawiedliwe.....:( ja w ogóle nie radzę sobie z tym, że nie mogę zajśc w ciąże...:(((

Gość gość
Mnie też to przerasta, może ktoś podpowie jakiś sposób? Płacze codziennie bo brak mi juz siły

Gość gość
Wyjedź nad morze i zmień pracę na mniej stresująca

Gość gość
Ja się staram ok. 1,5 roku, w tym 2 poronienia i jedna ciąża biochemiczna. Rokowania mamy średnie, bo u mężą występuje pewien kłopot, który właśnie zwiększa ryzyko poronień. Na szczęście jedno dziecko już mamy. Jak sobie radzę? 1. Staram się być aktywna fizycznie - dużo jeżdżę na rowerze, chodzę na spacery itp., bo to pomaga rozładować złe emocje. 2. Staram się mieć zajętą głowę - czytam, oglądam filmy, a nawet sprzątam czy gotuję, byle nie mieć zbyt dużo czasu na myślenie o ciąży. 3. Sprawiam sobie przyjemności - dbam o siebie, kupuje sobie różne rzeczy 4. Skupiam się na pierwszym dziecku - na tym, jakie jest fajne, zdrowe, jak dobrze się rozwija. 5. Mamy psa, a planuję jeszcze kota, żeby było więcej żywych istot w domu ;). 6. Jeśli nam nie wyjdzie, to pocieszam się, że w ostateczności zawsze możemy zdaecydować się na adopcję. Ale i tak raz na czas dopada mnie dołek ;).

Gość gość
autorko a badania? Zrobiliście wszystkie badania? Chodzisz regularnie do ginekologa? Bierzesz jakieś leki ty albo mąż?

Gość gość
gość dziś - ehhh czyli widzę, że jedyna nie jestem z tymi dołkami:) fajnie, że masz już dzieciątko:) to zawsze jest inaczej....:))) xxxxxxxxxxx gość dziś - mam zrobiony pełen pakiet badań (już wszystko okej). Mam PCO ale w związku z tym zrobiono mi nakłuwanie jajników i mam również udrożnione jajowody. Biorę CLO.....a i tak bez rezultatów;((((((

Gość gość
Jestem załamana;( Ponad 2 lata starań już za mną, dziś 30 dc cyklu (cykle 33-37dni) i test negatywny. Siedzę i ryczę jak bóbr;(((((((((( ja nie daje już rady, a z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej;(

Gość gość
widzę, że nie tylko ja nie daje sobie rady gdy pojawia się kolejny okres...:(

Gość gość
niestety też mam ten problem. staramy się co prawda krócej bo niecały rok ale i tak mnie to dobija...stosujecie jakieś wspomagacze? celujecie w owulację?

Gość gość
Ja staram się ok 3 lat, ale nie mam flustracji żyję normalnie i robię tzw. "karierę", mam myśli skoncetrowane na czymś innym. Ale mam charakter że żyję na luzie i nie lubię mieć problemów, może spróbuj jogi i metod relaksacyjnych. Koleżanka opowiadała mi o jakiś technikach wydawało mi się to śmieszne ale chyba popytam o co chodzi.

Gość gość
Jeżeli nie masz "flustracji" to chyba robisz karierę na kasie w biedronce .

Gość Justy8585
My z mężem staramy sie od 3 lat i niestety nic z tego :( Byłam juz na etapie ze moze tak ma byc i to ja mam nie mieć dzieci ale długo z tą myślą nie wytrzymałam . Gdy widzę koleżanki z ich dziećmi to mam ochote wyć . Nie daję już rady Każdy mój dzien kończy sie płaczem w poduszke i pytaniem dlaczego ja ?

Gość gość
A nie mozecie sobie zrobic In vitro? Lepiej sie z tym spieszyc bo jak dojdzie pis do wladzy to juz dofinasowania nie bedzie. Teraz mam wlasnie kumpele co jest w ciazy po in vitro.

Gość samamamasinia
no dokłanie, szybko zanim jeszcze obecne przepisy pozwalają na refundacje! Już singielki mają problemy, bo trzeba formalności z ojcem dziecka załatwiać. Skorzystajcie z ministerialnego programu, zapytajcie w klinikach.. ja jestem singlem i wiem, ze mam mało czasu, dzwonili do mnie z invimedu, lepiej się pospieszcie..

Gość gośćmalgosia1986
Wiem co czujecie. Zaraz zaczynam 10 cykl. Wiem ze przy dwóch latach to nic ale znam ten ból... okres powinnam dostać w piątek. I pewnie dostane bo czuję że wszystko mnie boli. W październiku idę po skierowanie na badanie drożnosci jajowodow...

Gość Aniaaak
właśnie natrafiłam na ciekawą informację, tyle zamieszania wokół nowej ustawy o leczeniu niepłodności, jest całe webinarium poświęcone sprawie: http://invimed-webinarium.gr8.com

Gość gość
Ja staram się ponad rok z przerwami bo ciągle są zdrowotne przeszkody i musimy się leczyć. Jak nie infekcja taka to taka, badania badania i znów badania. Mam dość i już się powoli przyzwyczajam ze nic z tego nie będzie.

Gość gość
ciągle ten sam temat, ile tego juz było... autorko - jakie badania zrobiłas ty i mąż, nie pisz wszystkie tylko wylicz dokładnie, podaj swój wiek też. ja sie starałam 2,5 roku i sie w końcu udało

Gość gość
a ja staralam sie 8 lat i wkoncu sie udalo

Gość marylkamotylka
Leczę się w invimedzie i tez dostałam niedawno zaproszenie na to webinarium. Bardzo jestem ciekawa co tam powiedzą, bo niektóre rzeczy w nowej ustawie są dla mnie niejasne.