Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madziocentrymz

samotność to straszna trwoga!

Polecane posty

Czuję się tak cholernie samotna na tym pieprzonym świecie, wszyscy znajomi odwrócili się ode mnie i zostawili we mnie poczucie winy i niesmak, który pewnie w ich mniemaniu ja wywołałam. Nie mam nikogo oprócz chłopaka, który widzę jak staje na głowie żebym tylko się do niego uśmiechnęła.. Od długiego czasu ( to trwa już chyba 3 rok) pisze do mnie chłopak z którym przyjaźniłam się w liceum no i niestety zakochał się wtedy we mnie ale moje serce należało już do innego mężczyzny.. Wiem, że rozmawia z różnymi ludźmi na ten temat, lamentując jak to go strasznie skrzywdziłam. Lecz on sam skazał siebie na te cierpienie bo od tych trzech lat ciągle utrzymuje ze mną kontakt a ja głupia wysłuchuję go za każdym razem bo nie chcę żeby cierpiał.. teraz skutki tego wszystkiego są takie że napłakał moim koleżankom z liceum, że go zraniłam i nieodpowiednio potraktowałam a one? nie odzywają się do mnie i (wiem, że to dziecinne, że o tym mówię, ale..) usunęły mnie ze znajomych. Czuję jak coraz bardziej tracę siłę do czegokolwiek. Potrzebuję przyjaciół a tylko widzę jak chmara ludzi odwraca się do mnie plecami. Jak jedna przyjaciółka zostawia mnie i przestaje potrzebować z dnia na dzień. Jak druga przyjaciółka dzwoni do mnie gdy chce się pochwalić co nowego wydarzyło się w jej życiu.. Gdy nie widzi mnie długi czas i pierwsze słowa jakie do mnie kieruje to 'ale masz dziwny kolor włosów, wtf'.. Czuję się jak dziwadło i moja pewność siebie przestaje istnieć.. jestem coraz bardziej samotna i im mniej ludzi jest wokół mnie tym bardziej zablokowana się czuje i nie potrafię otworzyć się na innych ludzi bo mam wrażenie, że jestem nikim.. a dlaczego tak jest? kto zaszczepił we mnie te uczucie? Kiedyś byłam lubiana, otwarta i radosna a teraz mam wrażenie, że każdy napotkany człowiek to wampir emocjonalny ;<

Gość dawny cream
samotnosc nie jest zła ale musisz sie z nia nauczyc zyc

nie potrafię, nigdy nie należałam do ludzi którzy zamykali się w swoim świecie. Ja swój świat lubiłam kreować właśnie dzięki nim..

Gość dawny cream
no to musisz sobie kogos poszukac,ja sie nauczyłem zyc w samotnosci ba nawet teraz jakbym miał poznac jaką panne to ciezkoby było stworzyc związek

Gość gość
dziwne rzeczy wypisujesz, drogie dziewczę, masz zaniżone poczucie własnej wartości, weź raczej popracuj nad nim niż użalać się nad sobą i swoim losem polecam książkę Anthony de Mello "przebudzenie" albo " Nowa Ziemia" Eckhrta Tolle, bo jak na razie niewiele rozumiesz jak działają mechanizmy w relacjach międzyludzkich jeszcze wiele przecierpisz nim zrozumiesz

Gość dawny cream
zmiana nic nie da jedynie moze pogorszyc ten stan . co mi da znalezienie dziewczyny?

Gość gość
o dżizys, fajnie ejst być samemu :-) , ale spotkać z kimś fajnym od czasu do czasu też jest fajnie:-)

Gość gość
Moze znajomi potrzebuja b. wyraznej informacji od Ciebie, ze Twoj zwiazek (z przyjacielem) zakonczyl sie juz dawno, nie bylas zainterespwana kontynuacja, serce nie sluga. I wogole rozglos, ze jestes oburzona wywlekaniem pzrez kolege prywatnych spraw dotyczacych Twojej osoby. Cos w tym rodzaju, ku obudzeniu znajomych, ludzie bardzo lubia potepiac innych, dla wlasnej rozrywki. A ty cierpisz, i moze taki urwany kontakt ciagnac sie latami, zostawiajac Cie w dziwnym uczuciu bycia winnym niewiadomo czemu. Moze dlatego warto troche glosno pokrzyczec teras co ty o tym myslisz i rozjasnic cala sytuacje wokol Ciebie.Sytuace, ktora Ciebie bardzo obciaza, jest sztucznie stworzona, bron sie jakos przed ludzka glupota, widzisz jak bywa niebezpieczna. Pozdrawiam serdecznie. J

ta, rzeczywiście BYŁOBY FAJNIE od czasu do czasu spotkać się z kimś 'fajnym' tylko wiesz co? jeszcze lepiej byłoby mieć wgl się z kim spotkać -.- dżizyz

Tak, właśnie widzę jak ludzie beznadziejnie i bezpodstawnie potępiają innych wiedząc o nim tylko zlepek przypadkowych czy nie przypadkowych informacji. To świadczy tylko o braku kontaktu z organem odpowiedzialnym za myślenie.. co jednocześnie jest przykre bo jednak ciężko jest pogodzić się z tym, że bliska nam osoba nagle takowy kontakt traci.. ba dum tsss