Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o uchodźcach? Tylko szczerze...

Polecane posty

Gość gość

j.w.

Gość gość
ze chcialbym wylizac pipe jakiejs śniadek dziewczynie mniam mniam

Gość gość
W naszym kraju nie ma dla nich miejsca, jestem przeciwna ich obecności w Polsce.

Gość gość
przeciez oni nie beda siedziec w polsce:D

Gość gość
J.W. Raz, część jedzie po zasiłki, niekoniecznie pracować. Dwa, jadą w większości ludzie wykształceni, których stać na ucieczke. Wiadomo, albo pójdzie kasa,albo miejsca pracy. Na szczęście siędo nas nie garną ")

Gość gość
jeszcze tylko ich tu brakuje :O jestem na nie

Gość gość
Przeciez to rodziny z dziecmi. Czemu im. Nie pomoc?

Gość gość
Moga uciekac w innym kierunku , niz do Europy.. Sucha nogą , ze tak powiem, bez ryzyka utopienia. Do kraju , gdzie nie ma wojny, skoro uciekaja przed wojna.. Dziwnym trafem wszyscy ciagna do Europy, jak pszczoly do miodu :P Polska jest tylko tranzytem, gów/no u nas dostana, 90 % tych uchodzców ma inne cele niz zapyziala PL.. Jestem rasistka i wcale sie tgo nie wstydze ! Każda rasa ma inne predyspozycje, dlatego własnie wykształcily sie rózne rasy , ogólnie mówiąc. Róznimy sie od siebie nie tylko kolorem skóry i nic tego nie zmieni! Na sile nikt nikogo nie polubi..

Gość gość
A kto pomaga naszym rodzinom z dziećmi??? Dlaczego nie pomagają im np.bogate kraje arabskie,co śiedzą na petro dolarach,albo USA, CO ROZPĘTAŁO TĘ WOJNĘ??? W większości to wyznawcy islamu,za parę lat obudzicie się z ręką w nocniku,będziecie się czuli obco w własnym kraju!

Gość gość
Jestem przeciwna ich obecności w Polsce. To nie jest nasza kultura. Niech ich inne kraje arabskie przyjmują, dlaczego musi ich Europa przyjmować? Tyle się słyszy o islamistach, terrorystach, łamaniu praw człowieka - kobiety... nie mówiąc już o ginącej białej rasie. Oni przecież tak nienawidzą zachodu, a tu ciągną. Nie chce meczetow, burek, modlitw. Nie wiem, czy może w części to chrześcijanie, ale... Dobrze, że Polska jest biednym krajem, może jeszcze nie będziemy dla nich atrakcyjni.

Gość Mika777Mika
Nie chcę ich w moim kraju!!!!!

Gość gość
Jak pozamykaja juz w tych bogatych granice to i taka Polska bedzie dla nich atrakcyjna

Gość gość
Gybyscie sie akurat urodzili w kraju arabskim , bylibyscie muzulmanami. To nie ich wybór. Niemozliwe,zeby wszyscy byli zli. Dlaczego raptem wiekszosc Polakow to katolicy? a Amerykanie protestanci? Bo sie urodzili w kraju z taka religią. Pytal kto dzeci przy chcrzcie?Urodziłbyś sie w kraju buddyjskim - myslisz,ze by ktos wpadl na to zeby cie ochrzcic?

Gość gość
W ciąż nie rozumiem dlaczego inne kraje arabskie nie pomogą swoim "braciom", tylko oczekują pomocy zgniłego i niewiernego zachodu.

Gość gość
Jak dla mnie mogą się potopić. Nie mam nic do imigrantów, np. tych z Ukrainy. Ale tych nie chcę w swoim kraju i możecie mnie nazwać rasistką. Nie dla muzułmanów, niech sobie łażą w burkach na bliskich wschodzie.

Gość gość
Gybyscie sie akurat urodzili w kraju arabskim , bylibyscie muzulmanami. To nie ich wybór. Niemozliwe,zeby wszyscy byli zli. Dlaczego raptem wiekszosc Polakow to katolicy? a Amerykanie protestanci? Bo sie urodzili w kraju z taka religią. Pytal kto dzeci przy chcrzcie?Urodziłbyś sie w kraju buddyjskim - myslisz,ze by ktos wpadl na to zeby cie ochrzcic? X Wyłącz tvn i polsat i zobacz w internecie jacy to cudowni ludzie i jak pięknie asymilują się z ludnością mieszkającą na danym terenie...

Gość gość
o to im wlasnie chodzi chca zdominowac europe w tym polske I nie beda im do tego potrzebne wojny czy zamachy terrorystyczne, wystarczy ze beda sie rozmnazac:(

Gość gość
gość dziś Gybyscie sie akurat urodzili w kraju arabskim , bylibyscie muzulmanami. To nie ich wybór. Niemozliwe,zeby wszyscy byli zli. Dlaczego raptem wiekszosc Polakow to katolicy? a Amerykanie protestanci? Bo sie urodzili w kraju z taka religią. Pytal kto dzeci przy chcrzcie?Urodziłbyś sie w kraju buddyjskim - myslisz,ze by ktos wpadl na to zeby cie ochrzcic? xxx Ale ty jesteś tępa :O tu nie chodzi o religię. Dla mnie oni mogą sobie wierzyc nawet w potwora spaghetti. Islam to przede wszystkim ustrój. Doktryna polityczna gorsza od komunizmu. Doktryna która nakazuje zabijanie ludzi, którzy myślą inaczej. Ci ludzie są źli. Są źli, bo zły jest islam a oni są przesiaknieci jego naukami. Rozumiesz już? :O coś co dla nas jest złe u nich jest normą.

gość dziś gość dziś Gybyscie sie akurat urodzili w kraju arabskim , bylibyscie muzulmanami. To nie ich wybór. Niemozliwe,zeby wszyscy byli zli. Dlaczego raptem wiekszosc Polakow to katolicy? a Amerykanie protestanci? Bo sie urodzili w kraju z taka religią. Pytal kto dzeci przy chcrzcie?Urodziłbyś sie w kraju buddyjskim - myslisz,ze by ktos wpadl na to zeby cie ochrzcic? Oni nie są źli,na pewno nie wszyscy. Ale wychowali się w takiej kulturze,a nie innej i tego się nie da przeskoczyć.

Gość gość
"Nie kazdy muzulmanin to terrorysta,ale kazdy terrorysta to muzulmanin"!tyle w temacie...

Gość gość
Gosciu 20.08 ciekawa jestem czy tak bedziesz za nimi obstawał/a,jak do ciebie przyjda,zgwalca ci córkę,albo zetną dziecku glowę wtedy tez powiesz ze oni nie sa zli?

Gość gość
Piszcie co chcecie ale w taki sposób zdobywa się teren przeciwnika. Niby cichutko na paluszkach a skutki takie jak po wojnie. Zamiast walczyc zasiedlaja teren po czym rozpanoszaja się i wprowadzają swoje zasasdy. Nie i jeszcze raz nie.

Gość gość
byłam nastawiona do nich pokojowo,i z chęcia pomocy ale dziś koleżanka opowiadała,co się dzieje w Szwecji,tam jej siostra jest lekarzem zachowują się tam b roszczeniowo,jak ze względu na przepisy odmawia im wizyty,to się boi o swoje bezpieczenstwo, robią dzikie imprezy,Szwedzi ogólnie się boją

Gość gość
Wchodzą Grekom do domów, gardzą wodą i jedzeniem od Węgrów (ciskają nimi o pociągi), wywracają i rzucają fekaliami w busy w Szwecji. To nie są ludzie, to nie są rodziny, tam nie ma kobiet i dzieci, tylko silni mężczyźni, wielu z nich to bojownicy isis. Czemu nie bronią swojego kraju tylko s********ją? Gdzie sa ich żony, matki, córki? To są zwierzęta, w d***e mają rodziny, zasady, kulturę. Niedługo będziemy się bać wyjść wieczorem z domu w obawie przed gwałtem. Modlę się o to, żeby Polacy byli silni i chwycili ich za gardła, kiedy zaczną się panoszyć.

Gość gość
jacy uchodźcy? słyszę ciąglę biedni uchodźcy, uchodxcy już przybyli itp. Ale uchodźców nie widze:O Widzę za to niekulturalnych, gardzacych ludźmi ciapatych, kótrzy drą ryje, bo chcą taką a nie inną zabawkę:O Kto normalny wyrzuca wodę i jedzenie? No na pewno nie uchodźca, ale nawet zwykły cżłowiek, który by chciał jakoś zaprotestować to wziąłby tą wodę, jedzenie odstawił, a nie wyrzucał, niszczył:O Co już zapomnieli jak się musieli w jednej misce myć w dziesiąciu w swoim kraju? Gardzą wodą i pożywieniem gdy na świecie jest tyle jest głodnych ludzi i spragnionych wody? Rozumiem odmówic, ale niszczyć? Mój mąz powiedział, ze powinno się ich zapakowac na statek i wysłac w swoje rejony, jak będą nieposłuszni to usypiać bądź strzelać- jak do zwierząt. Jest Arabia Saudyjska, są ZRA- bardzo bogate kraje z ich religią, z ich kulturą, nie musieliby znosić widoku nas niewienych. Ale państwo muzułmańskie im pieniędzy nie da nic i w tym tkwi problem:O Merkel, Cameron to gówniani politycy, oby ich kiedyś ci ciapaci powiesili w podzece za sprowadzenie do Europy:O

Gość gość
zadziwiające, że tak szybko zapomnieliście ile państw pomogło Polakom w stanie wojennym! USA przyjęła wtedy 100tys. Polaków! Biedna na tamte czasy Grecja przyjęła ok. 40tys. naszych rodaków! A wy macie problem przyjac zaledwie 20tys uchodzców! Tam są rodziny z małymi dziećmi! Nie wstyd wam? Bo mi wstyd za was! DLatego jesteśmy zaściankiem Europy. Dlatego mamy opinie nietolerancyjnych i rasistów. Ten kraj już zawsze będzie dla mnie dziwny:O

Gość gość
Wyznawcy ideologii muzułmańskiej precz stąd!

Gość gość
Ale ja jednego nie rozumiem... tyle osob jest przeciw, tyle osob sie obawia,mowi nie, bo chce zyc bezpiecznie w swoim kraju...niby jest demokracja, a wiekszosc ma godno do powiedzenia,bo wiekszosc osob jest na NIE. Chore. Mieszkam za granicą, ulozylam sobie tu zycie a boje sie,ze bede musiala uciekac,bo kraj przyjal setki tysiecy tych uchodzcow i nie zamyka wcale drogi... brak mi slow:(. Boje sie o swoja rodzine, boje sie wsiasc do metra, boje sie poslac dziecko do przedszkola czy szkoly:(

Gość Wujcio Dobra Rada
A Wy w to wierzycie, że Ci ludzie są wykształceni i bogaci? Nie sądzę, by wykształceni i bogaci w innych krajach zachowywali się, jak bydło!