Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o braku zwolnień na wf?

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego miałabym nie dostać zwolnienia z powodu problemów z kolanem !? Od pół roku toczę walkę bólem po tym jak dwa razy skreciłam kolano w ciagu miesiąca.. Teraz znowu chodze o kulach, bo coś mi sie stało z nim podczas wstawania z podłogi kilka dni temu... Bez sensu. Mam czekać aż wyląduje na stole operacyjnym , bo przez brak zwolnienia bede musiała skakać przez skrzynie? Dodam,że jestem w klasie maturalnej.. Nawet najprostrze czynności sprawiają mi ból np. " kucanie" . Co myślicie o tej sytuacji? Nauczyciele z wfu są na moim punkcie przewrażliwieni , bo znają sytuacje.. Siupne w ostatniej klasie przez wf mimo,że zawsze miałam 5 .Pięknie..

Gość gość
Akurat Tobie przypada zwwolnienie z w-f ale nie całkowite napewno z tej skrzyni bedziesz zwoniona czy z biegania czy grania w pilke , bedziesz wykonywac cwiczenia , ktore nie zaszkodzą Twej nodze :p

lekarz Ci wystawi stosowny dokument, że nie możesz skakać biegać i inne bajery. jeżeli nauczyciela masz spoko, to może Ci odpuści:)

Gość gość
Jedynie co mi pozostanie chyba, to ćwiczenia ma ręce typu ławeczka itp.. Bo wszystko inne może mi bardzo zaszkodzić , wystarczy,że źle noge postawie i już ból się nasila :/

Gość gość
Chodz do lekadza czesto i mow ze cie tak boli ze nie mozesz cwiczyc nie dajesz rady to ci da. Ja chodzilam a kostką po 2-3 razy w tygodniu. Pare razy mu powiedzialam ze strasznie boli. Troche nasciemnialam. A pare razy nawet sie poryczalam i zadzialalo:)

Gość gość
Ja nie muszę udawać ,że mnie boli i ,że płaczę z bólu.. Po drugim skręceniu ryczałam bo każde drgnięcie nogi sprawiało ból .. :(

generalnie sama idea jest naprawdę świetna i pożądana, bo dzieciaki są otyłe, mają wady kręgosłupa, są ospałe, wolą iść na kompa niż poćwiczyć, czy pokopać piłkę. ogólnie, problemy ze zdrowiem. dużo dzieciaków kombinuje, idzie do lekarza i prosi prosto z mostu o zwolnienie. i teraz oni chcą zachęcić uczniów do wf-u poprzez niestawianie jedynek itd. ale co z osobami, które mają np. właśnie bóle nóg albo kręgosłupa? co to będzie za wf? jedni będą kopać, drudzy będą grać w ping ponga, bo nie mogą biegać? inni będą co robić? to jest trochę ciężko wykonalne

Gość gość
No właśnie, nie pomyśleli o tych , którzy na prawdę mają problemy.. Chciałabym móc zatańczyć poloneza na studniówce , a nie siedzieć w domu i płakać w poduszke ,że wszystko mnie omija

są osoby, które symulują, bo: 1)są otyłe i wstydzą się przebierać w szatni bądź mają problemy ruchowe, nie są w stanie wykonać niektórych, bądź podstawowych ćwiczeń i najzwyczajniej mają na tym tle kompleksy, więc załatwili zwolnienia lekarskie, 2) twierdzą, że ocena z wf'u zaniży im średnią końcową 3) mają wf na pierwszej lub ostatniej godzinie lekcyjnej, więc zamiast się pocić lepiej iść do domu lub pospać godzinę dłużej 4) nie lubią sportu i wolą się uczyć. ale są też osoby, które nie są w stanie fizycznie wykonać żadnego ćwiczenia, bo są różne urazy. nogi, ręce, kręgosłup, brzuch. ciekawe jak rozwiążą tę kwestię. czy będą się stosować do rozporządzenia, czy zwolnienie zwolnieniem, a oni dalej będą olewać wf.

Gość gość
Może najpierw niech się zastanowią nad liczebnością grup, ilością i jakością sal sportowych, oraz ilością szatni, pieniędzmi na sprzęt, a nie ochłapy, organizacją - system klasowo-lekcyjny, gdzie wszyscy muszą to samo w grupie jest bezużytecznym przeżytkiem, ocena z wf - to porażka... itd. Sami nauczyciele nawet jakby stawali na głowach, żeby dogodzić roszczeniowemu społeczeństwu to nie dadzą rady. W szkołach nie ma takich warunków jak w fitnessklubach... Próby wprowadzania niby zajęc do wyboru, to też fikcja, bo w większości szkół jest to organizacyjnie niemożliwe.

Gość gość
Sama mam problem z wagą, ale mimo tego jestem aktywną osobą.. Nie wstydze sie przebierać wśród dziewczyn w szatni. Nawet przy chłopakach. Pot mi nie sttaszny , czasem sama prosiłam o wycisk na aerobiku bo to lubie. Jestem lubiana w szkole, no ale te kolano...