Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nietypowe okoliczności co podarować młodym

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj zostaliśmy z mężem zaproszeni niespodziewanie na ślub, co więcej ja będę świadkiem. Ślub cywilny za uwaga 2tyg. Będą tylko młodzi i świadkowie z osobami towarzyszącymi, na poczęstunek zapraszaja do domu. Co im podarować? Trochę to na nas nagle spadło...:-)

Gość morning_coffee
Może zapytaj co by chcieli dostać, czego potrzebują? Jeśli nie dadzą konkretnej odpowiedzi to myślę, że w takiej sytuacji fajnym prezentem będzie para filiżanek z napisami: "Mąż", "Żona", jeśli wiesz, że tym młodym mogłyby się spodobać to śmiało możesz takie coś podarować + kwiaty i kartka z życzeniami :) Zawsze też możesz włożyć do koperty kwotę jaką uważasz, chociaż nie wiem czy przy ślubie cywilnym z poczęstunkiem tak się robi, nie znam się :P

Gość gość
Widać z pierwszymi świadkami się pogryźli. Teraz szukają rezerwowych. Wracając do tematu to zależy czy chcesz dać prezent drogi czy symboliczny. Jeśli drogi to nic nie będzie lepsze od koperty z pieniędzmi. Do tego kwiaty. Jeśli symboliczny to zrób tak jak ja zrobiłam - zresztą za radą osoby z kafeterii. Kupiłam wino za 50 zł (w winiarni) i zamówiłam okolicznościową grawerkę u grawera. Był wybór wzorów. Wybrałam serce z imionami młodych i datą ślubu w środku. Biały grawer na ciemnej butelce wyszedł pięknie. Na szyjce butelki zawiązałam biało-różową małą kokardę. Do tego można dodać też kwiaty.

Gość Malgorzata41
No właśnie, a ile chcesz - mniej więcej - wydać na ten prezent? Co prawda, świadek to ważna rzecz, ale widać, że młodym nie zależy na czymś wystawnym, skoro nie robią wesela na wiele osób. Ja kupiłabym im coś do domu. Może jakiś komplet sztućców? A jak lubisz sama kombinować, zrób taką osłonkę na kwiaty http://szpargaly.pl/szpargaly/materialowa-oslona-na-kwiatki/ . Ostatnio przyjaciółce taką wykonałam i wszyscy byli zachwyceni :) Oczywiście, kwiatki to taki dodatek, nie prezent główny :)

Gość autorka gość
Dzięki za wszystkie pomysły. Oni są razem ok 10 lat, więc sama nie wiem czy coś dla domu to dobry pomysł, bo wszystko mają... a alkoholu wolałabym nie kupować, choć pomysł z winem i grawerem super! myślę dalej nad czymś co będzie zarazem pamiątką... budżet tak jak pisałam wcześniej raczej bardzo skromny, ale elastyczny...

Gość gość
a może jakiś karnet do spa dla dwojga albo jakiś bon na zakupy w jakimś sklepie za kwote powiedzmy 200-300zł albo do jakiejś restauracji na kolacje dla dwojga. myśle,że w takiej sytuacji byłoby to ok

Gość gość
z tych troche droższych opcji to może jakiś weekend dla dwojga z 1 noclegiem, jak dobrze poszukać to można znaleść oferte ok 200zl od osoby a to naprawde tanio

Gość gość
Popieram pomysł z karnetem. W niektórych teatrach można kupić "bilet open" na dowolny spektakl, ważny przez rok. Myślę, że to może być dobry pomysł.