Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

glupie pytanie 9 latka

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że lato i ze moze sie nie umyla...Ale ostatnio często czuje jak moja bratanica śmierdzi. ... I to taki stary pot. Wyrzucilam pod prysznic, ale zastanawiam się, czy takie małe dziecko może już tak smierdziec? Nie ma jeszcze żadnych fiYcznych oznak dojrzewania....

Gość gość
znalam dziecko chlopaka w tym wieku 9-10 ktory strasznie smierdzial ale to dlatego ze oni sie w ogole prawie nie myli :O dopiero jak byli widocznie brudni, wode po myciu naczyń zbierali do wiadra a potem do wanny wlewali (nie zartuje)

Gość gość
a moze to tez niezbyt czesto prane ciuchy? pobiega, przepoci sie, na drugi dzien znow ubierze to samo ubranie, zgrzeje sie i smrod gotowy.

Gość gość
Nie, nie. Ubrania ma świeże. Rozmawiałam z bratowa, Ona taka luzacka jest i mowie, że młoda śmierdzi. A ona ze wie, że goni do mycia, ale już ja przylapala, że tylko tyłek myje. No wiecie, ona już ma 9 lat i wstyd, żeby matka myla. Bratowa mówi jej, że w szkole dzieci się będą śmiały i w ogóle takie pogadanki urządza jej. Wczoraj była u cioci, i ciocia niedopilnowala, żeby cała się umyla. Mnie chodzi o to, czy małe dziecko przed okresem dojrzewania ma tak śmierdzący pot. Wiem, że świeży pot nie śmierdzi i mała po prostu się nie umyla, ale aż tak? Może jakieś badania zrobić? Kiedyś miała badania z potu bo lekarze podejrzewali jakąś chorobę genetyczną, bo jej się główką pocila.