Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie chcę mieć dzieci

Polecane posty

Gość gość

Mam 25 lat. Nie mam szczęścia do facetów i związków, ale zawsze myśląc o przyszłości widziałam siebie jako mamę... i to co najmniej 3 dzieci. W którymś momencie, prawie z dnia na dzień odmieniło mi się... teraz dzieci tylko mnie wkurzają, widzę się za 10 lat jako niezależną, bezdzietną "ciocię" dla bratanków i tyle... Trochę to chyba nie po kolei co? Zwykle to młodzi nie chcą dzieci a potem im się odmienia... a ja odwrotnie... dziwne

Gość gość
Jeszcze ci się odmieni

Gość gość
to kwestia hormonów i podlegania instynktowi

Gość gość
nie wiem czy dziwne, ja kiedys jak bylam gowniara tez siebie widzialam jako matkę, opiekowalam sie wszystkimi dziecmi w rodzinie i w sąsiedztwie, a potem zaczelo mi przechodzic, jakos malo o tym myslalam, a potem juz w ogole bylam raczej na : nie, choc jeszcze rozmyslalam o tym, czy aby na pewno? czy moze jednak chce? a potem juz z roku na rok coraz bardziej bylam i jestem pewna, ze nie chce dzieci :) mam 35 lat i jestem tego bardziej pewna niz czegokolwiek w swoim zyciu :)

Gość gość
to co w takim razie robisz na forum o tej tematyce??

Gość gość
No i czy jest to cos az tak niezwyklego, zeby to oglaszac na internecie?? Miliony ludzi nie chca miec dzieci. Nie miej. Proste. Kwestia wyboru osobistego.

Gość gość
a nie można sobie podyskutować? :) Zastanawiam się, co jest powodem. Tak mam, że analizuję "na głos" (tudzież długopisem/klawiaturą) :) Zastanawiam się, czy sama przekonałam siebie, że nie chcę - i nie jest to prawdą - ale np. podświadomie chronię się przed tym, że a) z braku związku b) problemów zdrowotnych mogę nigdy nie mieć dzieci, czy może po prostu dojrzałam i zrozumiałam, że to nie było moje pragnienie, tylko odpowiedź na oczekiwania społeczeństwa :) Zaczęłam się zastanawiać (któryś raz z kolei) przechadzając się dziś po dziecięcym sklepie w poszukiwaniu prezentu - kiedyś uwielbiałam dziecięce sklepy, czekałam, cieszyłam sie na samą myśl że kiedyś kiedyś będę mamą.... a teraz mnie to wkurza :D dziwi mnie to trochę :) a jestem na tym forum,bo taki temat do takiego forum pasuje, więc taki też dział wybrałam. Proste? :)

Gość gość
nie proste, bo tu na forum siedza same genetyczne zje/by, dla ktorych posiadanie dziecka to zyciowe spelnienie i cel sam w sobie :O

Gość gość
Powód jest prawdopodobnie taki,ze teraz zyjesz pelnia zycia, masz mnostwo ciekawych rzeczy, do zrobienia, planow, życie towarzyskie itd i dziecko mogłoby byc w tym przeszkodą. Taki wiek. Poszalej, pouzywaj, moze ci czegos bedzie brakowało za j parę lat, nic na siłę.