Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćzrozpaczona26

brak pieniedzy na wesele....

Polecane posty

Gość gośćzrozpaczona26

wiem że niedlugo mój chlopak pewnie mi sie oświadczy coraz czesciej porusza ten temat a ja bronie sie od tego jak moge bo nie mam pieniedzy na wesele ! rodzice mi nie pomoga a sama nie mam z czego odkladac :( musze dokladac sie do domu i jakos sie utrzymac. mam jakies oszczednosci ale to kropla w morzu potrzeb ... co robic jak mam to powiedziec chlopakowi? jemu rodzice obiecali sponsorowanie wesela :(

Gość gość
Rozwiązanie jest proste - zamiast wesela obiad.

Gość gośćzrozpaczona26
ja jestem jak najbardziej za ale znam rodzine chlopaka oni juz planuja wieeelkie wesele a ja nie mam jak za nie zaplacic :( na kazdej imprezie u "tesciow" mowia jakie to bedzie wielkie wydarzenie ! a mnie po takich akcjach jest wstyd ze mnie na to nie stac

Gość gość
Dlatego nie mam chłopaka. Mieszkam na wsi tutaj wesele i posąg to nadal świętość. Moich rodziców na to nie stać. Wprawdzie nie jesteśmy ubodzy ale żyjemy z miesiąca na miesiąc a jak coś się kupi to na kredyt i tak dalej. Niestety nie mamy nawet domu (rodzicom dziadkowie zapisali tylko dożywotnia służebność). Ja nie mam gdzie iść a faceci od takich jak widać wieja.

Gość gośćośc
To, że Ci się oświadczy, to nie znaczy, że już teraz zaraz będzie Cię ciągnął przed ołtarz. To po pierwsze, a po drugie, w razie czego, powiedz mu szczerze, że nie masz pieniędzy i już. Ile Wy ze sobą jesteście, że się wstydzisz się z nim porozmawiać na takie podstawowe tematy?

Gość gość
Właśnie może on jest nawet tego świadom, że Cię nie stać i może to jego rodzice w całości chcą zasponsorowac to wesele. Skoro chce ci się oświadczyć to dobrze Cię zna wiec powinien wiedzieć w jakiej sytuacji materialnej się znajdujesz. Ja bym się cieszyła gdyby jakiś facet chciał się ze mną żenić pomimo, że nie stać mnie na wesele.

Gość gość
Mnie też nie stać. A od małego o czymś takim marzyłam. Oboje z facetem mamy tylko matki, które ledwo co same się utrzymują. Jeszcze im pomagamy. Nie mamy mieszkania. Jak widzę moich znajomych, którm rodzice pomagaja w starcie, czuje ogromną zazdrość.

Gość wesela to obłuda
po chu/j wesele? tylko prostaki robią wesela. Obecny styl to wyjazd w ciepły klimat i ślub na plaży na bosaka, najlepiej na karaibach, a świadków można znaleść na plaży.

Gość gość
gość dziś nie ma co zazdrościć ofermom i życiowym nieudacznikom, a tym są własnie znajomi ci im starzy pomagają

Gość gość
17:45 Ja bym wolała mieć faceta którego tak jak mnie nie stać na wesele, lepiej bym się czuła nie i nie musiała go się krepowac

Gość gość
Autorko droga. Nawet jeśli Cię nie stać, to co? To Twój ślub, Twoje wesele, i możesz mieć tylko obiad zamiast wielkiej imprezy przecież. Wy decydujecie, grunt żebyście sie z facetem zgodzili na wspólną wersję. Ja brałam ślub jeszcze na studiach, mąż też był studentem, kasy zero, tyle co stypendia mieliśmy- ale żadne z nas nie chciało weselicha, skromny obiad zrobiliśmy, i tyle. A rodziców mojego męża byłoby stać, żeby nam sprawić wielką imprezę, ba, gdyby mieli coś do powiedzenia, to pewnie by tak było;) A my się uparliśmy na malutkie grono, bez imprezy, i dobrze było. Porozmawiaj przede wszystkim z facetem, może on też nie chce wielkiego wesela? I niech to on negocjuje z rodziną jak coś:)