Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chodzędo kościoła, daję na tacę, daję na potrzebujących

Polecane posty

Gość gość

Staram się być dobrym człowiekiem, walczę codziennie ze swoimi słabościami. Od trzsch mies. zerwałem ze swoim nałogiem, a i tak przytrafiają mi się złe/pechowe rzeczy, kiedy grzeszne qrvy i ogólnie zli ludzie żyją sobie z******tym życiem i mają niesamowite szczęście. Szatan dobrze o nich dba...

Gość gość
Szatan o nich dba ale nie załamuj się, bk zakupy w sklepie Złego są baardzo kosztowne i ci ludzie się o tym przekonają. Wierz Bogu i w to, że się o Ciebie zatroszczy.

Gość gość
Wielka nagroda czeka cie w niebie:-)

Gość gość
Kto powiedział, że pójdę do nieba? Równie dobrze mogę się zabić za 2 lata. Moja frustracja i depresja narasta z każdym pechowym zdarzeniem. Kiedyś facet zapłacił mi 2x za projekt, bo myślał, że tyle koszuje. Odesłałem mu natychmiast nadpłatę; klient podziękował za uczciwość. W tym samym tygodniu inny klient nie zapłacił mi za 1 mies. pracy. Zostałem wydymany i nic nie mogłem z tym zrobić. Innym razem okazałem miłosierdzie dosyć grzesznej osobie, która była bardzo nie fair w stosunku do mnie. Osoba ta mi podziękowała, a 2 dni później miałem dosłownie najazd kontrolii na firmę... Pomagam rodzicom spłacać duże kredyty, 100tys zł. im oddałem, bo sytuacja była kryzysowa, a to miały być pieniądze na mój wymarzony samochód. Teraz nie mam ani samochodu, moja dobrze prosperująca firma rozpadła się przez okropnego wspólnika... Mam dosyć tego sqrviałego życia, które chce odebrać mi resztki człowieczeństwa, a moja frustracja rośnie. Mam silną psychikę, ale kiedyś osiągnę swój limit i stanie się coś złego. Ten chłopak co zabił dziecko siekierą, też już nie mógł wytrzymać. W sumie to sam do końca nie zdawał sobie sprawy z tego co zrobił. W takich momentach człowiek się nie kontroluje.

Gość gość
Musisz olać Boga bo to bujda, jedyny złoty środek na życie to być sk*****esynem i myśleć tylko o sobie, tak robią wszyscy tylko się okłamują, że jest inaczej

Gość gość
Przechodzisz próbę wiary.

Gość gość
Całe życie będziesz przechodził próbę wiary bo przecież to ze jesteś dobrym człowiekiem Nie wystarczy :) (sarkazm) Nie marnuj życia na religię bo po śmierci nic na Ciebie nie czeka, naucz się być szczęśliwy tu, na ziemi

Gość gość
Weź odpust zupełny, bo to, co złego Ci się przytrafia może być karą za Twoje wcześniejsze grzechy, które zostały odpuszczone w spowiedzi świętej, ale konsekwencje tych uchybień trzeba ponieść. Odpust zupełny oznacza darowania wszystkich kar(tych doczesnych i wiecznych) za popełnione grzechy. Ludzie nieraz mówią, że mają pecha w życiu, a może ich los inaczej by się potoczył, gdyby skorzystali z odpustu zupełnego.