Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Strzelcowa

Radosna nowina, jak przekazać?

Polecane posty

Przecież mówię, że dopiero po usg bym cokolwiek mówiła, czytaj dokładnie :) Lubemu jutro ale reszta poczeka do 3 miesiąca!

Gość gość
Poza tym może ojciec dziecka chciałby być z Tobą na pierwszym usg i dzielic z Tobą chwilę kiedy pierwszy raz zobaczycie bijące serce.??? Ja gdybym dostała od siostry taki liścik albo przyklejoną fasolkę zaczęłabym sie martwić czy jej nie odbiło przypadkiem i czy nie ma ciążowego zapalenia mózgu :) Sorry ale takie mamuśki kojarzą mi sie z odlewami brzucha, gipsowymi rączkami i stopami niemowlaka i całym tym cyrkiem zakładania konta na fb noworodkowi. Według mnie to żenujące

Gość gość
o matko i córko jaka opisowa , co ty odwalasz? dziewczyo ile ty masz lat? jakies liściki, laurki, no dorośnij zes no!!

Gość gość
;) albo daj kazdemu brudnego pampersa i powiedz, ze niedługo będzie wiecej :) :) to nie monotonia tylko zdrowa reakcja na twoje przeslodzone pomysly:) oglądasz za duzo telewizji. Dorosli ludzie takie sprawy zalatwiaja inaczej. To, co tobie wydaje się urocze w oczach innych jest raczej żenujące. I niby co twoj ojciec ma zrobic potem z ta fasola? Pokazac sąsiadom czy posadzic i gadać do niej?

Gość gość
popisówa* zalozylas już konto na fb ,żeby co tydzień wrzucać nowe focie swojej macicy??

Nie przesadzacie z tym najeżdżaniem? Nie, nie zakładam fb, sama nie posiadam, nie robię odlewów, nic więcej... Myślałam, że tak będzie ładnie, skąd mam wiedzieć? Nie produkuję co roku dzieci, to jest pierwsze i może trochę spanikowałam, ale nie musicie tak mnie obrażać od infantylnych i dziecinnych, nie mam 15 czy 20 lat :/

Gość gość
"""""Siostrze: Wysłać list (mieszka daleko) z napisem "Witaj ciociu, mamusia niedawno widziała jak bije moje serduszko, już nie mogę się doczekać kiedy poznam Ciebie i resztę rodziny!" I ksero zdjęcia usg...""" xxxxxxx RZYG, ZYG, RZYG,- konwulsja rzygu z przesłodzenia , Istny przykład ciążowego zapalenia mózgu . Gdybym ja otrzymala taki list to azby mnie wykrecilo .Czy ty masz 4 latka ?? tekst napisany jakby dzieckow ptzdszkolu dyktowalo. Przecież ty się zwracasz do doroslej osoby, czemu się tak uwsteczniasz, aby nie zaszybko?? Zachowuj się dorosle i traktuj ludzi również jak dorosle osoby. No dzidzia się robi z ciebie

Gość gość
albo może od razu załóż wydarzenie na fb (teraz czy w 3 miesiącu) i na bieżąco dodawaj słodkie zdjęcia bucików, wyniki badań, usg, sesję zdjęciową z brzuszkiem..... No nie wierzę, że ludzie maja takie pomysły! Ciąża wydaje mi się tak intymnym czasem dla pary. Niektórzy nie potrafia jakoś uszanować tej intymności tylko robią jakiś cyrk z tego co tak naprawdę dotyczy tylko ich. To w ogóle chyba szkoda komentarzy, to brak słów na taki stan umysłu i już

Gość gość
-"Witaj ciociu, mamusia niedawno widziała jak bije moje serduszko, już nie mogę się doczekać kiedy poznam Ciebie i resztę rodziny!" I ksero zdjęcia usg..."""- PADLAM

Gość gość
Ja robiłam test już 4 dni przed planowanym okresem. Były dwie kreski, ale chciałam kilka dni odczekać zrobić jeszcze jeden i w dniu urodzin męża mu powiedzieć. Czyli kilka dni po tym kiedy Sama wiedziałam. Wytrzymałam tylko jeden dzień, zrobiłam jeszcze jeden test i powiedziałam mu w łóżku Jak dopiero się obudził. Nigdy tego uśmiechu nie zapomnę... Na drugi dzień zadzwoniłam do mamy, ucieszyła się, ale powiedziała że to jeszcze wcześnie. W sumie nadal dwa dni przed terminem okresu. Teściom powiedzieliśmy jakoś w 7 tygodniu. Ale oni i tak siw domyslali, bo przestałam palić i nie tknęłam alkoholu.

Cyrk? Poinformowanie 3 osób w innych sposób niż tylko przekazać info? Jak czytałam te przykłady w internecie, pisane przez osoby dorosłe to wydawały się ciekawe po prostu. Tak, jestem dziecinna, może mam taki charakter że lubię kolorować. Przestańcie wyżywać na mnie swoje nerwy wieczorowe.

Gość gość
Nikt cie nie obrazil dziewczynko. Masz infantylne i dxiecinne pomysly i ludzie ci o tym mówią, to nie obelga. Znasz znaczenie tych slow? Mam wrażenie, ze rozmawiamy tu z nastolatka, ktora na sile probuje przejaskrawic piekna chwile. Sama wiadomosc jest piekna i wazna wiec po co ten cyrk?

Gość gość
No najeżdzamy trochę bo uwierz ale w pierwszej chwili jak się przeczyta te Twoje pomysły to u mnie, i jak widać u większości, następuje taka właśnie reakcja, że to jakieś absurdalno - komiczne jest! rodzina Ci tego nie powie wprost a co pomyslą to już ich sprawa :) Nawet jesli to Twoja pierwsza ciaża to chyba z braku doswiadczenia i zaskoczenia, że sie udało powinnaś być bardziej powściągliwa i przede wszystkim dzielic się tą radością z ojcem dziecka a nie skupiać energie na jakiś pierdołach i laurkach. a tak swoją drogą myslisz, że ojciec dziecka tak by chciał się dowiedzieć? I w taki sposób powiadomić rodzinę?

Gość gość
a jesli poronisz? ( czego ci nie życzę)

Gość gość
Już dajcie spokój z tym poronieniem! Pytałam męża co mysli o Twoich pomysłach i uznał że sa śmieszne i że raczej by nie chciał się tak dowiedzieć. Zdecydowanie wolałby w domu, intymnie żeby móc mnie od razu usciskać i w ogóle a restauracja nie sprzyja aż tak wylewnemu okazywaniu uczuć. Trzymaj się, nie myśl o poronieniach i daj spokój z fasolkami :)

Gość malinoowka
Yyyyyy...to ja sie podpisze pod wiekszoscia wypowiedzi powyzej- infantylne i dziecinne. Od razu uprzedzam- nie jestem jakims otepialym i depresyjnym smutasem. Po prostu z Twoich pomyslow az bije dziecinada. Nie chce Cie obrazac, wyrazam tylko swoja opinie. Wg mnie tez wystarczy zwykle oznajmienie, jesli juz chcesz "z mala pompa" to moze to byc przy rodzinnym obiedzie czy cos w ten desen. Aczkolwiek jesli upierasz sie przy swoim i sadzisz ze zwykle oznajmienie to za malo, podrzuce Ci pomysly (moim zdaniem glupie) z mojego otoczenia. A wiec: -bratowa- wszystkim porozsylala foty z usg (mailowo i przez mmsy) -znajoma- po usg 3d, wydrukowala zdjecia, wsadzila w takie plastikowe breloki i porozdawala najblizszym do kluczy :/ Dla mnie to troche przegiecie , no ale moze tobie sie spodoba. Pozdrawiam

Gość gość
co tam fasolka w pudełeczku, od razu daj rodzcom dynie.Dla nich czy fasolka, czy dynia i bez bez znaczenia, bo raczej nie wpadną na prawidłowe rozwiązanie tego kalambura.To nie chodzi o brak entuzjazmu, tylko twoje pomysły sa żałosne jakbyś miała 15 lat.

Gość gość
jak twoj chlopak oczekuje dziecka i sie ucieszy to daj mu ten smoczek, a rodzinie powiedz normalnie. Bo te listy i fasolki sa dziecinne

Gość gość
Zamów tort z płodem, będzie kreatywnie i radośnie:)

Gość gość
Strzelcowa "Ja się pytam tylko kto jak to przekazywał" A jak to niby przekazywac? Normalnie :D Jak robilam test to maz w kuchni nerwowo wode popijal :D Wyszlam i mowie "no, mezu ty moj, strzeliles w dziesiatke, dziecie bedzie". A rodzicom i tesciom normalnie "kochani, jestem w ciazy". Wszyscy bardzo sie cieszyli, bez fasolek, smoczkow, liscikow :O Co tu za szopki produkowac?